Ana Boldor (CSU Politehnica), eliminată în optimile probei individuale de floretă pentru junioare la Campionatul European juvenil de scrimă: locul 16

Ana Boldor, una dintre cele două floretiste de la CSU Politehnica Timișoara aliniată astăzi de România în cvartetul ”tricolorelor” din cadrul probei feminine individuale rezervată junioarelor la Campionatul European juvenil de scrimă din Bulgaria, s-a calificat cu 3 victorii din seriile preliminare și apoi a trecut de primele două tururi eliminatorii, cedând însă cu 12-15 în duelul din optimi cu poloneza Renata Tomczak. După ce în primele 5 zile de concurs de la Plovdiv, rezervate cadeților, România a cucerit o medalie de argint și două de bronz, de duminică au început întrecerile continentale ale juniorilor, inclusiv cu participarea alb-violetului polist Benjamin Bodo, pe locul 81 la floretă individual, finalul urmând a fi punctat joi cu competiția pe echipe a floretistelor junioare, cu Boldor și Vîrga de la clubul de pe Bega.

Ana Boldor, floretista cooptată în urmă cu câteva sezoane de CSU Politehnica, a avansat cel mai mult pe tabloul principal dintre reprezentantele Federației Române de Scrimă în concursul din această după-amiază rezervat junioarelor în proba individuală, calificându-se de pe locul 4 din Grupa 5, cu câte 3 victorii respectiv înfrângeri, iar apoi prin succesele cu 15-10 cu suedeza Harriet Rundquist și 15-13 cu britanica Kate Beardmore, din 16-imile de finală. Stopată în optimi, Ana Boldor a încheiat proba pe locul 16, în sferturi continuând pe o jumătate a tabloului poloneza Walczyk contra italiencei Tangherlini respectiv învingătoarea româncei, poloneza Tomczak contra rusoaicei Martyanova, iar pe cealaltă jumătate: Ebert (Germania) – Abdrakhmanova (Rusia) și Schreiber (Suedia) – Yusova (Rusia).

Colega sa de club în alb-violet selecționată în reprezentativa de junioare, Laura Vîrga, a obținut doar o victorie în seria preliminară, pierzând 4 dueluri și ocupând locul 4 din 6, respectiv pe poziția 45 din totalul de 63 în ierarhia generală a probei individuale de floretă a fetelor, după ce în prima fază eliminatorie a fost scoasă din cursă de ucraineanca Anna Taranenko, cu 15-4. Succesul l-a repurtat în dauna nemțoaicei Julia Braun.

România, cu Virgil Sălișcan pe banca tehnică, a mai fost reprezentată astăzi de alte două sportive pe planșa floretei feminine individuale în rândul junioarelor, ambele de la gruparea din capitală CSA Steaua. Rebeca Cândescu s-a calificat din serii cu 5 victorii și numai un eșec, cu unguroaica Pasztor, iar de pe locul 1 în Grupa 7 a jucat direct în 16-imi, cedând la limită, 14-15, suedezei Ester Schreiber și încheind proba pe locul 18, pe când colega sa de club Anca Săveanu s-a clasat pe poziția a 37-a după 3 victorii și 3 înfrângeri în calificări, trecute de pe locul 4, dar și un eșec în prima fază eliminatorie, tot la limită, 12-13 cu turcoaica Gunes.

Această a șaptea zi a Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Plovdiv a programat două noi probe pentru juniori, inclusiv cea de spadă masculin individual, după ce ieri erau inaugurate întrecerile rezervate juniorilor prin probele de floretă masculin individual și sabie feminin individual, cu o prezență timișoreană în întrecerea băieților, de 91 de sportivi. Cel mai bun rezultat în floreta băieților a fost obținut de către Silviu Roșu, legitimat la CSA Steaua, care a fost eliminat pe tabloul de 64 și a încheiat proba pe locul 34, ceilalți floretiști români clasându-se duminică la Plovdiv pe locul 46 în cazul lui Alexandru Pîrva (CSA Steaua), 72 pentru Cristian Cândescu (CSA Steaua) și locul 81 pentru Benjamin Bodo (CSU Politehnica Timișoara).

Concursul rezervat strict juniorilor reunește la start 153 de sportivi din 31 de țări, urmând celui de cadeți. România încheia sâmbătă cu bine probele pentru cadeți din cadrul Campionatului European de la Plovdiv, cucerind alte două noi medalii în ultima zi a celeilalte secțiuni de vârstă a concursului, și anume argint în proba de floretă cadeți feminin pe echipe și bronz în proba de sabie cadeți masculin pe echipe. În total, în probele destinate cadeților, România a cucerit trei medalii la Campionatul European de la Plovdiv, inclusiv încă una de bronz la spadă masculin pe echipe. În clasamentul neoficial pe medalii, cadeții ”tricolori” s-au situat pe locul 7, la egalitate cu Regatul Unit dar după Italia, cu 10 medalii (5-2-3), Ungaria, Rusia, Franța, Polonia și Turcia.

Echipele medaliate în Bulgaria ale cadeților F.R. Scrimă au fost Anca Săveanu (CSA Steaua), Raluca Draghici (CS Farul Constanța), Rebeca Cândescu (CSA Steaua) și Andreea Gheorghe (CSA Steaua), locul 2 și medalie de argint din 17 echipe la floretă feminin, Matei Aniculoesei (CSA Steaua), Răzvan Stănescu (CSS Slobozia), Andrei Păștin (CS Dinamo) și Rareș Ailinca (CSM Brașov), locul 3 și bronz din 16 formații la sabie masculin respectiv la spadă masculin tot locul 3, din 23 de echipe: Adam Macska (CS Satu Mare), Mihai Bigea (LPS Craiova), Alexandru Oroian (CS Satu Mare) și Balazs Szilagyi (CS Satu Mare.

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Scrimă: