CSU Politehnica Timișoara, vicecampioană a țării la floretă pe echipe de senioare, Ana Boldor a treia la individual

CSU Politehnica Timișoara a obținut locul 2 și medaliile de argint în întrecerea pe echipe feminine dar și poziția a treia pe podium și medalia de bronz prin Ana Boldor în concursul individual, în primele două zile dintre cele patru ale competiției puse în scenă săptămâna aceasta de Federația Română de Scrimă, și anume Campionatul Național FRS de floretă pentru seniori.

Vîrga, Boldor și Sîrbu, locul 2 pentru CSU Politehnica în C.N. FRS de floretă pe echipe feminine de senioare / frscrima.ro

Vîrga, Boldor și Sîrbu, locul 2 pentru CSU Politehnica în C.N. FRS de floretă pe echipe feminine de senioare / frscrima.ro

În prima zi a întrecerii floretiștilor seniori, dedicată concursului feminin pe echipe derulat după sistemul campionat cu dueluri fiecare cu fiecare, CSU Politehnica I Timișoara a obținut 3 victorii în formula Ana Boldor, Teodora Sîrbu, Laura Vîrga, înclinându-se doar în fața campioanei cu triumfuri pe linie CSA Steaua, de care a fost precedată în ierarhia finală, pe când a doua formație a alb-violetelor, CSU Politehnica II Timișoara, în componența Anastasia Cereș, Ecaterina Gorobeț și Anastasia Turcan, a încheiat pe poziția a patra din 5 grupări la start, cu un succes, în dauna celor de la CSTA București, pe podium mai urcând CS Farul, locul 3 și bronz.

Competiția de scrimă structurată cu probe la feminin și masculin, la individual și pe echipe, reunind în sala de scrimă „Ana Pascu”, fostă Floreasca, sportivi de la toate cluburile de floretă din România, a programat în cea de-a doua zi de concurs reuniunea individuală, în care CSU Politehnica a urcat din nou pe podiumul de premiere prin Ana Boldor, clasată a treia.

Triumfătoare în prima zi pe echipe împreună cu colegele steliste Mălina Călugăreanu, Anca Săveanu și Rebeca Cândescu, floretista Maria Boldor a devenit la ediția din acest an campioană națională de senioare la floretă individual pentru al treia oară în ultimele patru sezoane, dispunând în finală de colega sa de club Mălina Călugăreanu, cu 15-11, pe când pe locul trei s-au clasat Ana Boldor și Ana Săveanu, ultima, tot de la CSA Steaua.

Ana Boldor a pierdut cu 8-15 semifinala cu Maria Boldor, după ce în sferturi, pe tabloul de 8, Anastasia Turcan, tot de la alb-violete, se înclina cu 2-15 în fața viitoarei campioane iar Laura Vîrga, tot de la clubul de pe Bega, ceda cu 3-15 Mălinei Călugăreanu.

Programul zilelor finale de concurs la București programează în această dimineață competiția de floretă masculin în proba individuală, iar mâine, vineri, cea de floretă masculin pe echipe. Scrima timișoreană se identifică prin floretă iar alb-violetul este reprezentat implicit în aceste zile și pe planșa întrecerii băieților.

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: