Padel se instalează la Cluj. Noi statistici despre surprinzătoarea extindere a acestui sport de rachetă

Conform PadelGuide.com, publicație spaniolă dedicată acestui sport, în 2016 padel a luat un avânt puternic în Europa, în special în Franța, unde creșterea numărului de terenuri a fost de 94%. Astfel, iată că această țară, alături de Spania și Portugalia, se află în top 3 ca număr de terenuri.

O situație similară are loc și în România unde padel intră în orașele mari ale țării. După București și Timișoara, în această vară Clujul inaugurează primele terenuri la Winners-Tennis Club, cel mai mare club din oraș dedicat sporturilor de rachetă.

TerenPadel - Cluj

 

Conform companiei ce construiește aceste terenuri, TerenPadel din Timișoara, lucrările sunt pe ultima sută de metri, urmând ca cel târziu la începutul lunii iunie pasionații de mișcare să se bucure de avantajele sportului spaniol padel.

Spre deosebire de tenis sau squash, padel aduce o nouă abordare în sport: pereți din sticlă ce înconjoară terenul, palete fără corzi, un joc de echipă ce se dispută întotdeauna în două perechi, și cu o servă mult mai interactivă.

Padel explorează latura sociala a sportului, bucurându-se de popularitate atât în lumea sportivilor de performanță, cât și în grupuri de prieteni sau familii cu copii,  datorită ușurinței cu care se practică, fără a fi nevoie de o condiție fizică specială. Dificultatea crește treptat, cu cât te familiarizezi  mai repede cu diferitele serve specifice jocului,  cu atât devii un adversar mai puternic.

teren_padel_banner[2]

 

Popularitatea sportului la nivelul Europei este din ce în ce mai evidentă, numărul total de terenuri având o creștere de 10% față de anul precedent, în total 11.126 de terenuri.

Creșteri importante ale prezenței sportului padel se remarcă de asemenea în Italia și Suedia. În Italia numărul de terenuri a crescut cu un procent de 278%, însumând un total de 170 de terenuri în 98 de cluburi. Pe de altă parte, suedezii deja dispun de 93 de terenuri aparținând a 38 de cluburi.

Așa cum știți deja, în Timișoara padel este prezent de anul trecut. O dată cu vremea călduroasă, a început un nou sezon la baza sportivă Padel Center, unde puteți încerca o combinație interesantă a  punctelor forte întâlnite în tenis și squash, practicând padel.

Acest articol a fost publicat în Padel, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Padel: