Timişoara domină autoritar podiumurile Naţionalului de şah individual pentru seniori: triplă Studenţesc Medicina la feminin, Cosma – Sandu – Dragomirescu, 1-2 AEM la băieţi, Pîrligras – Lupulescu

Şahul timişorean a acaparat 5 dintre cele 6 poziţii pe podium la Campionatul Naţional individual rezervat seniorilor, ce s-a încheiat astăzi la Băile Olăneşti după derularea a câte 9 runde. Elena Luminiţa Cosma a cucerit fără eşec titlul pe ţară pe eşichierul feminin, fiind urmată pe locurile 2 şi 3 de colegele sale de club Mihaela Sandu şi Angela Dragomirescu, toate de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, pe când concitadinii Mircea-Emilian Pîrligras şi Constantin Lupulescu, de la CS AEM Luxten, au devenit campion respectiv vicecampion al României.

O rocadă aşadar la vârf între colegii de club Lupulescu şi Pîrligras, porniţi la drum cu prima şansă respectiv a doua în competiţia de 9 runde a „Naţionalului” individual de şah clasic pentru seniori, în cele din urmă Mircea-Emilian Pîrligras cucerind titlul fără înfrângere, cu 7,5 puncte din 9 posibile, aşadar cu 6 victorii şi 3 remize. Lupulescu l-a urmat cu 6,5 puncte iar Tiberiu Georgescu, reprezentând şahul băimărean, a urcat pe a treia treaptă a podiumului.

Remarcabil, alţi 5 şahişti timişoreni au intrat între primii 10 în ierarhia finală, acaparând locurile 6-10 în ordinea Vlad Jianu (CS Studenţesc Medicina), Mihail Marin, tot de la „Medicina”, Vladislav Nevednichy (CS AEM Luxten), Teodor Anton, de la CS Studenţesc Medicina, şi Alin-Mile Berescu, de la CS AEM Luxten, fiecare cu câte 6 puncte.

Şi în clasamentul feminin s-au mai remarcat încă alte 3 şahiste între primele 10 după 9 runde, pe lângă ocupantele podiumului, în forţă de la CS Studenţesc Medicina.

main_logo

 

Elena-Luminiţa Cosma, cu 7,5 puncte din 9 posibile, rezultând din 6 victorii şi remize cu colegele de club Dragomirescu, Sandu şi Vişănescu, a cucerit titlul naţional, urmată fiind de Mihaela Sandu, cu 6,5 puncte şi care urcă pentru a treia oară pe podium la individual, respectiv Angela Dragomirescu, a treia, cu 6 puncte.

Marea maestră Elena-Luminiţa Cosma se alătură astfel altor campioane naţionale individuale pentru CS Studenţesc Medicina, precum Gertrude Baumstark, Dana Nuţu sau Margareta Mureşan.

Principalele pretendente la onoruri înaintea concursului, Irina Bulmaga, de la Politehnica Iaşi, a doua la start,a încheiat pe locul 4, pe când Corina Peptan, de la CSM Bucureşti, prima înaintea competiţiei, a sfârşit pe 7, devansată de Cristina Adela Foişor, de la CS AEM Luxten, cu 5,5 puncte, pe locul 5.

Daria Ioana Vişănescu, de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, a încheiat pe locul 8 cu 5,5 puncte, Andreea Marioara Cosman a noua, cu 5 puncte pentru CS Sînandrei, iar Mihaela-Veronica Foişor (CS AEM Luxten), pe poziţia a 11-a, cu 4,5 puncte.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Şah: