Triatlon Timișoara, înot, kaiac-canoe și alergare duminică 23 iulie ora 10, ținut de Atletic Club Maraton de la pasarela Parcul Copiilor cu finish la Flora: FOTO trasee

Atletic Club Maraton va organiza în 23 iulie evenimentul sportiv “Triatlon Timișoara”, compus din probele de înot, kaiac sau canoe și alergare, acest triatlon modern fiind o continuare a Triatlonului Timișoara ținut în perioada 2002-2006 de Ziua Timișoarei.

Probele Triatlonului Timișoara se succed în înșiruirea înot pe distanța de 850 de metri, 5 kilometri kaiac sau canoe și 4,2 km de alergare, participarea putând fi efectuată individual sau în ștafetă de două sau 3 persoane. Concursul de la sfârșitul săptămânii viitoare este organizat de către Atletic Club Maraton în parteneriat cu CSȘ1 Timișoara, secția de kaiac-canoe, fiind co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local.

Condițiile de participare stipulează pentru categoria individual ca vârstă minimă de aliniere la start 18 ani împliniți, respectiv pentru categoria ștafetă, în cazul probei de înot ca vârstă minimă de participare 16 ani împliniți iar pentru probele de kaiac-canoe și alergare vârsta minimă de 14 ani împliniți, cu acordul părinților. Cotizația de înscriere este de 50 de lei la individual iar pentru ștafetă 60 de lei. Pentru categoria ștafetă, în cazul probei de kaiac-canoe, CSȘ1 poate susține cu maxim 30 ambarcațiuni cu sportivi, alte detalii putând fi obținute de la conducătorul secției de profil, profesorul Zeno Lache, la numărul de telefon 0745.541.490.

Iată și detaliile tehnice ale competiției de triatlon modern din 23 iulie…

Traseul probei de înot, pe distanța de 850 de metri, cu startul la ora 10, la Pasarela “Parcul Copiilor”, până la baza sportivă de kaiac-canoe a CSȘ1 Timișoara…

 

– cip-ul pentru cronometrare se prinde la glezna.

La încheierea probei de înot, se iese din apă, se trece peste covorul de cronometrare

– Check Point (la ștafetă se înmânează cip-ul participantului de la proba kaiac /

canoe, acesta intră în hangar, ia barca și pornește în cursă în josul apei – aval.

*

Schimbul de ștafetă înot barca

– individual: se iese din apă, se trece peste covorul de cronometrare, se intra in hangar pentru a lua barca, se porneste in cursa in josul apei, cip-ul ramane la glezna.

 

– ștafeta: participantul de la înot iese din apa, trece peste covorul de cronometrare si inmaneaza cip-ul participantului de la proba kaiac / canoe, acesta intra in hangar ia barca si porneste in cursa in josul apei.

 

*

Traseul probei de kaiac sau canoe pe 5 kilometri

– individual: se porneste in cursa in josul apei pana la Pasarela Gelu, se intoarce dupa baliza (va fi prezent un arbitru pentru control), se continua pana la Terasa Flora, se iese de pe apa, se duce barca in spatiul amenajat si se continua cu proba de alergare trecand peste covorul de cronometrare (arcada), cip-ul ramane la glezna.

 

(clic pe imagine pentru mărire)

– ștafetă: participantul de la proba kaiac / canoe porneste in cursa in josul apei pana la Pasarela Gelu, se intoarce dupa baliza (va fi prezent un arbitru pentru control), se continua pana la Terasa Flora, la ponton inmaneaza, cip-ul participantului de la proba de alergare. Participantul de la proba kaiac / canoe nu iese de pe apa. Acesta duce barca la hangar.

 

*

Schimbul de ștafetă la barcă alergare

– individual: dupa ce se duce barca in spatiul amenajat se continua cu proba de alergare trecand peste covorul de cronometrare (arcada), cip-ul ramane la glezna.

 

– stafeta: participantul de la proba kaiac / canoe dupa ce inmaneaza cip-ul participantului de la proba de alergare NU iese de pe apa, duce barca la hangar.

Participantul de la proba de alergare porneste in cursa dupa ce prinde cip-ul la glezna, trece peste covorul de cronometrare (arcada).

*

Traseul probei de alergare pe distanța de 4,2 kilometri

– individual: se continua cu proba de alergare trecând peste covorul de cronometrare (arcada), cip-ul rămâne la glezna.

– ștafeta: participantul de la proba de alergare pornește în cursă după ce prinde cipul la glezna, trece peste covorul de cronometrare (arcada).

 

Traseu: Terasa Flora, pe sub Podul Tineretii, pe sub Podul Michelangelo, pista mal stang Bega, traversare Bega pe Podul Decebal (Baile Neptun), pista mal drept Bega, pista din Parcul Copiilor, pe sub Podul Michelangelo, pista din Parcul Rozelor, pe sub Podul Tineretii, traversare Bega pe Podul Traian (Maria), se coboara pe pista mal stang Bega, Terasa Flora – finish.

Informații: www.triathlon.ro sau https://www.facebook.com/events/721148624735928/?fref=ts

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Triatlon și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: