FOTO. Cupa Floreta Timișoara, în Circuitul European U14, cu aproape 100 de copii din câteva țări, ținută de ACS Floreta Timișoara. Zbengheci (CSTA) și Dincă (Balestra), primii la U11, Szemes (Ungaria) și Sofran (CS Satu Mare) la U14

Scrima timișoreană a dovedit în week-end prin punerea în scenă a ediției inaugurale a unei competiții internaționale din Circuitul European U14 și alinierea la start a tinerelor vlăstare locale de la gruparea organizatoare ACS Floreta Timișoara că nu urcă pe planșă doar la categorii de vârstă mai mari cu floretiștii de la CSU Politehnica, dar se îngrijește activ și de creșterea celor mai mici generații de floretiști. Întrecerea Cupei Floreta Timișoara, din zilele de week-end, a constituit un succes de participare, cu aproape 100 de copii concurând pe două categorii de vârstă în sute de dueluri.

Sâmbătă și duminică, 12 și 13 noiembrie, s-a desfășurat cu susținerea Federației Române de Scrimă, a grupării CSU Politehnica și a CJT prima ediție a Cupei Floreta Timișoara, pentru fete și băieți, competiția fiind inclusă în Circuitul European U14.

Pe planșele derulate în incinta Centrului Regional de Afaceri din Timișoara, de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa, sâmbătă 12 noiembrie au avut loc probele de floretă feminin U14 și floretă masculin U11, adjudecate de Teodora Șofran de la CS Satu Mare respectiv Radu Zbengheci de la CSTA, iar duminică 13 noiembrie probele de floretă feminin la categoria de vârstă sub 11 ani și floretă masculin U14, învingători în cea de-a doua zi fiind Andreea Dincă, de la ACS Balestra, respectiv Gergo Szemes, din Ungaria.

Sâmbătă, sătmăreanca Sofran a câștigat finala cu 15-11 în fața Zorkăi Salai, după ce trecea cu 15-7 în semifinale de Wolf Eszter și cu același scor în sferturi, pe tabloul de 8, de Olivia Stefanovic din Novi Sad. Sportive așadar și de peste granițe, din țările vecine.

Salai ajungea la rândul ei în finală grație unui 15-10 cu Fenyvesi Viktoria, tot din Hungaria Team, după ce în sferturi dispunea cu 15-10 de Darya Ulasava, de la Belarus RGUOR.

După Sofran și Salai, pe primele 10 locuri s-au înșiruit în ordine Fenyvesi, Wolf, Ulasava, Dincă, Zsoldosi și Stefanovic – jumătate dintre sfertfinaliste fiind din echipa maghiară, respectiv Szabo Vanda și Henriette Haladin, ultima, din Anglia.

În continuare, între cele 28 de participante, clasări ierarhice și pentru alte reprezentante de la Balestra, CSTA București, Hungaria Team, Belarus RGUOR, CS Satu Mare și ACS Floreta Timișoara, Ingrid Bicfalvi, pe locul 19, fiind cea mai bine clasată dintre 8 sportive localnice.

În aceeași zi, proba de floretă masculin rezervată băieților sub 11 ani a fost adjudecată de Radu Zbengheci, cu 10-3 în finala cu Răzvan Nojea de la CS Satu Mare, după ce bucureșteanul de la CSTA câștiga în semifinale cu 10-7 cu Bogdany Albert de la Szigetszentmiklos.

Bogdany Albert s-a clasat pe locul 3, Nicholas Pop și Matei Seghie – ambii de la CS Satu Mare, pe 4 și 5, Ștefan Pircea, de la ACS Floreta, pe 6, Octavian Rentea (Balestra) pe 7, Bodo Peter (Zsombor) pe 8 , Rareș Călin (Balestra) pe 9 și Mihnea Petrache (ACS Floreta Timișoara) pe zece.

Copii de la Balestra, Szigetszentmiklos, Red Star, CS Satu Mare și 11 de la ACS Floreta Timișoara au completat clasamentul cu 25 de mici floretiști.

În ziua a doua de concurs a primei ediții a Cupei Floreta Timișoara s-a tras în proba de floretă feminin pentru cele sub 11 ani, adjudecată de Andreea Dincă într-o finală cu Paula Radu de la ACS Balestra, urmate pe podium de Iulia Popescu, de la ACS Floreta, iar în continuare de Maria Teodorescu (CSTA București), Theodora Leahu (ACS Floreta), Sofija Stefanovic (Novi Sad), Ingrid Bikfalvi (ACS Floreta), Hanyecz Regina și Tatai Emese – ambele de la Szigetszentmiklos și Iana Manolache (ACS Balestra), în top 20 mai clasându-se fete de la ACS Floreta, CSM Satu Mare și Szigetszentmiklos.

Proba de floretă masculin U14 a fost câștigată de Szemes Gergo, din Ungaria, urmat pe podium de compatriotul său Horvath Soma și Gabriel Pavel de la CSTA București, iar în continuare de Vlad Roșu – ACS Balestra, Farkas Matyas, Banyik Benjamin și Molnar Endre – din echipa Ungariei, Bagdany Albert – Szigetszentmiklos, Maczek Vince – Team Hungaria și Antoniu Pircea – ACS Floreta. În continuarea ierarhiei, floretiști din Gyula, de la CSTA, Omladinac Zrenjain, SHTE, Balestra și ACS Floreta, în total 24 de competitori.

Cupa Floreta Timișoara își propune să sprijine viitorii campioni la scrimă, categoria floretă, dar și să aducă în centrul atenției publicului larg beneficiile practicării acestui sport. Ne bucurăm să reunim viitorii campioni europeni la Timișoara, locul care a dezvoltat mare parte dintre campionii actuali ai României la scrimă, a explicat Iulian Teacă, președintele grupării locale ACS Floreta Timișoara (*sursa foto: www.frscrima.ro).

Acest articol a fost publicat în Scrimă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Scrimă: