Ex-ziarist sportiv, Chioțea, jurnalist TVR: ”CoViD 19 ocupă tot timpul și toate energiile.” Da!? TVR care în emisiunea ”Breaking fake news” înfierează à la mineriade pe cei care se abat de la ”narațiunea oficială” Covid-19. România, infectată iremediabil ”de la centrul” capitală de ipocrizie, impostură și rele practici drept deces moral. ”Astăzi iar, la Telejurnal, am văzut cașcaval”:)

După propriile șabloane și standarde sub formă de dezinformări prin omisiune și clișeele corectitudinii politice ale unei ”narațiuni oficiale” cu nimic mai mult decât frânturi de adevăr, minciuni și un amalgam de false percepții și impresii, diseminate continuu publicului cu pretenția și aerul de a reliefa realitatea obiectivă, de fapt o cruntă manipulare printr-o propagandă mascând faptele și terfelind imparțialitatea și echidistanța deontologiei jurnalistice trădate magna cum laude, TVR ar fi nevoită să-l includă și pe propriul truditor ”din sistem”, ex-ziaristul sportiv Dorin Chioțea, în cercul celor înfierați duminică în emisiunea ”Breaking fake news” cu reflexul tipic unanimității bolșevice și à la mineriade pentru a se fi abătut de la ”narațiunea oficială” Covid-19, jenantă jumătate de oră de închipuiri drept contraexemplu și o rușine pentru presă ca rol și menire în societate. La durere și nevoie ajunge să se spună adevărul inconvenabil unora și… dureros, ”Covid-ul își cere tributul în multe minute… CoViD 19 ocupă tot timpul și toate energiile”, rânduri ale unor mesaje postate de jurnalist în media socială pe marginea sosirii SMURD după 26 de minute de la apel la locul lovirii fiului său preșcolar de un autovehicul, vorbe care altfel n-ar transpira însă în emanații gen ”Breaking fake news”, un fel de ”hoții” strigă ”Hoții! Hoții!”, postul public ”național și al tuturora” făcând mai bine să utilizeze spațiul de emisie ”Breaking fake news” pentru a lua la bani mărunți tocmai evantaiul propriilor așa-zise ”știri” și ale adunăturii televiziunilor ”de la centru”, dezgustătoare prin a lor ”narațiune oficială” incluzând și coborârea în derizoriu a oricărei dezbateri pertinente și discreditarea și persiflarea așa zișilor ”conspiraționiști” care nu s-ar alinia în stilul congreselor CC ale PCR îndoctrinării spălate pe creier a majorității în cazul forțat în prim-plan Covid-19. Atunci existau ”dușmani ai poporului”, în 1989 ”derbedei”, în 1990 și ulterior ”elemente reacționare”, acum ”adepți ai teoriilor conspirației”… România, iremediabil infectată ”de la centrul” capitală de ipocrizie, impostură și rele practici drept deces moral.

Mass-media a însămânțat frica și panica prin colosala manipulare și diversiune a propagandei mincinoase ”Covid-19”, influențând indirect subminarea vieții sociale românești, inclusiv a sportului oricum greu încercat, iar dinspre o ancoră realistă și cu sufletul pe masă a înfățișării lumii arenelor în lumina frustă fără corectitudine politică, vine o tragere de mânecă în sensul evidențierii realităților mascate precum în vremuri nu demult apuse și pare-se reînviate, realități care erup însă totuși la suprafață pe căi dintre cele mai nebănuite… 

La numai două seri după ce TVR1 ne-a reamintit și pe această cale a cărei urmașă de foarte tristă amintire din anii predecembriști este, ”Breaking fake news” de duminică de la ora 19 fiind un simulacru la polul opus a ceea ce ar fi trebuit să constituie prin indiciul din titulatura emisiunii, prin a completa de fapt noianul dezinformărilor televizate continue și prin folosirea până și unei asemenea emisiuni tocmai pentru a-i pune la zid pe nimeni alții decât puținii care mai relevă realitatea factuală vicios denaturată și alterată de principalele surse de diseminare mediatică, așadar marți seară tocmai un jurnalist al postului public național a ajuns să constate la durere și în nevoi ceea ce altfel cu greu ar răsufla în ”narațiunea oficială” din mass-media, și anume ”Covid-ul își cere tributul în multe minute… CoViD 19 ocupă tot timpul și toate energiile”, remarci nu din cursul exercitării activității profesionale, ci de la căpătâiul fiului lovit într-un accident rutier în ”jungla” România.

”Junglă” pe care în general și mass-media ”de la centru” a generat-o și întreținut-o, culpabilă părtașă morală din multe puncte de vedere la cumplitul marasm din societatea românească. Dar recunoscându-l just ca atare doar în asemenea momente ale durerii și necazurilor personale, realitate din frânturi care pe omul de rând oribil mințit și în fața micului ecran prin incomensurabila sfidare a inteligenței publicului telespectator nu-l încălzește absolut deloc, și care mărturisire a celui îndurerat s-a regăsit tot în rândurile acelorași mesaje din social media: ”[…] am discutat cu doctorii de pe maşină, mi-au spus că veneau de la Otopeni, maşinile sunt prinse în epidemia de Covid. […] 26 de minute inseamna timpul pentru care un om cu relatii, o persoana publica, cu studii medicale si cu pilele directe si indirecte la care un cetatean obisnuit nici nu viseaza, il poate obtine in nordul capitalei Romaniei pentru fiul sau in aceasta pandemie nenorocita”.

Asta-i într-adevăr o realitate ca și nerostită în stilul tabu al dezinformării papagalicești purjate la foc continuu de pe prompter de mass-media, în linii mari cea mai vinovată adunătură de slujbași publici sau nu pentru maltratarea voită ori din ignoranță și superficialitate profesională a percepției populației mereu manipulate în România din spatele micului ecran, mass-media care și-a vândut complet sufletul prin a nu repara deloc în trei decenii relele comise cu anii de postul public național de stat în perioada predecembristă, pe-atunci o ”coadă de topor” a propagandei sistemului, și care mass-media a pus capacul și bomboana pe colivă la începutul celui de-al patrulea deceniu postdecembrist, în acest 2020, prin a contura o ”narațiune oficială” Covid-19 de un grad al dezinformării care ar expedia-o într-o lume ideală în rând cu autoritățile și alte cadre decidente ”de nădejde” în fața unei curți marțiale pentru trădarea poporului și a țării.    

Ce crudă ironie a soartei, ca un jurnalist al postului public național să ajungă să admită într-o notă personală aspecte altfel nici măcar șoptite, ba din contră, înfierate în emisiuni ca de exemplu ”Breaking fake news” ale televiziunii finanțate din banul la bugetul de stat al românului captiv în fața micului ecran schingiuirii fără rușine și milă a deontologiei profesionale și a rolului real al actului mediatic, și nu-s cuvinte mari, căci trauma societală carpatină s-a conturat după chipul și asemănarea televiziunilor care și-au trădat menirea.

Sunt unele posturi mai zeloase decât altele în a trâmbița fără cârtire ”narațiunea oficială”, ca de exemplu realitateaplus, digi24, b1 sau TVR1 dar nu numai, așadar până și postul public național, canale întrecându-se pe sine în a concura pe o listă neagră de lux a întreținerii dezinformării românilor pe linii selective și îmbrățișând corolarul ideologiilor racordate corectitudinii politice actuale, de exemplu cu mai sus pomenitul supliment de îndoctrinare din partea TVR1, emisiunea ”breaking fake news”, duminica de la ora 19, un soi de ”știri false” strigând cât le ține gura ”Știri false! Știri false!”

În seara jocului inter-țări anulat România – Norvegia, o tematică a jumătății de oră produsă de Marian Voicu legată de ”Vaccinul anti-COVID între dezinformare și soft power. Zeci de companii din întreaga lume sunt implicate în producerea vaccinului anti-COVID. Miza nu mai este doar științifică ci și economică și politică. Vaccinul a devenit un instrument de soft power, unele state fiind implicate în campanii de dezinformare și propagandă”. Și să ascultați Dumneavoastră ce mai aveau la gură invitații în direcția ”adepților teoriilor conspirației”, cum persiflant sunt etichetați, desconsiderați și discreditați puținii cei care refuză înghițirea mincinoasei ”narațiuni oficiale” amintind și de propaganda ceaușistă.

Orice șansă a unei echilibrate dezbateri sau discuții bazate pe fapte și realități obiective indubitabile, și nu pe clișee și aparențe, era ca și nulă în emisiunea cu scop precis și țintit fără filtrul rațiunii și al conștientizării responsabilității ce îi este rezervată TVR în diseminarea informațiilor și opiniilor cu rol de cultivare a telespectatorului, minute la ceas de seară coborând în derizoriu orice urmă de adevăr, orice valențe de împărtășire pe adresa publicului a ceea ce se întâmplă de fapt în societate.

S-a referit în termeni care nu doar că nu-i fac cinste, dar îl deconspiră în privința negării realității, disonanței cognitive, lipsei de discernământ, a rațiunii și mai ales a cunoașterii factuale a inconvenabilului adevăr al lumii în care trăiește, onor profesor universitar Andrei Țăranu, de la SNSPA, Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Care o crede oare dumnealui în libera circulație a persoanelor? Neîndoielnic, răspuns afirmativ. Dar oare în cea a informației? Puțin probabil.

Căci dacă ar naviga în worldwideweb pe portaluri oficiale guvernamentale, așadar ”surse de încredere”, sau pe portaluri asociate anumitor organisme și comitete recunoscute internațional și preocupate cu vârtoasa implementare a unor inginerii sociale ale mileniului trei, așadar alte ”surse de încredere”, atunci ar putea constata pe de-o parte că organizațiile sus menționate mai și strecoară negru pe alb câte-un indiciu la vedere ca semn fără perdea a ceea ce întreprind, și care semn ar fi luat la o adică la bani mărunți de cei eronat catalogați drept ”adepți ai teoriilor conspirațiilor”, când de fapt a publica de către surse oficial autorizate asemenea informații implică aspectul că nici n-ar mai fi vorba despre o conspirație în sine, care ar presupune completa trecere sub tăcere a planurilor ascunse, ceea ce nici măcar nu mai este cazul, iar pe de altă parte ar constata și că informația este într-adevăr disponibilă, accesibilă și ”în libertate”, încă așa, numai ignorant să nu fii, numai cu idei preconcepute și încastrate în prejudecăți să nu trăiești.   

QED. ”Breaking fake news” a fost de fapt un ”fake news” în toată puterea cuvântului prin abordarea aplicată în seara duminicii de 15 noiembrie delicatului subiect Covid-19, iar asta pe un post public național, al ”tuturor românilor”. Sub forma unei completări a ”narațiunii oficiale”, de parcă n-ar fi suficientă oricum. Și întâmplarea face, căci lumea e totuși mică, și chiar fără a apleca urechea, să afli cât de ”foarte selectiv” este postul public național de televiziune în triajul nu epidemiologic ci al personalului invitat în vremurile curat murdare ale ”războiului” cu inamicul iluzoriu, invitat în ideea că se merge la sigur, pe liniile deșănțatei propagande unilaterale care nu comportă o dezbatere în sine, ci strict truisme fără pic de acoperire, justificare, evidențe, probe și argumente de natură științifico-medicală, igienico-sanitară și din cercetare. Ilustru de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, doxă în medicină.

Doar un exemplu, dar comutați între canalele de știri TV românești la ore de maximă audiență și paranoia e în floare, concluzia indubitabilă la ascultarea truismelor despre nimic neputând fi alta decât că trebuie că bântuie vreun virus ”amenințător” din moment ce toți o spun, ceea ce bineînțeles că nu înseamnă că ar și exista în realitate doar pentru că se tot repetă clișeele aceluiași străveziu scenariu.

Pe undeva, mass-media este chiar mai iresponsabilă decât decidenții care îi strecoară sub nas marjele ”narațiunii oficiale covidiene”, în sensul că pe de-o parte își trădează din start autentica menire de căpătâi pentru care ființează, aceea de a verifica ”brutul” și ulterior a disemina echidistant și obiectiv realitatea factuală, de fapt obturată, ecranată și răsturnată, și nici n-ar putea fi altfel în condițiile în care părtinirea și selectivitatea premeditată sunt printre tarele ”profesioniștilor”, iar pe de altă parte s-a erijat într-o chiar mai mare apărătoare înverșunată a tuturor versiunilor mincinoase deversate fără pic de ancorare în realitate decât însăși autoritatea statală în sine.

Vizionați-i pe propăvăduitorii de serviciu ai ”narațiunii oficiale” Covid-19, halal așa-ziși formatori de opinie, fie prezentatori de știri de pe prompter, fie de exemplu vorbitori fără invitați în platou gen duetul de un penibil nivel al retoricii de pe b1, fie ”capete limpezi” precum CTP, iar enumerarea ar putea lesne continua, și veți deduce o dată în plus de ce România este cum este și e unde e, într-o mlaștină fără fund a minciunii, ipocriziei, imposturii și mizeriei morale, a răstălmăcirii și pervertirii absolute a adevărului, de fapt decedată moral, dar mai rău, sfârtecată sufletește și pe cale de spulberare spirituală. Și pentru că a tot fost mânată forțat prin manipularea percepției să se familiarizeze cu reflexul denaturării adevărului și realității.

Iar în acest context al rătăcirii românești, spusele la necaz ale ex-ziaristului sportiv au pe de-o parte calitatea aurului când vine vorba despre evidențierea schismei inconștient și implicit întreținute de mass-media între ”sistemul” din care face parte, zămislitor ai celor cu relații și pile directe și indirecte, și omul de rând căruia zilnic i se adresează fără a-și exersa conștiința, iar pe de altă parte, prin remarca ”CoViD 19 ocupă tot timpul și toate energiile”, darul de a plasa o dureroasă palmă pe obrazul colegilor de breaslă care nu doar că alterează în fel și chip adevărul nespus al realității obiective factuale, dar îi mai și înfierează în stil aproape torționar pe cei care au discernământul de a trage la suprafață evidențele insistent și perfid ecranate, obturate sau ignorate de aceia care cu ipocrizie mai și crează diversiuni în plus prin a adăuga strigătul mincinos ”fake news”.

Și ar avea oare la o adică postul public național ”al tuturora” măcar 5 minute la dispoziție în spațiul de emisie și pentru evidențierea de exemplu a unor ample realități ca și ignorate din surse dintre cele mai respectabile cu putință la nivel mondial, a se citi British Medical Journal cel cu 180 de ani de vechime, asta dacă tot alocă săptămânal câte o jumătate de oră pentru acest ”Breaking fake news” ca o măsură a imposturii absolute prin prisma abordării subiectului ”Covid-19” în emisiunea din 15 noiembrie 2020!? Semnalarea editorialului publicat în 13 noiembrie de jurnalul insular sub titlul ”Covid-19: politizare, corupție și suprimarea științei – când știința bună e suprimată de complexul politico-medical, oameni mor”, articol incluzând rânduri precum ”Covid-19 a ridicat corupția statală la o scară grandioasă și este vătămătoare pentru sănătatea publică. La nivel global, oameni, politici și achiziții sunt corupte de agende politice și comerciale”, la încheierea acestei consemnări…

Dumnezeu să-i apere și să-i ierte, căci nu știu ce gândesc, zic și fac, și nici habar n-au pe ce lume trăiesc, pe cei din larga adunătură a jurnaliștilor români din mass-media care din neștiință, ignoranță, comoditate intelectuală sau chiar interes și ”sânge rău” au călcat și calcă în picioare esențiala menire a actului jurnalistic inclusiv prin actuala completare pe pilot automat și papagalicește a orchestrației ”narațiunii oficiale” Covid-19, net mai nocivă și toxică prin propaganda sa mincinoasă decât ”sperietoarea” de serviciu în sine.

Iar Dorin Chioțea a mai ochit la țintă și într-o altă privință prin vorbele ”CoViD 19 ocupă tot timpul și toate energiile”, și anume în sensul că televiziunile au inundat în 2020 absolut nejustificat spațiile de emisie cu tema ”sperietoare” în speță și au acaparat astfel dar și distras atenția telespectatorului român pe urmele ”narațiunii oficiale”, infectându-l cu temeri dar mai ales făcându-și sieși un imens serviciu prin a ”lipi” populația de micul ecran în niște vremuri în care mass-media tocmai era în pierdere de teren și de credibilitate exact de pe urma îndepărtării sale de diseminarea realității obiective, de pe urma decuplării tot mai accentuate de adevăr. Căci publicul începuse pe alocuri să înțeleagă în ultimii ani tot mai limpede ce hram poartă și ce îi mână pe ”profesioniști” din mass-media, brusc din nou în uriaș control prin alertata fixare a atenției opiniei publice pe subiectul morbid al unei înscenări de proporții planetare, platformă mediatică de pe care mai și discreditează vocile întrebătoare vizavi de ”narațiunea oficială”. Doar că populația detectează din nou și de această dată părtinirea emanată din direcția celor despre care a dedus deja cam ce hram ar purta, încât ”marii formatori de opinie” or mai picura ei neadevăruri multora și multora, dar și mulți și alți mulți telespectatori i-or mai asculta însă nu neapărat și crede, o reînviere a vremurilor ceaușiste, în care una ți se spunea ”oficial” la Telejurnal și îngânai de fațadă, iar alta îți cimentai tot mai betonat în crezuri și convingeri, rod al experiențelor personale cotidiene din gama nefericită a celor trăite și de jurnalistul TVR. Mass-media va ajunge doar a se valida reciproc într-un tot mai strâns cerc închis, strangulându-se lent tocmai cu lasoul cu care viza înhățarea prin manipulare a percepției publicului, împins pe false piste dar nu și păcălit la nesfârșit, puțini rămânând în cele din urmă telespectatorii dependenți în prinsoarea harponului propagandei. Iar dacă tot se balonează peste mapamond tiranicul bolșevism satanist al posedării omenirii, atunci și relația maselor cu mass-media va recăpăta exact nuanțele din comunism, spunându-li-se celor de pe micul ecran pe șleau… ”Vorbiți singuri ca televizorul”, căci cu el ”ați mințit poporul!”

Cu luciditate și discernământ rațional în raport cu aceiași vectori cheie ai apărării și conservării adevărului și diseminării realității factuale, Sporttim s-a dezis în timp de pagina deținută în rețeaua din social media pe care a publicat marți și ex-ziaristul sportiv mesajele din care s-a citat mai sus, dar și de paginile rețelelor conexe acesteia, reorientându-se spre companii social media etice, principiale și morale în a nu-și trăda menirea și a nu deghiza false agende. Sporttim poate fi accesat în social media pe Minds.com și Parler.       

British Medical Journal, una dintre cele mai citate 4 publicații medicale din lume, cu 180 ani vechime, conținut în 14 limbi și parteneră cu 8.000 organizații medicale, editorial cu titlul ”Covid-19: Politizare, corupție și suprimarea științei – când știința bună e suprimată de complexul politico-medical, oameni mor”. BMJ: ”Covid-19 a ridicat corupția statală la o scară grandioasă și este vătămătoare pentru sănătatea publică. La nivel global, oameni, politici și achiziții sunt corupte de agende politice și comerciale”

Acest articol a fost publicat în Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Sport sabotat: