Atletico Textila știrbește în derby-ul neînvinselor punctajul maxim al Viitorului Biled și încheie prima turul I în ediția a IV-a din Liga Satelor

Derby-ul Ligii Satelor, competiție regulată de minifotbal aflată la a 4-a ediție și desfășurată la Baza Sportivă BiArena din comuna timișeană Sânandrei, le-a pus sâmbătă față în față în cadrul etapei a 9-a, ultima a turului I dintre cele trei tururi programate în acest sezon, pe Viitorul Biled și Atletico Textila Timișoara, singurele dintre cele 10 echipe care nu cunoscuseră încă înfrângerea, în calitate de mari favorite ale campionatului. Lideri înaintea jocului erau cei din Biled, cu punctaj maxim și două puncte peste gruparea ce și-a luat numele după serialul TV, însă Atletico Textila a învins și a trecut prima, după cum consemnează www.ligasatelor.ro.

Viitorul Biled - Atletico Textila, în 18.02.2017: secvență din meci, cu Viitorul în tricouri albastre (autor: Bendis Photos)

Viitorul Biled – Atletico Textila, în 18.02.2017: secvență din meci, cu Viitorul în tricouri albastre (autor: Bendis Photos)

A fost o ”replică” a duelului din ediția a doua dintre Maracana Biled, un singur jucător de-atunci fiind acum la Viitorul, și anume vedeta comunei, Flavius ”Messi” Tomescu, acesta evoluând pe teren mare în liga a IV-a, la o altă echipă din Biled, Voința, și Academica CS Rudna, marea majoritate a componenților respectivei formații regăsindu-se acum la Atletico Textila.

Au ”ieșit scântei”, jucându-se tare, dar în limitele regulamentului. Era minutul 2 și Atletico Textila conducea deja cu 2-0. De-aici încolo, Viitorul lui Răzvan Iezan va alerga permanent după o egalare pe care, însă, nu o va reuși.

Simion ”Pele” Gulan, fost component al naționalei de homeless a României care a participat la Mondialul de profil din Mexic, în 2012, transformă magistral o lovitură liberă, marcând al treilea gol al ”atleticilor”. La pauză se intră cu 3-2 pentru formația de pe locul secund.

Se ajunge la 4-3, eurogol ”Messi” al Biledului, bară transversală – gol. Apoi jocul se rupe definitiv, Denis Andraș (Viitorul) fiind eliminat, în urma acordării unui penalty din care Aleksandar Radovan, vicegolgeter al sezonului de toamnă al ligii a IV-a din Timiș, cu 17 goluri pentru Cocoșul Orțișoara, schimbă tabela la 6-3.

S-a terminat, total neașteptat, 7-3 pentru echipa studenților de la Medicină Veterinară, cu duetul fundașilor de fier gorjeni Marius Jianu – Robert Roibu.

Au arbitrat Doru Banu, fost jucător în anii ’80 și ’90 la Metalul Bocșa și UMT, în Divizia B, și Andrei Rain, student la Drept, la Universitatea de Vest din Timișoara.

Astfel, Viitorul coboară pe 2, pierzând primele puncte în acest campionat, 9 8 0 1 78-26 24 puncte, iar lider devine, cu un punct avans, Atletico Textila: 9 8 1 0 76-33 25 puncte. Care a pierdut singurele puncte chiar în prima etapă, la 26 noiembrie, un incredibil 7-7 contra celeilalte echipe studențești, a băieților de la Tehnică Dentară, Dental Juniors. Aceasta din urmă terminând turul I pe ultimul loc! Speranța Cornești e pe locul 3, cu 19 puncte, AS Cornești pe poziția a patra, cu 12 puncte, aceeași zestre având pe locurile 5-6 Ciumăgelu și Union, ambele din Dudeștii Noi, urmate în ierarhie de Athletic Cornești, pe 7, cu 11 puncte, MMC Sânandrei, cu 7 puncte, Pindul Dudeștii Noi cu 6 și Dental Juniors cu 4.

Edițiile anterioare ale competiției au fost câștigate de AS Carani (2015), Academica CS Rudna (2015/16) și Maracana Biled (2016).

Celelalte rezultate ale rundei a IX-a: AS Cornești – Dental Juniors Timișoara 10-5, Pindul Dudeștii Noi – Athletic Covaci 3-0, Ciumăgelu Dudeștii Noi – Speranța Cornești 4-6, MMC Sânandrei – Union Dudeștii Noi 7-4.

Etapa a X-a va avea loc în 25 februarie.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport de masă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: