Pe podium peste treisferturi din parcurs, Foişor pierde la final

Şahista timişoreană Cristina-Adela Foişor, care sîmbătă seara era lider al Campionatului European individual feminin, în urma remizei din runda a opta cu adversara cu care se afla la egalitate de puncte în frunte şi care avea să devină astăzi campioană continentală, a sfîrşit în cele din urmă pe locul 22 în ierarhia finală, cu 6,5 puncte, pierzînd toate partidele din ultimele 3 runde.

Foişor, legitimată la CS AEM Luxten Timişoara, şi care luna trecută devenea campioană naţională în turneul individual, n-a pierdut nici o partidă pînă inclusiv în runda a opta, de sîmbătă, cînd remiza cu rusoaica Valentina Gunina, cea care astăzi a cucerit titlul european. Maestra internaţională din fruntea delegaţiei de 5 şahiste românce chiar o învingea vineri pe Viktorija Cmilyte, lituaniancă încheind finalmente în imediata vecinătate a podiumului.

Însă Cristina-Adela Foişor a cedat atît duminică, în faţa slovenei Anna Muzychuk, care a ocupat locul 3 la final, deşi tot la egalitate de puncte în clasament cu noua campioană, şi anume 8,5, cît şi luni, în faţa georgienei Dzagnidze, respectiv marţi, cu rusoaica Kosteniuk.

Mihaela Sandu, de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, dispunînd marţi de slovaca Eva Repkova, s-a clasat pe locul 30, tot cu 6,5 puncte, în vreme ce Mihaela-Veronica Foişor (CS AEM Luxten), remizînd în ultima rundă cu italianca Elena Sedina, a încheiat pe locul 69, cu 5 puncte, iar mezina Ramona-Adeline Uţă (CS AEM Luxten), recent lansată de CSS1 Timişoara, s-a clasat pe poziţia a 97-a, cu 3,5 puncte.

La întrecerea disputată pe parcursul a 11 runde la Gaziantep, în Turcia, a mai concurat şi ieşeanca Irina Bulmaga, care s-a clasat a 34-a, cu 6 puncte. Tatiana Kosintseva, tot o rusoaică, a obţinut locul 2 şi medalia de argint.

Iar odată europeanul feminin încheiat în Turcia, cel masculin demarează la Plovdiv, cu o şi mai masivă prezenţă românească şi în special timişoreană.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Şah: