Comunicat de presă din partea ”Asociația Colegiul Pacienților”: ”Calvarul pacienților cu Covid 19 în România”

Asociația Colegiul Pacienților, colegiulpacientilor.org, organizație de tip asociație înființată în anul 2015 în baza actului normativ O.G. nr. 26/2000, a remis astăzi pe adresa redacției un comunicat de presă semnalând ”Calvarul pacienților cu Covid 19 în România”, reprodus ceva mai jos. Și lumea arenelor suferind nespus din luna martie încoace, aidoma unui pacient netratat, de pe urma unei stări de fapt întreținute anormal și nefiresc, cotidianul de profil Sporttim consideră că este de datoria sa a difuza comunicatul de presă primit, deși conținutul tematic al consemnării nu este din sfera sportului, dar în ideea în care actuala derulare generală a evenimentelor este de o net mai însemnată semnificație decât viața sportivă, afectată și influențată implicit de înrâurirea lucrurilor. Punctual, pe scurt și la obiect din partea Sporttim, realitate factuală, virusul de laborator a fost lansat înadins cu multiple scopuri ca zală a unui infinit lanț al manipulării peste secole, unul dintre țeluri fiind etapa în plină desfășurare, sub forma unui exercițiu experimental de simulare pe viu la scară globală a unei situații de criză prin politici de inginerie socială vizând controlul și condiționarea populației, ca pas în noua ordine mondială spre o sângeroasă dictatură tehnologico-medicală. Planurile fiind strict oculte și cu conotații simbolice, nici strategia urmată nu este în beneficiul sănătății individului și a societății în întregul ei, adică pe baze științifice și medicale care ar fi atât eficiente cât și mult mai simple și ieftine, de exemplu prin administrarea de hidroxiclorochină, azitromicină și zinc, cu rol preventiv și de vindecare, ci în interesul cu multiple fațete al forțelor ascunse la nivel global prin intermediul unor uriași vectori gen tehnologic, farmaceutic și mediatic, ca modalitate de continuare incrementală a instaurării totalitarismului comunist-satanic, de unde și inducerea fricii și a panicii în masă inclusiv prin implementarea unor tragedii pentru sistemul imunitar atât al persoanelor sănătoase cât și al celor afectate de boli cronice, și anume de exemplu purtarea măștii ori distanțarea socială.

Ca scop și misiune a Asociației Colegiul Pacienților, organizație cu adresa în București care nu este de utilitate publică, ”suntem o asociație de pacienți cu reprezentativitate națională născută din dorința de a pune interesele cetățenilor pe primul loc atunci când vine vorba de sănătatea umană. Misiunea noastră este crearea unui sistem medical care să ofere acces nediscriminatoriu și egal la servicii medicale tuturor oamenilor, sănătatea fiind unul din drepturile fundamentale ale omului”, iar ca prezentare succintă a ACP tot conform descrierii de pe lista ONG-urilor înregistrate la Camera Deputaților, ”Colegiul Pacienților își propune să vegheze asupra sistemului medical apărând drepturile oamenilor la sănătate mai presus de interesele comerciale sau de orice altă natură. Obiectivul nostru este accesul nediscriminatoriu la serviciile medicale in mod egal pentru toți cetățenii”.

Dar iată textul comunicatului primit:

”În ultimele săptămâni, Asociația Colegiul Pacienților a primit sute de sesizări telefonice din partea cetățenilor referitor la comunicarea defectuoasă a instituțiilor statului ( DSP-uri, Grupul de Comunicare Strategică, Ministerul Sănătății) cu privire la circuite și proceduri punctuale pentru persoanele infectate cu COVID 19.

Autoritatile fac apel la populatie de aproximativ 5 luni sa se informeze doar din surse oficiale si credibile.

In acest moment romanii se pierd intr-un labirint al site-urilor  guvernamentale si, din lipsa de informatii structurate aglomereaza liniile telefonice ale DSP-urilor.

Din pacate, Directiile de Sanatate Publica nu raspund la telefon cu zilele sau directioneaza oamenii catre medicii de familie, iar medicii de familie la randul lor ii sfatuiesc sa sune la DSP-uri.

Oamenii sunt dezorientati si panicati pentru ca nu exista circuite clare, nu stiu ce trebuie sa faca, nu primesc raspunsuri de la autoritati.

Asociatia Colegiul Pacientilor a incercat fara succes in cursul zilei de ieri sa ia legatura cu DSP Bucuresti si cu Ministerul Sanatatii pentru a clarifica aceste aspecte. Am sunat de peste 10 ori la Ministerul Sanatatii la numarul afisat pe site pentru relatii cu publicul, precum si la DSP Bucuresti dar, din pacate, nu au raspuns la telefon.

Lipsa informatiilor clare, simple, pe intelesul tuturor si mesajele contradictorii date de autoritati sadesc neincredere si panica in randul oamenilor.

Aceste erori de comunicare ale actualilor decidenti arata lipsa unei culturi a comunicarii guvernamentale, lipsa competentelor in ceea ce priveste gestionarea si transmiterea informatiei catre populatie.

Asociatia Colegiul Pacientilor solicita Guvernului Romaniei si Ministerului Sanatatii sa transmita urgent si public un ghid cu proceduri clare, punctuale, pentru informarea populatiei si prevenirea raspandirii Covid 19”. (semnat Marilena Nicolae, Director operatiuni, Asociatia Colegiul Pacientilor).

Acest articol a fost publicat în Sport, Sport de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

+ 3 = zece

Ultimele articole din categoria Sport: