TOP 5 mijloace de transport eco friendly – deplasează-te zilnic relaxat și protejează mediul înconjurător

Din ce în ce mai multe persoane apelează la vehicule electrice, ele devenind o alternativă mai bună a mașinilor convenționale sau a mijloacelor de transport în comun. Potrivit unui studiu recent, românii sunt unii dintre cei mai interesaţi est-europeni de achiziționarea unui vehicul electric.

Dacă ești o persoană activă și ai nevoie să te deplasezi rapid, transportul electric te va ajuta în această privință. Vei evita aglomerația din trafic, protejezi mediul înconjurător folosind vehicule mai puțin poluante, vei observa că ai mai mult timp liber, iar costurile de întreținere se micșorează. 

Citește în continuare TOP 5 vehicule electrice și beneficiile lor

  • Bicicleta electrică

În ceea ce privește bicicleta electrică, există avantaje, dar și câteva dezavantaje. Dacă ești o persoană care face sport des, cu siguranță, este cea mai bună alegere pentru tine. Indiferent de distanța parcursă, te poți baza pe o deplasare rapidă și eficientă pentru sănătatea ta și a naturii. Bicicleta te asistă în momentul pedalării, pentru că motorul preia mare parte din efortul picioarelor, mai ales în pante sau în lipsa unei condiții fizice antrenate. Singurul cost lunar pe care îl vei avea este încărcarea acumulatorului, însă pe factură se vor adăuga în plus doar câțiva lei lunar. Pentru bicicleta electrică, nu există reglementări, așa că nu sunt diferențe în conducerea ei și a uneia clasice din acest punct de vedere. Dezavantajul unui astfel de vehicul este greutatea, care poate depăși 10 kg.

  • Tricicleta electrică

Tricicleta electrică este varianta perfectă pentru persoanele care întâmpină probleme în timpul deplasării. Are în dotare 3 roți care ajută la stabilitatea și echilibrul pasagerului, astfel făcând-o foarte ușor de condus. Mai mult, consumul energetic este unul redus datorită bateriei LITHIUM, aceasta putând fi încărcată la orice priză în maximum 4-5 ore, asigurând un drum de aproximativ 40-50 km.

Așadar, o tricicletă electrică fără permis este cea mai bună alegere pentru persoanele în vârstă, dar nu numai, și, cu siguranță, un ajutor de nădejde în nevoile zilnice de deplasare. 

  • Scuterul electric

Scuterele de acest tip funcționează pe baterie. Aceasta are nevoie doar de câteva ore pentru a fi încărcată complet. Bateria are o capacitate de 12-14 Ah și poate asigura o autonomie de 40-50 km. Unele scutere sunt limitate la viteza de 25 km/h, așa că nu vei avea nevoie de permis pentru ele, în timp ce altele pot să ajungă la 45 km/h, iar pentru ele,înmatricularea și permisul sunt obligatorii.

  • Hoverboard-ul

Acest vehicul a fost inițial conceput pentru copii, iar cum tehnologia a avansat, a devenit un mijloc de transport pe care mulți adulți îl aleg. Este foarte bun, în special pentru deplasările scurte și trotuarele aglomerate. O persoana arde în jur de 285 de calorii în timpul unei plimbari de 30 de minute pe jos. Dacă mergi pe un hoverboard, numărul de calorii arse crește la 900 în același interval de timp. Pe lângă asta, îți îmbunătățește echilibrul și reflexele, este ușor de întreținut, rapid și silențios.

  • Trotineta electrică 

Trotineta electrică este ușoară, practică și rapidă. Unele se pot plia, așa că le poți lua cu tine în orice spațiu închis. Mersul la job devine relaxant, mai rapid, viteza pe care o poate atinge o trotinetă electrică fiind de 40-50 de km/h și vei economisii banii pentru combustibil.

Așadar, dacă vrei să faci o schimbare în viața ta și te-ai săturat de orele petrecute în trafic, ia în considerare achiziționarea unui mijloc de transport electric. Deplasează-te fără griji și ocrotește mediul înconjurător!

Sursa foto: Shutterstock.com

Acest articol a fost publicat în Sport și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Sport: