Gheorghe Szuhanek, de 3 ori aur la bras, spate și liber la categoria 80-84 ani a ”Naționalului” masters de natație de la Reșița, Soos 7 de aur și una de argint la 75-79 de ani

Venerabilul ”evergreen” Gheorghe Szuhanek, de-o viață în lumea înotului timișorean, lansând la apă generație după generație de ”brotăcei”, utilizează puterea exemplului personal pentru a-i conștientiza pe cei mai tineri în privința importanței vitale a mișcării pentru o viață sănătoasă, așadar fericită, octogenarul antrenor de natație de pe Bega aliniindu-se pe blocstarturi la 3 probe cu distanța de 50 de metri la Campionatul Național Masters de la Reșița, și câștigându-le pe toate, la stilul bras, spate și liber. Soos Vilmos a concurat chiar în 8 probe la categoria de vârstă imediat inferioară, 75-79 ani, câștigând 7. 

Octogenarul timișorean Gheorghe Szuhanek (foto pag. 1) s-a numărat între cei mai în etate trei înotători participanți la reuniunea de natație de la Reșița, decan de vârstă fiind bucureșteanul Stănescu, la 93 de ani, trio completat de sportivi la 82 respectiv 85 de ani. Concurenți în pofida vârstei înaintate, tineri la suflet. 

Venerabilii ”veterani” masters s-au antrenat pentru participarea la Campionatul Național de înot masters al României, venerabilii ”veterani” masters s-au și autofinanțat pentru prezența la start iar pasiunea pentru mișcare și sport în general, pentru înot în particular, le-a fost răsplătită la linia de sosire. Alinierea în competiție, o victorie în sine, adjudecarea medaliilor, un triumf deplin al continuității și perseverenței.

Nu mai puțin de 125 de înotători amatori ”masters” din întreaga țară s-au reunit în bazinul acoperit al Complexului Municipal de Sport si Sănătate „Ioan Schuster” la ”Naționalul” de profil din capitala județului Caraș Severin, reprezentând 21 de cluburi din Arad, Baia Mare, Brașov, București, Cluj, Satu Mare și Timișoara, cluburi printre care și CSM Timișoara, cu 5 pasionați de înot, cucerind 23 de medalii, dintre care 15 de aur, 6 de argint și două de bronz.

Gheorghe Oscar Szuhanek s-a impus la categoria de vârstă 80-84 de ani la cele 3 probe la care a concurat, pe 50 de metri, în stilul bras, spate și liber, iar Soos Vilmos Jozsef a luat startul în chiar 8 probe ale grupei de vârstă 75-79 de ani, câștigând 7 dintre acestea: 100, 200, 400 și 800 de metri liber, 50, 100 și 200m bras. Iar o cursă a încheiat-o pe locul 2, la 50 de metri liber.

Cristina Achim a concurat la 4 probe în cadrul categoriei 50-54 de ani feminin, câștigând una, cea de 50 de metri fluture, iar celelalte 3 încheindu-le pe locul secund, tot pe 50 de metri, la spate, bras și liber. Tot la 4 probe a participat și Kadam Claudia, câte două încheiate pe locul 2 respectiv 3, ”argint” la 50 de metri spate și 100m liber, ”bronz” la 50 de metri liber și 100m spate.

Iar Cătălin Florin Iovin a câștigat toate cele 4 probe la care a concurat în cadrul grupei de vârstă 45-49 de ani, în toate stilurile pe 50 de metri, la bras, fluture, liber și spate.

Tot într-o organizare ireproșabilă, precum întrecerea în sine, sâmbătă seară a fost desfășurată masa festivă, unde a fost o atmosferă excelentă.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Înot: