Red Stars Timișoara pe podiumul celei de-a VI-a ediții a Vambos Balkan Cup, la Sunny Beach, în Bulgaria, după eDynamix Stara Zagora și F.R. Ady Budapesta

Formația eDynamix Stara Zagora, din Bulgaria, a câștigat cea de-a șasea ediție a campionatului balcanic de minifotbal ”Vambos” și s-a calificat pentru turneul celor mai bune echipe din întrecerile cu același nume, turneu care va avea loc pe 20 octombrie la Paris. Iar pe drumul spre finala câștigată cu 2-1 de la 0-1 la pauză cu F.R. Ady Budapesta, vecinii de la sud au eliminat și în penultimul act o altă echipa din România, Red Stars Timișoara – foto 3, cu 3-0.

În tradiționala competiție găzduită de vecinii de la sud de Dunăre au fost implicate 24 de echipe, împărțite în 6 grupe a câte patru formații fiecare, primele două clasate din serii și cele mai bune patru ocupante ale locului 3 continuând în turul următor.

Evenimentul derulat în trei zile consecutive a oferit multe înfruntări interesante și de un bun nivel calitativ pe terenul de minifotbal, puse în scenă de formații ambiționate de dorința de a avansa cât mai mult în întrecere. Cel mai departe a ajuns eDynamix Stara Zagora, cu mâinile pe trofeu după ce a învins echipa F.R. Ady Budapesta în ultimul act, prin a răsturna în repriza a II-a soarta întâlnirii.

După ce scorul la pauză a fost 0-1 în favoarea echipei maghiare, în a doua jumătate a finalei formația mai completă și mai motivată să câștige titlul a preluat frâiele disputei, ceea ce a dus la o revenire, victorie cu 2-1 după 30 de minute de joc.

Pe drumul spre finală, bulgarii au încheiat mai întâi pe primul loc în grupă, după două victorii împotriva garniturilor românești Tiki Taka Oradea și Golden Boys Iași, și un triumf la o diferență minimă, 4-3 împotriva lui Dolno Ezerovo Burgas. Apoi, în optimile de finală, eDynamix s-a întâlnit cu echipa sârbă Crveno Crno și s-a impus cu scorul de 5-0, învinșii recepționând un cartonaș roșu. În continuare, în sferturile de finală, învingătorii au dat piept cu dubla campioană din Balkan Cup ”Vambos”, Om la Om București, depășind-o la mare luptă, 3-2 și încă o calificare, în semifinala turneului.

Pe cealaltă jumătate a tabloului de concurs, F.R. Ady a început ”Cupa Balcanică” cu o victorie clară cu 6-1 contra celor de la Bultip Sofia, dar a pierdut al doilea meci, împotriva lui Crveno Crno Beograd, 1-2. O victorie cu scorul de 2-1 în ultimul joc din faza grupelor, împotriva campioanei de la București, Om la Om, i-a calificat pe maghiari în faza următoare. Apoi, în optimile de finală, F.R. Ady a câștigat cu 6-3 împotriva campioanei din Sofia, Pizza Tutti. Ungurii au continuat drumul spre finală prin a trece de ultimul campion balcanic, Wyscout Sofia, fără a înscrie în prima repriză, dar cu trei goluri semnate pe final. Și mai departe, în semifinale, F.R. Ady a remizat cu gruparea sofiotă, DB United, 3-3 după primele două reprize și 6-5 la lovituri de departajare. Iar cum bulgarii nu au mai jucat pentru locul trei, Red Stars Timișoara a câștigat medaliile de bronz.

În plan individual, Tamás Róbert de la F.R. Ady Budapesta a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, în vreme ce portarul Andrei Mocanu (HNH Cluj 1919) a fost ales cel mai bun goalkeeper al întrecerii iar Yanko Valkanov, cel mai bun fundaș al competiției. La capitolul reușite ofensive, Tsvetan Lazarov (Fantastico Vratza) a devenit principalul marcator al turneului, cel mai frumos gol fiind marcat de Lengyel István (F.R. Ady). În fine, bihorenii de la Tiki Taka Oradea au câștigat premiul Fair Play.

”Mulțumesc tuturor că ați participat! Înscrieți-vă la campionatele de vară pentru a vă califica la Cupa Mondială de la Paris!”, au lansat organizatorii mesajul îndemn final.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: