Asociația Timișoara Bikers TB2007 trece în turul ”Moș Crăciun vine pe motocicletă” și pe la ACS Fotbal de Stradă Metanoia

Asociația Timișoara Bikers TB 2007 a pus pe două roți inițiativa de suflet “Moș Crăciun vine pe motocicletă”, ce se va derula în trei zile în această perioadă din an, vineri, sâmbătă și miercurea viitoare, după cum urmează…

Mâine…

Ora 10 – Liceul Teoretic “ IRIS” Timisoara ( Scoala Speciala de Ambliopi) – 5 mingi profesionale de fotbal, 2 tablete , cadouri pentru 20 copii cu rezultate bune la invatatura si pe plan sportiv.

Ora 12 – Spitalul Clinic  de Urgenta “ Louis Turcanu”- 2 frigidere, 2 televizoare, 2 suporti televizoare , bunuri necesare utilarii a doua saloane de copii.

Ora 15 – Asociatia Club Sportiv Fotbal de Strada Metanoia (copiii strazii) – 5 mingi profesionale, 20 pachete pentru copii.

Sâmbăta de 17 decembrie este dedicată acțiunii în sate din județul nostru…

Ora 9 – ajutoare materiale constând în haine, jucării la familii nevoiașe din 17 locații, printre care Stanciova, Herneacova, Bazoș, Peciu Nou, Cerna, Giarmata sau Recaș.

În fine, miercuri 21 decembrie 2016…

Ora 13 Federatia Romana Caritas – imbracaminte, jucarii si  17 pachete dulciuri

Ora 15 Fundatia Romana Speranta -70 pachete dulciuri  pentru fratii copiilor cu dizabilitati intelectuale

Mai multe despre Asociația „Timisoara Bikers –TB 2007”, în cele ce urmează conform datelor puse la dispoziție de organizația în cauză, și anume că este organizată și funcționează conform prevederilor actului constitutiv și statutului cu respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare si cu Decretul 31/1954 cu privire la persoanele fizice si persoanele juridice.

Asociația a fost înființată în baza dreptului constituțional la liberă asociere, ca persoană juridică română de drept privat și utilitate publică, apolitica si fara scop patrimonial .

ASOCIAȚIA poartă denumirea ,, ASOCIAȚIA TIMIȘOARA BIKERS- TB 2007”.

Disponibilitatea denumirii este dovedită prin actul eliberat deJudecatoria Timisoara nr.67 /16.05.2012.

Asociația ,,Timisoara Bikers” este o organizație non-profit care s-a născut din necesitatea de a promova motociclismul, sprijinirea scolilor de soferi si piloti auto/moto si participa activ la constientizarea si educarea participantilor in trafic prin actiunile intreprinse.

Asociația Timisoara Bikers se dedică îmbunătățirii condițiilor de viață ale copiilor care fac parte din familiile sărace, prin oferirea de sprijin moral, financiar și educațional. Prin accesul la educație, Asociația Timisoara Bikers se străduiește să le ofere copiilor posibilitatea de a dobândi competențele și abilitățile care să le permită să muncească pentru a găsi o cale de ieșire din sărăcie, contribuind la asigurarea rechizitelor şcolare şi a materialelor didactice, a alimentelor și articolelor vestimentare necesare unui trai decent.

Misiunea noastră este de a-i ajuta pe copiii din mediile defavorizate să se dezvolte armonios și să se integreze în societate. Totodată, ne propunem, ca în viitorul apropiat, să derulăm o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea cu aparate medicale pentru copiii bolnavi de cancer.

Asociația ,,Timisoara Bikers” este deschisă oricărei propuneri de parteneriat, colaborare sau iniţiativă care vine din partea persoanelor fizice și companiilor interesate de implicarea în proiecte de responsabilitate socială dedicate copiilor prin acordarea de sprijin financiar, ce poate fi punctul de start pentru demararea unor inițiative pentru ajutorarea copiilor.

ASOCIAȚIA are ca scop principal ajutorarea persoanelor aflate in dificultate, participarea la programe organizate de Primaria Municipiului Timisoara si de institutii ale statului sau private.Asociatia a facut si face in continuare donatii materiale si donatii banesti, dupa posibilitati, la Spitalul de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu (frigidere,congelator),haine si mobila familiilor aflate in dificultate, donatii banesti unui timisorean ranit in,, Clubul Colectiv” din Bucuresti, donatii materiale la Federatia Romana Caritas etc. In fiecare an in preajma sarbatorilor membrii asociatiei organizeaza actiunea ,,Moș Craciun vine pe motociclete” (decembrie 2007, decembrie 2008, decembrie 2009, decembrie 2010,decembrie 2015), prin aceasta actiune, membrii asociatiei imbracati in costume de Mos Craciun, au dus cadouri copiiilor nevoiasi, copiiilor internati la ,,Spitalul de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu” si copiiilor din centru de plasament nr.1,centrele de plasament din Recas si Gavojdia facandu-le astfel o bucurie.

Membrii asociatiei au participat si participa la numeroase activitati organizate in orasul de pe Bega…

– organizeaza campanii de promovare a sanatatii in scoli( educatie pentru sanatate, antidrog etc)

– organizeaza campanii de promovare a educatiei rutiere pentru a reduce numarul accidentelor de circulatie, in care sunt implicati, ca pietoni elevii din scoli.Este necesara constientizarea de catre elevi a importantei cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie. Asociatia ,,Timisoara Bikers” a prezentat si pliante in scoli.

– organizeaza Campania antiaccidente ,,Atentie la motociclisti”

– membrii Timisoara Bikers au participat la punerea in scena in anul 2008 a spectacolului ,, Carmina Burana” pe aeroportul Traian Vuia din Timisoara . Concertul a fost sustinut de Orchestra Filarmonicii din Timisoara ,sub bagheta dirijorului Remus Georgescu.

– au fost deasemenea implicati in promovarea concertului ,, Parada Phoenix” din februarie 2009, o avanpremiera la concertul ,, Back to the future” sustinut de legendara formatie Phoenix.

– împreuna cu Primaria Municipiului Timisoara in mai 2009 au fost amenajate patru locuri de parcare pentru motociclisti in zona Parcului Central.

– Asociatia Timisoara Bikers a promovat in anul 2010 Campania nationala de scimbare a codului rutier.

– cu ocazia celei de-a XXII si de-a XXIII-a ediții a festivalului International Student Week in Timișoara (ISWinT), Timișoara a devenit capitala multiculturalității între 25 iulie și 3 august. Studenți din toată lumea au participat în orașul de pe Bega pentru a avea parte de o experiență unică și pentru a interacționa cu tineri aparținând unor diferite culturi, dar care au un lucru în comun: dorința de a depăși prejudecățile legate de  nationalitate,etnie,religie.

– organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare Timișoara (Liga AC), festivalul ISWinT aduce în fiecare an, încă din 1994, un plus de noutate și diversitate în viața culturală a orașului. Tema de anul acesta, ”Create. Improve. Apply.”, pune accentul, prin atelierele de lucru propuse, pe dezvoltarea capacității creative și inovative a studenților participanți. Abordarea este una practică, aceștia fiind provocați să își depășească limitele personale în domenii precum management, artă și tehnologie.Asociatia Timisoara Bikers a participat doi ani la rand la festivalul International Student Week la invitatia organizatorilor.

– prima editie a cursului de perfectionare in manuirea motocicletei in colaborare cu Ionel Pascota, a avut loc in iulie 2012.Au participat 30 cursanti.A doua editie a avut loc in iunie 2013 pe circuitul de kart din Arad si au participat 50 de cursanti.La aceasta editie Asociatia Timisoara Bikers a avut sprijinul Federatiei Romane de Motociclism si cursantii au beneficiat de sfaturile multiplului campion national Ionel Pascota.

– în anul 2012 au fost coorganizatori la actiunea Bibliotecii Judetene- ,, Lecturi Aprinse”.

– cea de-a patra ediție a Păturii care Citește a avut loc joi, 9 iunie 2016, de la ora 18. O mulțime de vizitatori s-au bucurat de vremea prietenoasă și au dat curs invitației Bibliotecii Județene Timiș. Astfel, zeci de iubitori de literatură, mai mici sau mai mari, au venit în Piața Unirii, unde au fost întâmpinați cu pături, cărți și muzică.Pe parcursul evenimentului, timișorenii nu numai că au putut să citească în voie, dar au avut ocazia să se bucure de mai multe concerte, să participe la discuțiile puse la cale de organizatori sau să admire fototeca BJT.De asemenea, la finalul evenimentului, cei de la ,,Timișoara Bikers” au dat și ei o mână de ajutor pentru „Lecturi aprinse”. Astfel, când a început să se întunece, participanții au citit la lumina… farurilor de motoare.

– membrii motociclisti de la ,,Timisoara Bikers” au facut spectacol pe motoare la meciul Timişoara Saracens – Rugby Calvisano, jucat sâmbătă 9 aprilie 2016 de la ora 15 pe Stadionul „Dan Păltinişanu” în manşa I a barajului play-off de calificare în European Rugby Challenge Cup 2016/7 şi câştigat de campioana României cu 36-23.

– în data de 21 mai 2016 a fost o seară perfectă pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, clubul de rugby de pe malurile Begăi castigand Cupa Romaniei, de această dată prin reușita celei mai categorice diferențe de scor într-o finală disputată în compania principalilor rivali de la CSM Știința Baia Mare, izbândă pe măsura momentului special al organizării în premieră a ultimului act în capitala Banatului. Iubitorii sportului și ai jocului cu balonul oval au intuit clipa aparte, strângându-se în tribuna I pentru o asistență record la Timișoara în această disciplină, peste 7.000 de suflete.La aceasta seara perfecta si-au adus contributia si cei de la ,,Timisoara Bikers” facand din nou spectacol cu motoarele in pauza dintre reprize.

– Asociatia Timisoara Bikers promoveaza orasul Timisoara in alte orase din tara si strainatate( Serbia, Ungaria, Croatia),prin colaborarea cu alte cluburi si ong-uri.

– membrii Asociatiei Timisoara Bikers au contribuit la refacerea casei de locuit a unei familii ( mama si copil bolnav de autism) din Stanciova, judetul Timis. Stateau in conditii precare, respectiv casa avea geamurile sparte, usa degradata, calcanul casei aproape nu exista, anexa era deplorabila, cosul de fum infundat, unica soba din casa nu functiona si multe altele. Membrii asociatiei, prin fortele proprii au renovat casa, au arat gradina, s-au interesat de soarta copilui la scoala ajutatoare pe care o frecventeaza, au dus alimente, o soba noua, geamuri noi, usa noua, haine pentru familie si alte bunuri de care aveau nevoie. Acest proiect initiat de Timisoara Bikers, va fi dus mai departe prin implicarea membrilor si pe viitor, respectiv, cumpararea de pasari si animale, furaje pentru ele, verificarea frecventei scolare a copilului.

ASOCIAȚIA are ca scop sprijinirea și dezvoltarea de proiecte culturale si sociale  în folosul comunității.

Obiectivele ASOCIAȚIEI

– primește în condițiile legii și în scop caritabil donații, contribuții, bunuri, de la orice persoană fizică sau juridică;

– colaborează și asigură colaborarea cu instituții de specialitate, ONG-uri, persoane juridice de drept public sau privat și cu persoane fizice, fără a exprima interese de grup (politice sau de alt fel), în vederea îndeplinirii obiectivelor.

– colaborează cu mass media.

– organizează diferite manifestări, editează publicații în vederea popularizării activităților ASOCIAȚIEI

– organizează manifestări publice fara a realiza venituri.

Patrimoniul  Asociației este format dintr-un activ patrimonial initial in valoare de 1200 lei și se compune din aportul în numerar al membrilor.

Categoriile de resurse patrimoniale ale ASOCIAȚIEI sunt:

  1. taxa de înscriere
  2. cotizația anuală
  3. contribuțiile membrilor, în numerar sau aporturi în natură, în scopul majorării activului patrimonial al ASOCIAȚIEI
  4. sponsorizări și donații în bani si bunuri făcute de terțe persoane în favoarea ASOCIAȚIEI

Cuantumul cotizației anuale de membru a fost stabilita de către Adunarea Generală a Asociaților. Cotizația fiecarui membru  este de 20 lei pe luna.  Modificarea acesteia se face prin hotărârea Adunării Generale a Asociaților.

Patrimoniul ASOCIAȚIEI nu poate fi utilizat în alte scopuri decât cele prevăzute în statut.

Asociatia Timisoara Bikers –TB 2007 CUI: 30299746

CONT: RO42BACX0000001085632000

Banca Unicredit Timisoara

 

 

Acest articol a fost publicat în Sport și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport: