Cursuri de inițiere în alpinismul de iarnă în masivul Retezat

Iarna și-a intrat de mult în drepturi. Fumul se înalță prin hornurile caselor întâmpinând cu căldură primii fulgi de nea ai acestui an. Fără să îi topească, ci urându-le mai degrabă „bun venit”. Desigur, la munte, mantia albă s-a așternut de ceva timp, spre bucuria amatorilor de sporturi de iarnă. Schi, drumeții, cursuri de inițiere și perfecționare în alpinism, o gamă variată de oferte vă așteaptă in această perioadă. Și dacă v-ați gândit că pentru o asemenea experiență e bine să apelați la serviciile unor agenții de turism, ei bine, aceasta nu este întotdeauna soluția ideală.
12065752_1054918877863820_191975796042433088_n
Cluburile montane și ghizii atestați vă pot oferi servicii pe care mai greu le găsiți în agențiile de turism. Dacă v-ați plictisit de aceleași excursii de câteva zile în hoteluri și pensiuni și doriți să învățați mai multe despre alpinismul pe timp de iarnă, puteți opta pentru unul dintre cursurile organizate în țara noastră. În acest articol ne vom îndrepta atenția asupra unuia dintre ele.

Școala de iarnă din masivul Retezat, ce se desfășoară în perioada 24 – 28 februarie, ar putea fi un bun prilej pentru începători să facă primii pași cu colțari și piolet, dar și pentru cei mai avansați, pentru a-și perfecționa tehnica. Organizat de ghizi montani cu experiență, evenimentul se află la cea de a 13-a ediție.

Programul cuprinde: tehnici de folosire a colțarilor, pioleților, pitoanelor de gheață, manevre de coardă, noțiuni despre avalanșă și căutarea victimelor, acordarea primului ajutor, mersul cu colțari în pantă, realizarea unui bivuac. De asemenea vor fi organizate ture în masivul Retezat în cadrul cărora veți învăța cum trebuie să abordați un traseu și tehnici de orientare.

Cazarea se va face la cabana Gențiana şi este inclusă în tariful de 390 de lei, care mai cuprinde: taxele de ghidaj și instruire, cursurile de perfecționare, echipamentul tehnic comun (semicorzi, bucle echipate, carabiniere, anouri, coborâtoare, pitoane gheață, pioleți tehnici) și taxa de intrare în Parcul Național.

Prețul nu include cheltuielile de transport și masa.

Dacă doriți să participați la cursurile acestei școli trebuie să aveți și un minim de echipament individual, care pe langă hainele potrivite trebuie să mai cuprindă colțari, rucsac și piolet de tură, ham și cască.

Pentru înscrieri şi detalii: 0721 136 733. Locurile sunt limitate.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport de masă: