”Zeci de medici de frunte v-au implorat să puneți capăt lockdown-urilor”: pledoarie argumentată cu date statistice concrete despre efectele ”măsurilor”. Reacția premierului? Peste 101 minute îl exclude pe semnatar dintre membrii grupului parlamentar

O oglindă a zilelor noastre. Cineva sintetizează pertinent și lucid realitatea factuală obiectivă prin date statistice oficiale, dovezi, probe și evidențe științifico-medicale care evidențiază din toate punctele de vedere efectele negative ale ”măsurilor” impuse de decidenți, argumentând justificat în favoarea binelui comunității pentru renunțarea la restricții, altcineva într-o mai înaltă poziție decizională nu doar că ignoră constatările la urma urmei de bun simț – ceea ce oricum se întâmplă cel mai adesea, dar îl declasează ierarhic pe loc pe autorul remarcilor. Etalare a dictaturii în care responsabilii implementării politicilor sociale nici nu vor s-audă de urmările negru pe alb ale absurdelor hotărâri trasate, ci amuțesc nemotivat și injust oricare altă viziune contradictorie ”narațiunii oficiale”, indiferent de claritatea și competența acesteia. S-a întâmplat în Canada dar este valabil pentru aproape oricare alt colț al lumii în aceste vremuri ale urzelilor în care adevărul este pur și simplu ignorat și alungat la colț.

La doar 101 minute după ce a primit o scrisoare din partea unui parlamentar punctând sistematic toate consecințele drasticelor impuneri normative asupra vieții sociale din provincia canadiană Ontario, premierul acesteia, Doug Ford, a decis cu efect imediat că autorul, Roman Baber, nu va mai fi membru al grupului parlamentar al Partidului Conservator, excluzându-l așadar pe loc, și nici nu i se va mai permite realegerea în respectivul grup parlamentar, durată a reacției în termen de nici două ore care a fost semnalată din capul locului de publicația Toronto Star.

Mult mai semnificativ este însă conținutul scrisorii, semnalând niște realități care sunt în general valabile la ora actuală pe orice meridiane, ceea ce nu duce însă, după cum se poate constata și în Ontario, la ajustarea ca atare a politicilor adoptate, ci chiar la pedepsirea celor care relevă obiectiv adevărul, rezultând drept urmare că se are de fapt de-a face cu atitudini dictatoriale care nu comportă comentarii, dar mai ales și că oricât de pertinente și fundamentat argumentate pot fi justificările în favoarea unor idei, acestea ajung să fie pur și simplu aruncate la coșul de gunoi dacă nu urmează linia ”Ministerului Adevărului”, periculoase practici dându-li-se apă la moară de exemplu și prin iresponsabile luări de poziție ale unor pseudo formatori de opinie sau așa-ziși experți analiști din spațiul public, cum ar fi cazul în România al unui catalogat ”Cap limpede”, de fapt într-o profundă eroare agravantă, mai mult decât dezgustător în a-i eticheta ca fiind ”bipezi” sau altele de aceeași speță pe cei care au informațiile, cunoștințele și filtrul rațiunii pentru a stimula conștientizarea semenilor în privința farsei ”pLandemiei” în derulare.      

Dar iată scrisoarea adresată de parlamentarul Roman Baber premierului provinciei Ontario, Ford:

”Lockdown-ul este mai letal decât Covid

Leacul omoară pacientul. Capacitatea spitalelor și ATI este mai bună decât în ultimii 3 ani. Scriu în numele constituenților mei din North York și pledez pentru milioanele de vieți ruinate de restricțiile Serviciului Public de Sănătate Ontario.

Lockdown-ul nu funcționează. Cauzează o avalanșă de sinucideri, supradoze, falimente, divorțuri și are un impact imens asupra copiilor noștri. Zeci de medici de frunte v-au implorat să puneți capăt lockdown-urilor. Criza este mai ales limitată la casele de îngrijire pe termen lung (LTC). Cum toți rezidenții din LTC în ”zone roșii” sunt vaccinați până în 21 ianuarie, Ontario ar trebui să pună punct lockdown-ului și impactului catastrofal pe care l-a indus ontarienilor.

Lockdown contra Covid

”Zonele fierbinți” precum Toronto și Peel au fost fără succes în lockdown de la Thanksgiving. Dar lockdown-urile sunt obiectiv mai letale decât Covid. De exemplu:

a) Screening-urile de cancer la Princess Margret sunt din nou la 60% iar oncologii se tem de un ”tsunami de cancere”;

b) Rata supradozelor în Ontario e cu 50% peste normal. ”Creșterea numărului ontarienilor care au decedat de la supradoze în 2020 e mai mare decât numărul celor decedați cu Covid în afara caselor LTC”;

c) Conform Asociației de Sănătate Mentală a Canadei, în septembrie 2020, 10% dintre adulți au raportat ”gânduri recente sau sentimente de suicid”, de 4 ori mai multe decât în medie. Rata e de 20% în rândul canadienilor cu vârste de la 19 la 35 de ani;

d) SickKids semnalează o creștere a cazurilor de tulburări de alimentație la adolescenți, ca fiind ”o criză fără precedent”;

e) Zeci de mii de afaceri s-au închis. Rata șomajului e aproape dublă iar 320.000 de oameni nu și-au mai găsit de muncă. Avem de-a face cu un val catastrofal de falimente și închideri;

f) Guvernul criminalizează comportamentul uman normal și subminează drepturile legale ale ontarienilor care respectă legea. Sănătatea Publică nu poate schimba comportamentul uman. Mi se rupe sufletul pentru familia lui Daniel Moses.

Covid e real dar frica de Covid e exagerată. Deși fiecare deces e o tragedie, după 10 luni am aflat că Covid nu e atât de letal cum se credea inițial – are o rată de supraviețuire la infecție de 99,98%. Conform ultimelor estimări ale CDC, rata fatalității la infectarea cu Covid pe grupe de vârstă este:

0,00003% la categoria 0-19 ani;

0,0002% la 20-49 ani;

0,005% la 50-70 ani;

0,054% la peste 70 de ani.

Cu regret, de la startul pandemiei, circa 5.000 de cetățeni din Ontario au decedat cu/de la Covid. Aproximativ 4.000 (80%) din aceste decese au survenit în grupele înaintate de vârstă. Peste 3.000 din total au decedat în casele de îngrijire, victimele fiind în medie în ultimul an de viață. Ar trebui să ne concentrăm și să rezolvăm situația LTC.

Aproximativ 3.500 (70%) dintre decese au survenit la persoanele cu vârsta peste 80 de ani. Deplângem fiecare deces dar numai 200 de oameni (4%) au decedat sub vârsta de 60 de ani și nici un copil: zero.

Capacitatea spitalelor ca rată zilnică a ocupării este mai bună decât înainte de pandemie. Iată datele primite pe 12 ianuarie: (în tabelul de mai sus)

În ATI, pe 4 ianuarie, rata de ocupare era de 80,6%, Covid blocând numai 16% din totalul paturilor din ATI. Astăzi sunt 385 de pacienți Covid în ATI, mai puțin în medie decât unul pe spital raportat la cele 492 de unități de profil din Ontario. Riscul poate fi micșorat prin transferuri și un bun management. Spitalele din zona urbană sunt oricum peste capacitate în această perioadă a anului. Lipsa capacității e creată artificial prin raționalizarea resurselor din îngrijirea sănătății ca răspuns la modelul ”Mesei de Comandă”, doar că modelul ”Mesei” este mai mereu complet greșit. Cea mai eronată proiectare a fost făcută în planul de pregătire din toamnă. Pe 30 septembrie ne-a avertizat că dacă Ontario urmează traiectoria cazurilor din Michigan, atunci vor fi 250 de pacienți în ATI la sfârșit de octombrie, dar deși Ontario a urmat traiectoria cazurilor din Michigan, pe 31 octombrie au fost însă numai 73 de pacienți în paturile ATI sau de 3,5 ori mai puțini decât se prevăzuse. Deși ”Comanda” nu poate preciza corect modelul de capacitate, răspunsul practic la acest model e catastrofal și periculos. Cetățenilor le este refuzată fără rost îngrijirea medicală normală și intervențiile chirurgicale.

Lockdown-ul are efecte catastrofale asupra copiilor. Constituenții îmi spun că copiii lor au devenit anxioși. Îi speriem pe copii deși ei sunt 100% în siguranță. Guvernul ar trebui de asemenea să urmeze sfaturile celor de la SickKids apropo de nefolosirea măștilor la școală. Criza e în casele de îngrijire LTC, nu în școli.

Premiere, trebuie să stopăm sperierea copiilor. Această generație de copii va crește cu tulburări de anxietate și va fi temătoare de viața normală. Copiii trebuie să fie din nou copii, înapoi la școală, cu prietenii lor. N-ar trebui să creadă că apropierea de un alt copil ar putea rezulta în moartea cuiva. E fals.

Strategii propuse de exit

Opriți lockdown-urile și lăsați lumea să-și revină la viața normală. E cea mai bună variantă pentru sănătatea oamenilor.

Concentrați-vă pe LTC în loc să blocați 15 milioane de locuitori. Cu vaccinarea tuturor rezidenților din casele LTC din ”zone roșii” până în 21 ianuarie, e cu atât mai puțin justificat orice lockdown și în continuare.

Construiți facilități spitalicești adiționale și pregătiți asistente pentru ATI.

Restabiliți îngrijirea sănătății prin stoparea Protocoalelor de Urgență, cu excepția LTC, căci cei din Ontario au nevoie din nou de a fi îngrijiți medical.

Încetați răspândirea fricii și panicii. E nejustificată și cauzează un considerabil nivel al stresului, în special la copii.

Lockdown-urile nu funcționează. Curmă vieți, în loc să le salveze. Pledez să acceptați realitatea și să stopați lockdown-ul. Scriu aceste rânduri cu cel mai mare respect pentru Dvs. și colegii noștri”.

Evidențele sunt clare ca lumina zilei dar ajustarea măsurilor restrictive nu are loc tocmai pentru că, așa cum semnala Sporttim în urmă cu aproape un an, ceea ce este pus pe roate nu are de-a face cu aspectele sanitare ale protejării publicului și ”grijii” pentru sănătatea omului – praf în ochii lumii sub forma unor străvezii pretexte, ci cu anumite inginerii sociale din timp prestabilite pentru a genera cadrul adecvat implementării incrementale a altora, conform marii scheme a lucrurilor din urzeala influenților din umbră, șablon valabil în aproape toate colțurile lumii, inclusiv în România. Și nu este vorba despre nici cea mai mică ”teorie”, ci despre o veritabilă conspirație ticluită în toată ticăloșia sa.

În ceea ce privește cele întâmplate zilele trecute în Canada, lucrurile se leagă, în sensul că menținerea inflexibilă a anumitor direcții stricte de urmat a fost nu demult semnalată în statul nord-american și pe baza constatării unuia dintre membrii Comitetului de Planificare Strategică, implicat totodată și în alte comisii de profil, explicitându-se foarte clar că nimic nu-i va opri din atingerea țelurilor pe cei învestiți cu responsabilitatea implementării programelor stabilite, care oricum vor fi derulate, indiferent de situația ivită și eventuala opoziție generată, indiferent de faptul că aproximativ 30% dintre membrii Comitetului de Planificare Strategică din statul nord-american nu sunt de acord cu cele prevăzute. Iar între cele semnalate pentru anul în curs s-ar număra grăbirea achizițiilor sau construcției facilităților de izolare în fiecare provincie și teritoriu; reforma și extinderea programului de șomaj translatat în programul universal al venitului de bază, cu începere din actualul trimestru respectiv proiectarea unei mutații și/sau co-infecții cu ”virusul secundar”, la care se face referire ca fiind -21, al treilea val fiind asociat unei mult mai mari rate a mortalității.

Aceasta este fața tiraniei în devenire și este tot mai limpede că până și cuvântul unor parlamentari în numele constituenților săi nu mai valorează altceva decât o excludere pe loc a autorului din poziția deținută.  

Iar până și Organizația Mondială a Sănătății, cu toate tarele sale evidente, a subliniat prin spusele unuia dintre responsabilii săi într-o recentă apariție pe Spectator TV că ”noi, în OMS, nu suntem avocații lockdown-urilor ca variantă primară de control al virusului. Unica situație în care-l vedem justificabil este în ideea ca guvernele să câștige timp în reorganizarea, regruparea și rebalansarea resurselor, protejarea angajaților din sănătate, care sunt extenuați.  Dar în mare noi mai degrabă nu l-am implementa. Apelăm la toți liderii să înceteze a folosi lockodown-urile ca primă metodă de control. Dezvoltați mai bune sisteme, lucrați împreună, învățați unii de la alții, dar reamintiți-vă – lockdown-urile au o singură consecință, pe care nu trebuie niciodată s-o subestimați, și anume că îi face pe săraci mult mai săraci”. Iar într-o altă avertizare dinspre OMS, mai exact din partea responsabilului Programului de Urgențe, Mike Ryan, ”nu poți urma o strategie zero sau aproape zero a numărului de cazuri la care să tinzi. Va rămâne ca fiind un virus endemic, cu un oarecare pericol, dar o strategie zero e incompatibilă cu datele reale.”

Iar apropo de glasul sec dar relevant al cifrelor, True North, accesibil la tnc.news, punctează din Canada sub titlul ”DOAR FAPTELE: înarmează-te cu informațiile Covid-19” ceea ce este cât se poate de elocvent în sensul celor semnalate și de parlamentarul Baber, din Ontario. Înlocuiți numele regiunii, țării și celui care scoate în evidență realitățile obiective, și veți constata că lucrurile stau cam la fel indiferent de meridiane, atât ca stare de fapt cât și ca rigiditate a decidenților…

La concret, ”criza” Covid-19 a adus 3 decese în întreaga Canada în cadrul grupei de vârstă 0-19 ani. Iar conform datelor guvernamentale, mai mulți copii au decedat de la viroze în oricare alți ani precedenți. În plus, mai puțin de 1% dintre copii au avut rezultate ”pozitive” la testele efectuate în provincia British Columbia.

Chris Mackie, din fruntea serviciului de sănătate publică în Ontario, a semnalat că ”a ține școlile deschise constituie o măsură care încetinește răspândirea virusului”, statistica relevând că 80% dintre cazurile elevilor ”pozitivi” au survenit de pe urma unui caz precedent acasă, și nu de la școală.

Aproape 90% dintre decesele survenite în Canada de la Covid-19 s-au înregistrat în cazul persoanelor cu vârste de la 70 de ani în sus, pentru care așa-zisul ”nou” virus a fost mai periculos decât viroza, ceea ce nu este însă deloc cazul la copii.

Statistics Canada a semnalat că toți cei decedați în noiembrie 2020 cu vârste sub 45 de ani de la Covid-19 manifestau măcar o altă afecțiune sau condiție, conform menționării în certificatul de deces. Iar în cazul deceselor survenite din martie până în iulie raportat la această grupă de vârstă, 90% erau cu măcar o comorbiditate.

Conform raportului anual pe 2020, 80% dintre decesele din Canada de la Covid-19 s-au înregistrat în casele de îngrijire pe termen lung.

Cât despre sferele de activitate, mai puțin de 0,1% din cazurile ”pozitive” au survenit în mult discutatele gym-uri, centre de recreere și sport, și anume 435 din 215.782. Și în retail procentajul a fost același, sub 0,1% conform datelor guvernamentale ale provinciei Ontario, 586 de persoane activând în acest domeniu fiind testate ”pozitiv” în toată pandemia; sub 0,1%, cu numai 38 de cazuri, centrele spa și saloanele de coafură. Și cu toate acestea, ”măsurile” la care nu se renunță, și asta pentru că alta era ideea, ascuns este planul real…

Iar tot datele oficiale mai relevă de exemplu și că aplicația ”Covid Alert” nu înregistrează un contact ca fiind ca atare un ”contact” dacă persoana deținătoare a aplicației nu s-a aflat vreme de mai bine de 15 minute într-o rază de 4 metri din proximitatea unui potențial ”infectat”, ceea ce demască și din însăși sursele autorităților mitul oricum demontat al transmiterii asimptomaptice, în baza căruia o simplă trecere prin preajma unei alte persoane induce pericolul infectării. 

În fine, în lumina tuturor măsurilor, un expert medical canadian, Ari Joffe, a dat publicității concluzia analizei în baza căreia măsurile adoptate nu sunt justificate prin prima costurilor sale raportate la vătămările rezultate în consecință, costurile fiind de circa 5-10 ori mai mari decât beneficiile acestor impuneri.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Sport sabotat: