CSU Politehnica Timişoara, locurile 4-6, prin Magyar, Ana Boldor şi Stan, acasă, în Cupa României la floretă

Sportivele de la CSA Steaua au monopolizat miercuri podiumul în cea de-a treia zi din patru a Cupei României la floretă, organizată de Federaţia Română de Scrimă şi gruparea gazdă CSU Politehnica Timişoara în sala de sport a Bazei II – UPT şi rezervată în această dimineaţă probei individuale feminine.

Maria Boldor (foto: www.frscrima.ro)

Maria Boldor (foto: www.frscrima.ro)

 

Maria Boldor s-a impus cu 15-10 în finala pentru trofeul Cupei României şi medalia de aur în faţa colegei de club Mălina Călugăreanu, pe când pentru locul 3 stelista Maria Udrea a trecut cu 15-6 de Petra Magyar, de la alb-violeţii lui CSU Politehnica Timişoara.

Magyar, care trecea cu 15-14 în sferturile de finală de colega sa de club Isabelle Stan, a fost însă depăşită în semifinale de viitoarea câştigătoare a trofeului, Maria Boldor, cu 15-8.

Deşi cu 3 reprezentante în sferturile de finală, faţă de cele cinci ale Stelei, CSU Politehnica n-a urcat aşadar pe podiumul probei individuale feminine, Ana Boldor sfârşind pe locul 5 iar Stan pe poziţia a şasea, cu speranţe însă ca joi, la căderea cortinei, gazdele să obţină o medalie cât mai preţioasă în întrecerea pe echipe a fetelor.

De la timişorence, Laura Vîrgă s-a clasat astăzi pe locul 9, Teodora Sîrbu pe 15 iar Alina Enache pe 17, din 18 competitoare provenind de la trei cluburi, aşadar şi CS Farul Constanţa.

Maria Boldor a câştigat şi precedentele două ediţii ale Cupei României la feminin individual, în 2013 tot într-o finală cu Mălina Călugăreanu, urmate pe podium de timişoreanca Isabelle Stan, iar anul trecut într-un ultim act cu Stan, Călugăreanu fiind a treia. Şi în întrecerea individuală a bărbaţilor s-a impus luni un oponent al floretiştilor timişoreni, Radu Dărăban, pentru CS U Cluj, gazdele luându-şi în schimb revanşa marţi, în concursul pe echipe masculine.

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Scrimă: