A.S. Speotimiș sprijină voluntariatul alături de I.S.U. Banat și Crucea Roșie Timiș

Demonstrații de prim-ajutor, tehnică de speologie alpină și parcurgerea unei tiroliene. Acestea au fost principalele activități desfășurate sâmbătă la Buziaș, în cadrul unei acțiuni de promovare a voluntariatului. Prezenți la eveniment, membrii Asociației Speologice Speotimiș le-au arătat și explicat participanților care sunt principalele procedee de care au nevoie pentru a parcurge o peșteră sau un aven. Invitați au fost copiii de la liceul din Buziaș, care, așa cum era de așteptat, cel mai atrași au fost de tiroliana întinsă de speologii bănățeni.
12003975_794145047361882_2865127887038691052_n
Bănuiam că pentru elevi, exercițiul acesta va fi unul special. De asta am și gândit programul în așa fel încât să se încheie cu montajul și parcurgerea unei tiroliene. În rest le-am explicat lucruri legate de tehnica de speologie alpină, care sunt nodurile folosite, echipamentul și procedeele specifice. Pe de altă parte, colegii noștri de la Crucia Roșie filiala Timiș s-au ocupat de exercițiile de prim-ajutor”, a spus Remus Filip, președintele Speotimiș.

Aceasta nu este prima acțiune de acest gen la care participă cele două organizații non-guvernamentale. Inițiatorul evenimentului a fost Cosmin Bozdog, membru al echipei de descarcerare de la I.S.U. Banat și membru al Crucii Roșii Timiș.

Acest articol a fost publicat în Speologie și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Speologie: