VIDEO. Nesupunere, revenire la normal fără măsuri: ”Nu-i vom mai ierta, nu-i nici o pandemie și nimic de vaccinat. E în interesul nostru, al tuturor, să oprim această autodistrugere” Górale resping restricțiile

Górale, etnicii din zona muntoasă din sudul Poloniei, au anunțat inițiativa de reluare a activității firmelor private ca demers limită de stopare a distrugerii și pe mai departe a antreprenoriatului din regiune, membri ai societății civile acționând așadar în sensul renunțării la absurdele impuneri restrictive fără justificare științifico-medicală și al revenirii la viața normală de zi cu zi, fără măsuri. Cei din ținuturile înalte au dat așadar semnalul, suflând în bucium și în cimpoi pentru a-și reactiva rația de firească libertate, explicații la luminile torțelor în fața microfoanelor și a camerelor de luat vederi în Zakopane, la poalele Munților Tatra, centru al culturii Górale. 

”Dacă nu protestăm acum, nu vom mai reveni la viață într-o lună, pentru că nu am mai avea la ce să revenim”, a semnalat printre altele purtătorul de cuvânt al inițiativei Górale, înfățișându-se în veșminte tradiționale culturii lor. 

”Nu avem solicitări pe adresa Guvernului. Dreptul la muncă este bazat pe legea naturală divină. Ei, cei din Guvern, mai bine s-ar ruga Domnului pentru iertare, căci noi nu îi vom mai ierta și în continuare”, Górale decizând așadar a se opune normativelor trasate de decidenți.

”Nu e nici o pandemie și nu e nimic de vaccinat. Statisticile spun adevărul. Avem mai multe decese rezultate din colapsul serviciului de sănătate.”

O comunitate omogenă și unită a înfățișat drumul de urmat, busolă și lanternă pentru masele confuze și blocate sub imperiul operației psihologice aplicate de autorități: ”Vrem să-i eliberăm pe oameni din frică. Nu ne este teamă de Poliție, de controale, de mandate. Poliția poate vedea ce se întâmplă. Suntem cu toții pe același troliu. Este în interesul nostru, al tuturor, să ne oprim din acest drum spre autodistrugere. Oamenii consideră că e rolul nostru, al celor din ținuturile înalte, să elibereze Polonia. Noi am dat impulsul de curaj…”

”Sunt doar vorbele de la televiziune, care ne spun să ne limităm viețile, dar nu legea, căci Guvernul este cel care încalcă legile, încalcă Constituția”, a mai semnalat printre altele reprezentantul Górale.  

Demni, integri și cu maturitate civică în a face diferența între realitatea factuală obiectivă și ”narațiunea oficială” insistent indusă de ”sistem” pe baza unor truisme și nimic mai mult, Górale și-au luat just destinul în propriile mâini, probabil ca unică variantă practică de contracarare a aparatului propagandist al statului dar și ca exemplu de atitudine cetățenească în sensul că se poate, și bineînțeles că se poate, încurajând eventual prin pilda pozitivă și alte secțiuni ale populației.     

În România, ”starea de alertă” a fost prelungită cu alte 30 de zile, deși nu există absolut nici cea mai mică justificare de ordin științifico-medical, igienico-sanitar sau din cercetare pentru menținerea măsurilor restrictive în vigoare, afectând semnificativ și lumea arenelor. 

Acest articol a fost publicat în Sport sabotat și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Sport sabotat: