Old-Boys: Poli, pe 4 în memoria timişoreanului Petchovschi

Născut în Freidorf, lansat ca junior în fotbalul interbelic de Chinezul Timişoara şi devenit ulterior triplu campion naţional cu UTA, după o scurtă escală maghiară la Perny, Iosif Petchovschi, care s-a stins din viaţă în 1968, la vârsta de 47 ani, a fost comemorat în week-end printr-un patrulater internaţional de veterani dotat cu „Cupa Iosif Petchovschi” şi organizat în sala sporturilor din Arad de Gheorghe Vaczi, preşedinte al clubului de old-boys la secund-divizionara UTA.

Petchovschi, campion al ţării cu roş-albii arădeni în 1947, la chiar prima ediţie postbelică, iar apoi în ´48, când UTA cucerea şi Cupa României contra lui CFR Timişoara, cu 3-2, respectiv în 1950, a fost comemorat şi la locul de veci, după care oameni de fotbal au urmărit meciurile veteranilor grupărilor Oroszhaza, Poli Timişoara, FC Bihor şi UTA.

În primele jocuri, FC Bihor, cu Viorel Vancea în formaţie, ulterior devenit campion al Ungariei cu Honved, a trecut de Oroszhaza cu 4-1, iar UTA de Poli cu 5-1. Oroszhaza a dispus de Poli cu 4-1 în lupta pentru locul 3, rezultatele timişorenilor fiind explicate şi prin subţirimea numerică a lotului, alcătuit din 6 jucători de câmp, cei mai puţini aliniaţi în turneu.

Echipaţi în şorturi albe şi tricouri violet cu însemnele Pinto, amintindu-ne de fostul fundaş central Vuşcan, poliştii s-au prezentat cu Mureşan, Vuşcan, Varga, Vlătănescu, Roşca şi Andreaş şi deci cu o medie de vârstă mai mare.

FC Bihor a câştigat patrulaterul, contra lui UTA, 2-1 în finală, arădenii avându-i în componenţă pe Mănăilă, Gaica, Burtea, Nădăban, Mutică, Toderaş, Nadiu, Nicolae Mitu şi Szell.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 4

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: