Șahistele României, pe locul 11 la Olimpiada din Norvegia

Reprezentativa feminină a României a încheiat cea de-a 41-a ediție a Olimpiadei de șah pe locul 11 din 136 de formații, după ce o înfrângere marți, cu Germania, și un 2-2 astăzi cu India, la căderea cortinei, au coborât-o de pe poziția a șasea. Șahiștii ”tricolori”, după aceleași rezultate în ultimele două runde, au coborât chiar și mai mult, de pe 7.

Cu 7 întâlniri câștigate, una încheiată la egalitate, astăzi, cu indiencele, și 3 pierdute, România a acumulat 15 puncte în ierarhia Olimpiadei și s-a clasat a unsprezecea, după Rusia, câștigătoare cu 20 de puncte, respectiv China și Ucraina, cu câte 18, Georgia, Armenia și Kazakhstan, cu câte 17, Polonia, SUA și Germania, cu 16, și India, tot cu 15.

Reprezentanta șahului timișorean în lotul feminin al României, Cristina-Adela Foișor, de la CS AEM Luxten, a remizat astăzi cu Tanya Sachdev, din echipa Indiei, palmaresul Maestrului Internațional în Norvegia fiind de 3 partide adjudecate, 4 remize și două înfrângeri, dar fără eșec din runda a patra, după care câștiga și remiza de câte 3 ori.

Elena-Luminița Cosma s-a remarcat cu 6,5 puncte obținute din 8 posibile iar Irina Bulmaga cu 8 din 10, în vreme ce Corina Peptan a acumulat 5,5 puncte din 10 posibile iar Alina L’ami, 2,5 din 7.

Pe românce le-a costat înfrângerea din penultima rundă, a zecea, de marți, 1,5-2,5 cu Germania, altfel ar fi obținut o clasare între cele mai bune 10 selecționate.

Încheind Olimpiada fără să câștige la nici o masă în ultimele 4 runde, și anume 4 remize cu Cehia, rezultat 2-2, 4 remize cu Azerbaijan, scor final 2-2, două remize și două înfrângeri marți cu maghiarii, 1-3, și alte patru remize astăzi cu brazilienii, rezultat 2-2, selecționata masculină a României, condusă de Sergiu Grunberg, de la CS AEM Luxten Timișoara, și având în componență 3 șahiști de la aceeași grupare, Constantin Lupulescu, Mircea-Emilian Pîrligras și Vladislav Nevednichy, iar unul de la CS Studențesc Medicina Timișoara, Vlad Cristian Jianu, a căzut în rundele 10 și 11, cea finală, de la înălțimea locului 7, după ce pe primele două treimi ale traseului se anunța a fi revelația Olimpiadei.

România a înregistrat în cele 11 runde șase victorii, 3 rezultate de egalitate și numai două înfrângeri, încheind pe locul 20, cu 15 puncte. Întrecerea masculină de la Tromso, în sistem Open, a fost adjudecată de China, cu 19 puncte, urmată de Ungaria, India, Rusia și Azerbaijan, cu câte 17 puncte.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Şah: