Noua campioană AS WMT Giroc şi AEM Timişoara, la regionalul devean, pentru unul din cele 4 locuri spre turneul final arădean

Minifotbalul românesc, multiplu campion continental la zi la nivel de selecţionate reprezentative, intră în a doua decadă a acestei luni în stadiul fazelor regional zonale ale Campionatului Naţional, iar Timişul va fi prezent în forţă în întrecerea sud-vestică de la Deva prin două grupări care s-au duelat umăr la umăr pentru titlul judeţean, până în chiar ultimele minute ale etapei a 34-a şi ultima a sezonului Campionatului Judeţean Alborz, cu câştig de cauză pentru AS WMT Giroc.

Cu o victorie în runda finală în dauna celor de la Ştiinţa 2007, ocupanţi ai locului 7 la startul etapei cădere de cortină din weekend, liderul AEM şi-ar fi păstrat poziţia şi ar fi cucerit titlul judeţean în virtutea victoriilor directe în dauna urmăritoarei AS WMT Giroc (foto), însă o întorsătură de situaţie a schimbat ordinea clasării pe primele două locuri.

Astfel, Ştiinţa 2007 a condus cu 3-0 iar AEM a răsturnat situaţia la 4-3, părându-se că îşi va păstra întâietatea, mai ales că la respectivul scor Ionuţ Văcaru a şi ratat pentru ocupanţii locului 7 o execuţie de penalitate de la 7 metri, însă Denis Răducanu a semnat egalarea împotriva liderului cu 4 minute înaintea finishului, cu un şut din afara careului: 4-4.

Dramatic, AEM a pierdut titlul de puţin în faţa lui AS WMT Giroc, care s-a impus apoi în aceeaşi ultimă rundă cu 3-0 în dauna grupării Intesa: campioană cu 90 de puncte, faţă de cele 88 ale celor de la AEM.

Cei de la AS WMT Giroc îl au antrenor pe portarul naţionalei de minifotbal, Cristian Popa, avocat de profesie şi prezent în weekend cu Baroul Avocaţilor Timişoara la o competiţie în insula Malta, căpitan fiind Cristian Puiu, golgheter Claudiu Dumitru iar jucător exponenţial, internaţionalul campion european Adrian Călugăreanu, fiind echipaţi în Joma, oficializat astăzi de FRF în baza unui contract pe 4 ani ca sponsor tehnic al selecţionatelor naţionale ale fotbalului românesc, cu următoare bornă pentru seniori deplasarea din 13 iunie în Irlanda de Nord, în preliminariile CE 2016.

Primele două clasate vor juca spre finele săptămânii viitoare pentru unul dintre cele 4 locuri de calificare în turneul final naţional, AS WMT Giroc şi AEM Timişoara regăsindu-se aşadar din partea Timişului între cele 16 echipe din 7 judeţe care vor concura în perioada 12-14 iunie la Deva în Campionatul Regional – Zona de sud-vest, structurat sub formă de grupe preliminare şi faze eliminatorii, în care semifinalistele vor juca apoi cu biletele de turneu final în buzunar.

Ulterior, turneul final al Campionatului Naţional de minifotbal va avea loc tot în această parte de ţară, mai precis la Arad, pe 3-5 iulie. Până atunci, în perioada 25-28 iunie, şi turneul Cupei României la minifotbal, la Piatra Neamţ, Paşcani şi Roman, localitate ce va găzdui şi finalele, pentru această competiţie cele două reprezentante ale Timişului urmând a fi decise în urma întâlnirilor judeţene din 20-21 iunie.

Tragerea la sorţi a zonalului devean va fi efectuată pe 9 iunie la ora 19, în direct pe INFOHD TV şi www.infohd.tv.

Pe plan judeţean, MAV Sports a încheiat a treia, pe podium, din Liga 1 retrogradând direct Hella Electronics, Auto Europa, Intesa şi Family. Ultimele rezultate şi ierarhiile finale ale primelor două divizii timişene, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 4

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: