“Toate datele pe care le avem sunt dovada că școlarii pot merge în siguranță la ore în clasă. Știința e clară: mai multe lockdownuri duc la mult mai multe morbidități non-Covid și mortalitate. Politicile publice sunt bazate pe prezumții eronate” Director medical dat afară în SUA pentru îngrijorările în scris legate de aplicarea de noi ”măsuri”

Două exemple diferite din societăți consolidate despre distanța tot mai mare până la care pot întinde coarda instituții medicale ori organizații judecătorești pentru a taxa dreptul de exprimare respectiv de manifestare în raport cu cadrul impunerilor restrictive, într-un caz simple întrebări și îngrijorări în scris ale unui director de clinică pe marginea instituirii unor noi măsuri tip lockdown, în celălalt – trecerea Mării Irlandei de către un tânăr cu Jet Ski pentru a ajunge să-și vadă iubita: 4 săptămâni de închisoare. Grija autentică pentru copii și sentimentele alese devin delicte în ”noua” normalitate, dovezi că nivelul absurdului se răsfrânge deja direct asupra vieții personale a cetățeanului oarecare din societate. Însă ce ar mai fi oare de mirare din moment ce Regatul Unit e constrâns în aberația absolută ca bastionul ”corectitudinii politice” BBC să reglementeze iubiții și cum să facă sex? Omul în fața tiraniei gonflabile… Și ce pretenții am mai putea atunci avea în România?    

Notițe despre erodarea vizibilă a drepturilor și libertăților cetățenești, ieri peste mări și țări, mâine doar după colț…

Un doctor din nordul Californiei fiind pus pe liber din calitatea sa de director medical al unei clinici pentru a fi semnat o scrisoare în calitate de co-autor al rândurilor punând sub semnul întrebării ”știința” din spatele unor noi măsuri de lockdown – foto: zero.hedge.com

Un tânăr scoțian în vârstă de 28 de ani trimis 4 săptămâni după bare pentru tentativa de a-și revedea iubita pentru prima oară din luna octombrie, încălcând în acest sens ordinele de restricție sanitară prin a traversa solitar Marea Irlandei pe Jet Ski, ori este binecunoscut faptul că de unul singur în mijlocul apelor îi poți infecta pe toți cei din jur… A se citi studiul de specialitate spulberând mitul răspândirii asimptomatice, absolut nulă din aproape 10 milioane de concitadini din aceeași metropolă: nici un caz, zero.

Peste Oceanul Atlantic, de fapt la coasta Oceanului Pacific, doctorul Michael deBoisblanc, director medical de traumatologie la John Muir Health din Contra Costa County, în California, a fost demis după ce a adresat întrebări scrise autorităților medicale din zona San Francisco în legătură cu bazele științifice ale impunerii măsurilor restrictive pe seama cetățenilor locului.

Într-un caz semnalat de posturi de televiziune californiene și nu numai, deBoisblanc a scris împreună cu unii colegi directorului de sănătate publică al regiunii și consiliului supervizorilor în legătură cu îngrijorările lor vizavi de continuitatea politicilor de lockdown instituite. invocând și experiența sa ca părinte, dat fiind și că elevilor din zona Bay Area nu li s-a permis efectuarea orelor în sălile de clase.

Co-autor al scrisorii împreună cu medicii Pete Mazolewski și Brian Hopkins, deBoisblanc și-a manifestat “adânca preocupare în legătură cu aceste și mai numeroase măsuri de lockdown.”

”Știința e clară: mai multe lockdown-uri duc la mult mai multe morbidități non-Covid și mortalitate. Politicile publice sunt bazate pe prezumții eronate. Suntem îngrijorați că unele acțiuni întreprinse de guvern și autoritățile zonale pot avea în mod cert un impact negativ asupra sănătății publice”, a explicat cel demis, conform KTVU.

DeBoisblanc s-a apărat prin a semnala că doar a ținut să împărtășească niște îngrijorări și să caute niște răspunsuri privitoare la cei afectați direct de măsuri, cu gândul și la încercații întreprinzători din mici afaceri private. “Am simțit că asemenea chestiuni foarte importante legate de măsurile care afectează activitatea oamenilor trebuie adresate iar oamenii merită un răspuns.” 

Doctorul deBoisblanc, intervievat de Fox News în lumina celor întâmplate, s-a referit și la situația elevilor cărora nu li se permite accesul în clase: “Prin prisma tuturor datelor pe care le știm, dovedesc că e sigur ca școlarii să meargă la ore în clasă. Sunt multe alte state care au acum deja luni la rând de evidențe demonstrând că este sigur pentru copii să se întoarcă în școli. Dar statul California nu e de acord. Mai sunt și restaurantele care abia reușesc să supraviețuiască, încearcă și își țin ușile deschise. E foarte dificil pentru aceste firme private.”

Contractul la spitalul din Walnut Creek i-a fost însă sistat cu puține explicații din partea superiorilor. “Directorul medical de traumatologie și servicii regionale de transfer e într-o poziție contractuală iar după o atentă luare în considerare John Muir Health a decis să nu mai continue cu Dr. deBoisblanc în acea poziție” a menționat declarația din partea John Muir Health.

Medicului i s-a tras de la antagonizarea oficialilor departamentului regional de sănătate care au aplicat noile măsuri de lockdown bazându-se în special pe numărul limitat de paturi de spital disponibile, decizii pe care le-au apărat prin a invoca altceva… “Toate acele ordine s-au bazat pe știință solidă și date bune”. Neîndoielnic. Consemnarea, la https://www.zerohedge.com/political/california-doctor-fired-after-writing-letter-criticizing-lockdown-orders

Trecând Oceanul Atlantic, trist deznodământ în cazul tânărului de 28 de ani Dale McLaughlan, care, căutând să-și revadă iubita cu care nu mai petrecuse timp împreună din luna octombrie, a decis să găsească o altă cale pentru a-i bate la ușă, după ce în repetate rânduri i se refuzase de către autorități dreptul de a călători din Scoția, unde locuiește, în Isle of Man, insulă pe care trăiește tânăra, sub pretextul încălcării restricțiilor impuse prin lockdown. Astfel, a cumpărat în premieră un Jet Ski iar doar o zi mai apoi a navigat tot în premieră pe o asemenea ambarcațiune, din insula Whithorn, în apele Scoției, până la Ramsey, pe Isle of Man, insulă amplasată în nordul Mării Irlandei, între coastele Angliei și Irlandei de Nord. O distanță de 25 de mile pe care prevăzuse a o parcurge în 40 de minute, în realitate 4 ore și jumătate dat fiind lipsa de experiență în ale pilotării unei asemenea ambarcațiuni cu motor. Îi mai rămăsese motorină în rezervor cât pentru zece minute de călătorie…

Avea să mai meargă pe jos alte 15 mile pe Isle of Man, iar în cele din urmă să-și vadă iubita, prețul aventurii fiind cât se poate de pipărat, 4 săptămâni de închisoare pentru încălcarea impunerilor normative de către tânărul muncitor în construcții.

McLaughlan avea în cele din urmă să fie oprit de forțele de ordine pe teritoriul insulei și legitimat, citând ca loc de ședere reședința iubitei sale, informație eronată care i-a atras arestarea. Și-a riscat viața pe mare pentru a-și reîntâlni draga inimii sale și a sfârșit după gratii pentru nerespectarea impunerilor restrictive anti-Covid-19…

Iar sub titlul ”Sex și Covid: care sunt regulile în lockdown?”, bbc.com a publicat miercuri un articol cu intertitlul ”Cel mai bun partener sexual ești tu însuți”, cu enumerarea explicită ”masturbare, jucării sexuale sau sex telefonic ori online”, într-un alt paragraf reamintindu-se că ”The Terrence Higgins Trust a publicat în august un sfat sugerând oamenilor să evite a se săruta, să poarte un acoperământ de față și să aleagă poziții care nu sunt față în față în timpul sexului”.

Alte comentarii, absolut de prisos în cazul tuturor celor trei situații din universul vorbitorilor de limba engleză.

Acest articol a fost publicat în Sport sabotat și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Sport sabotat: