GALERIE FOTO. Gala Sportului Timişorean 2012

Preţ de cîteva ore, joi după-amiază, protagoniştii locali ai arenelor sportive care au asudat şi cucerit medalii pentru Timişoara în 2012 n-au mai urcat în luminile rampei întru a-şi proba măiestria într-un duel cu metrii şi secundele, cu partenerii de întrecere şi cu sine, ci pentru a fi prezentaţi şi recompensaţi în cadrul Galei Sportului Timişorean 2012, organizată de Primăria Municipalităţii la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Marea familie a sportului timişorean s-a revărsat pe scena principalului lăcaş cultural al capitalei Banatului, bună gazdă a festivităţii ai cărui lianţi-intermezzo au curs în acorduri muzicale din aceeaşi sferă, iar amfitrionii evenimentului au parcurs pentru audienţă nominalizările pe secţiuni sportive, fiind declarat sportivul timişorean al anului 2012 pe secţiune respectiv ramură sportivă, în discipline olimpice, neolimpice, individuale, de echipă şi pe categorii de vîrstă, juniori sau seniori…

Emoţiile competiţiilor au fost înlocuite de trăirile intrării într-o altă scenă iar medaliilor cu tenacitate cucerite în diverse întreceri le-au luat locul diplomele, plachetele şi trofeele înmînate de gazdele din partea Municipalităţii Timişoara, în frunte cu primarul Nicolae Robu, unii sportivi decantîndu-şi la microfon impresiile unui an 2012 plin de concursuri şi exprimîndu-şi speranţele pentru viitoare confruntări, cu gîndul chiar la Jocurile Olimpice de vară 2016, iar unii părinţi, înlocuitori ai performerilor prinşi la ora respectivă în alte şi alte stagii de pregătire, remarcînd că nu este deloc uşoară viaţa ca sportiv de performanţă.

Trecînd la concret, echipa anului 2012 în sportul timişorean a fost desemnată RCM mvt Universitatea de Vest Timişoara, campioană naţională a Superligii de rugby, tot din lumea balonului oval fiind ales şi finanţatorul anului, Dan Dinu, care, prin resursele companiei mvt, a injectat necesarul unei fericite translaţii dinspre Arad, încununată cu un prim titlu pentru oraşul de pe Bega în sportul la buturi după 4 decenii.

Echipa anului la sporturi individuale a fost cea de lupte libere a CS Municipal Timişoara, cîştigătoare a Superligii de seniori, atît la feminin cît şi la masculin.

Cel mai performant club local în anul 2012 a fost desemnat de către Municipalitate ca fiind C.S. Şcolar Bega, excelînd în baschet, în speţă cel feminin, dar şi canotaj, grupare de unde provine şi echipa anului în jocurile sportive rezervate juniorilor, şi anume cea de fete a CSŞ Bega la categoria sub 18 ani, una dintre cele 3 încoronate sub panouri. Profesoara Veronica Gavrilă, conducătorul secţiei de baschet la CSŞ Bega, a fost desemnată antrenorul anului în sporturi pe echipe, clubul din Circumvalaţiunii devenind triplu campion naţional prin baschetbalistele sale, la categoriile sub 16, 17 şi 18 ani.

Rămînînd la cei care au îndrumat activitatea performerilor, antrenorul anului la secţiunea sporturi individuale olimpice a fost desemnată Elvira Văsuţ, din canotaj (CSŞ Bega), iar la secţiunea neolimpică Sergiu Grunberg, în şah, de la CS AEM Luxten Timişoara dar care a condus şi echipa naţională la Olimpiada Mondială din Turcia.

Canotorul Florin-Marian Enache, reprezentînd gruparea CSŞ Bega Timişoara, şi însoţit fiind de profesoarele Elvira Văsuţ şi Ecaterina Calapis, a fost desemnat sportivul anului 2012, nu doar pentru poziţia a treia şi medalia de bronz cucerită în vară la Plovdiv, cu flotila României, în cadrul Campionatului Mondial de juniori, şi locul secund la Campionatul European de profil. „… Mă gândesc deja la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro”, a conchis Enache…

Iar apropo de întrecerile sub semnul celor 5 cercuri olimpice, gimnastul Vlad Cotuna, component al lotului masculin al României la întrecerea londoneză din vară, a urcat la rîndul său pe scenă, în înşiruirea performerilor individuali din discipline olimpice.

Printre alţii, cel mai bun sportiv din kaiac-canoe pe anul 2012 a fost desemnat Alexandru Şalău, de la CSŞ1 Timişoara, un medaliat la nivel european, distincţia de cel mai bun atlet al anului i-a revenit Adelinei Dorina Pastor (LPS Banatul / CSM Timişoara), iar titlul pentru cel mai bun badmintonist pe 2012 a fost acordat Andrei Olariu, de la CSM Timişoara, cel mai bun înotător fiind ales Radu Văipan, elevul de gimnaziu concurînd pentru CSŞ1.

Cristina Foişor a cucerit superlativul “Premiul pentru Sport al Municipiului Timişoara pe anul 2012 – secţiunea neolimpic”, în cadrul căreia a fost desemnată cel mai bun sportiv şahist al anului 2012, cînd devenea pentru CS AEM Luxten campioană naţională individuală. În cadrul aceleiaşi secţiuni, printre alţii, cel mai bun sportiv din arte marţiale/karate a fost desemnat Mihail Plop, iar pe scenă a avut mult mai puţin de urcat alpinistul Horia Colibăşanu.

Totodată, dintre performerii care şi-au luat între timp zborul către grupări din alte localităţi, mai mulţi sportivi cu merite deosebite au fost desemnaţi “Ambasadori ai oraşului Timişoara prin sport”, şi anume Diana Bulimar şi Vlad Cotuna, ambii în gimnastică, Cristian Pârghie, în canotaj, Bogdan Mada, la kaiac-canoe precum şi Octavian Ispas, fost antrenor al lotului olimpic al Japoniei, tot în kaiac-canoe, respectiv Alexandru Olah, baschetbalistul timişorean de la Northwestern University, din NCAA.

Iar apropo de sportul sub panouri, premii speciale din rîndul seniorilor au fost înmînate lui Dragoş Andrei, de la vicecampioana naţională BC Timişoara, respectiv Christinei Zidaru şi Adinei Stoiedin, de la prim-divizionara feminină BCM Danzio.

N-a fost omisă nici importanţa impactului sportului de masă în favoarea bunăstării comunităţii, de exemplul gruparea sportivă Alergotura, axată pe alergări de anduranţă practicate de amatori de mişcare, fiind premiată pentru rolul avut în stimularea timişorenilor să găsească un mod util şi plăcut de petrecere a timpului liber.

A fost o seară în care fotbalul a avut o prezenţă marginală, profesorul Ovidiu Vâlceanu urcînd de exemplu împreună cu juniorii săi de la LPS Banatul Timişoara pe scena premiaţilor, pe care au mai păşit jucătoarele prim-divizionare Larisa Sârbovan, Claudia Bistrian şi Denisa Heisu, toate de la CFR Timişoara şi selecţionate sub „tricolorul” României, la categoria sub 19 ani, în cazul Larisei, respectiv U16, dar şi Cristian Boldea, golgeter al secund-divizionarei evoluînd sub înscrisurile de identitate sportivă a unui club timişean nou-promovat, ACS Recaş, asta pentru a nu uita cine a fost gazda serii sportului timişorean la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Unii, ACS Poli, cu uriaşele sume – partea leului – de la bugetul local, alţii, marea majoritate a componenţilor familiei sportului local, cu distincţiile, premiile, diplomele, trofeele şi festivitatea de final de an.

Dar să lăsăm cîteva clişee să vorbească despre o după-amiază cu lume luminată, deopotrivă sportivi performeri, antrenori sau conducători de club…

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la GALERIE FOTO. Gala Sportului Timişorean 2012

  1. Pingback: Alergotura e premiata la Gala sportului timisorean 2012 de catre primaria municipiului | Alergotura.ro - Clubul tău sănătos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Sport sabotat: