Anastasia Cereș, de la Școala de Scrimă Chișinău, pe 6 pentru CSU Politehnica la Naționalul individual de floretă junioare

CS Universitar Politehnica Timișoara și ACS Floreta Timișoara au avut câțiva reprezentanți, trei floretiste și un floretist, în concursul ediției din acest an a Campionatului Național individual de juniori la floretă feminin și masculin, organizată de Federația Română de Scrimă în sala ”Ana Pascu” din capitală, cea mai bună clasare pentru grupările de pe Bega izbutind-o Anastasia Cereș, sportivă din Republica Moldova, de la Școala de Scrimă Chișinău, sub culorile alb-violet ale CSU Politehnica Timișoara, intrată în sferturile întrecerii fetelor, a șasea la final.

Teodora Sârbu s-a calificat la rândul ei în sferturi pentru clubul studențesc bănățean, a opta în ierarhia finală, Raluca Bleier clasându-se pe locul 21 pentru ACS Floreta Timișoara, din 26 de participante, în frunte în special cu stelistele dar și cele de la CSTA București, alte grupări reprezentate fiind CS Satu Mare, CS Farul și ACS Balestra.

Un sportiv al ”violeților” în concursul național individual al floretiștilor juniori, Dragoș Iamandei, pe locul 17 din 24 de participanți, în frunte cu un ”careu” stelist, urmat de un trio de la CSTA București, printre alte formații reprezentate în capitală fiind CS Satu Mare, CS UNEFS, ACS Balestra și ACS Spadasinii Argeșeni.

La feminin s-a consemnat victoria Rebecăi Cândescu de la CSA Steaua București, 15-6 în finala cu Emilia Corbu, de la CSTA București, medaliile de bronz fiind împărțite de către Karina Vasile și Anca Săveanu, de la CSA Steaua. În primele 8 s-au clasat în ordine: Teodora Șofran (CS Satu Mare), Anastasia Cereș (CSU Politehnica Timișoara / Școala de Scrimă Chișinău), Andreea Maria Gheorghe (CSA Steaua) și Teodora Sârbu (CSU Politehnica Timișoara).

La masculin, dominație a floretiștilor de la la CSA Steaua. Silviu Roșu câștigând titlul în fața colegului său Alexandru Sîrb, iar bronzul fiind împărțit ”în familia” roș-albastră de către Alexandru Pîrva și Vlad Roșu, urmați în clasament de Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică și Gabriel Paul, toți de la CSTA București, pe locurile 5-7, respectiv Petre Surcel de la CSA Steaua, pe 8.

Tot în floretă, luna aceasta a adus și etapa sătmăreană din cadrul Circuitului European de cadete, echipa României reuşind să câştige medalia de argint, clasându-se pe locul secund, în urma Franţei. Au tras pentru România 1 sportive de la 4 grupări, și anume Karina Vasile (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Dincă (ACS Balestra) şi Teodora Sofran (CSM Satu Mare). România 2 a încheiat pe poziția a 10-a competiţia reunind 91 de sportivi din 13 ţări, în care prima echipă a Ucrainei a completat podiumul. În concursul individual s-a impus franţuzoaica Venissia Thepaut, iar cea mai bună clasare a unei românce a fost cea a Emiliei Corbu, pe locul 8, Karina Vasile plasându-se pe 9.

Acest articol a fost publicat în Scrimă, Sport juvenil și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 1

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: