Centrul Român de Studii Sportiv Educaționale organizează un curs de formare profesională pentru specializarea de preparator fizic

Pasionații de sport și organizare instructiv-educativă pot păși calificați în lumea arenelor și în baza efectuării unui curs de formare profesională pentru specializarea de preparator fizic, a cărui perioadă de înscriere a fost tocmai inaugurată, intervalul de înscriere fiind 23 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020, astfel încât pot fi angajați în mod legal de către cluburi sau asociații sportive, conform legislației în vigoare. Cursul este autorizat de Comisia Municipală din cadrul Agenţiei de Prestaţii Sociale, Autoritatea Naţională pentru Calificări, Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, şi respectă standardul ocupaţional în vigoare.

Centrul Român de Studii Sportiv Educaționale organizează un curs de formare profesională pentru specializarea de preparator fizic, cu mențiunea că locurile în grupă sunt limitate. Posesia carnetului pentru preparator fizic permite deținătorilor înscrierea pe foaia oficială de joc, și ca atare prezența pe banca tehnică, în toate ligile fotbalistice din România, inclusiv în Liga 1.

Coordonatorul Centrului Regional Timisoara al CRSSE, Ciprian Urican, are o experiență de peste 22 ani în sport, ca antrenor, lector în cadrul cursurilor FRF, tutore pentru cursanții Licenței PRO UEFA, UEFA YOUTH A ELITE JUNIOR, UEFA A și UEFA B, respectiv antreprenor, lansând primul site de specialitate în fotbal din Romania, www.coaches-ahead.ro.

Cursul durează o săptămână, iar prețul este de 1.500 lei de persoană.

Mai jos puteți citi condițiile de înscriere, sub forma instrucțiunilor privitoare la organizarea și desfășurarea cursului de formare profesională pentru specializarea de preparator fizic, conform celor menționate de organizator:

Conținutul dosarului participantului:

 • cererea de înscriere (completată și semnată de participantul persoana fizică la curs);
 • contractul participantului (se descarca de pe site-ul crsse.ro , conform opțiunii Dumneavoastră – persoana fizică sau persoana juridică – caz în care plătește cursul pentru persoana fizică participantă la program);
 • copie CI și certificat de naștere, cf. cu originalul;
 • copie diploma de studii, Bacalaureat;
 • copie diploma  studii superioare in domeniu Educatie Fizica si Sport sau Kinetoterapie;
 • copie carnet de antrenor într-o ramura de sport în care sunteți specializați (pentru cei care nu au urmat o facultate de profil, dar posedă carnet de antrenor);
 • portofoliu (Curriculum Vitae – aveți în attach modelul, referințe de la diverși colaboratori sau angajatori, etc.);
 • ordinul de plată cu achitarea taxei de curs la C.R.S.S.E. (îl găsiți pe crsse.ro ; înscriere; coloana din dreapta);
 • dosar plic.

Cursul este organizat de Centrul Român de Studii Sportiv-Educaţionale.

Detalii legate de curs:

 • Depunerea dosarelor plic (pe care scrieți PREPARATOR FIZIC + NUME/PRENUME) se efectuează la secretariatul Universității  Ioan Slavici din Timișoara, strada Păunescu Podeanu nr. 144; după Baza 2 UPT, între orele 13,00-18,00.

Data examenului de absolvire: februarie 2020. Perioada desfăşurării cursului şi localitatea: Timișoara – 13.01.2020 – 19.01.2020.

Examenul de absolvire constă în susţinerea unui test grilă (verificarea cunoştinţelor teoretice acumulate) şi a unui proiect ce va fi predat atât în format electronic (CD sau DVD) cât şi printat şi legat cu cel puţin două zile înainte de examenul final.

Sistemul de apreciere: notele se acordă de la 1 la 10. Notele minime de promovare a probelor de examen sunt:

 • Pentru testul grilă nota de promovare este 5.
 • Pentru susţinerea proiectului nota de promovare este 7.

Media generală pentru absolvirea cursului de formare pentru specializarea de Preparator Sportiv rezultă din media aritmetică a notelor obţinute la testul grilă şi susţinerea proiectului.

Orarul cursurilor teoretice şi practice va fi anunțat după strângerea dosarelor:

Cursurile practice se vor desfăşura la bazele sportive din Timișoara.

Cursurile teoretice se vor desfăşura la sala de cursuri Universitatea Ioan Slavici.

Autorizații şi recunoaştere:

Cursul este autorizat de Comisia Municipală din cadrul Agenţiei de Prestaţii Sociale-Autoritatea Naţională pentru Calificări – Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, şi respectă standardul ocupaţional în vigoare.

În urma promovării examenului de absolvire, candidaţilor li se vor elibera la cerere certificatul de competenţe recunoscut pe piaţa muncii din România şi UE (detalii pe www.crsse.ro – formare profesională-cursuri cu certificat!).

Notă: informaţii suplimentare şi modelul documentelor solicitate pot fi descărcate de pe site-ul www.crsse.ro.

Informații și contact: office@crsse.ro și ciprian.urican@crsse.ro , contact@coaches-ahead.ro , Facebook Scoala de Antrenori CRSSE Timisoara, Facebook Coaches-Ahead.ro; nr.telefon: 0724022858

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Sport, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 8

 


Ultimele articole din categoria Sport: