„Zilele Timişoarei”, cu turneu de minifotbal, „Cupa Ultramarin”

Sărbătoarea „Zilele Timişoarei – 2011” va avea parte de o competiţie de minifotbal pe categorii de vârstă, pentru băieţi mai mari de 10 ani, dotată cu „Cupa Ultramarin Timişoara”, după numele iniţiatorului şi sponsorului întrecerii aflată la prima sa ediţie, şi se va desfăşura în perioada 30 iulie – 3 august, odată cu celelalte manifestări culturale ale evenimentului, adresându-se tinerilor atât din ţară cât şi din străinatate.

O iniţiativă lăudabilă, întru promovarea sportului şi a turismului local, şi dotată cu premii constând în excursii la Budapesta şi Beograd dar şi în pitorescul Banat montan, punând mai nou la dispoziţie în zona Munţilor Poiana Ruscăi peste 200 de kilometri de trasee marcate graţie Clubului Bănăţean de Turism, în rândurile sale cu entuziastul Szabo Ladislau, 72 ani.

„Am discutat îndelung cu Primăria iniţierea unei asemenea competiţii cu ocazia <Zilelor Timişoarei>, iar în cele din urmă am devenit parteneri în acest nou proiect. S-a finalizat Acordul de Parteneriat, pe 2 ani, cel puţin pe perioada prezentei conduceri executive a Primăriei. Motivaţia noastră este să atragem şi pe această cale turişti pentru Timişoara, inclusiv printr-un campionat de minifotbal rezervat adolescenţilor, taxa de participare a echipelor fiind de 50 euro iar termenul limită de înscriere, 10 iulie. Am pus totodată bazele unei colaborări cu LPS Banatul, pentru găzduirea întrecerii pe terenurile din incinta unităţii de învăţământ şi sunt sigur că în timp ne-am putea extinde, iar Tiberiu Lajos ne sprijină în ceea ce priveşte asigurarea arbitrajelor la meciuri”, a explicat Doru Suba, implicat ca voluntar în iniţiativa companiei Ultramarin, care are totodată parte de consilierea lui Mihai Costa, reprezentantul Municipalităţii pe relaţia cu sportul, respectiv sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Timiş.

După cum a mai spus Suba, „ideea a pornit de la o competiţie care de fapt n-a mai avut loc, <Cupa Poieni Strâmbu>, destinată fotbalului şi ce urma a fi găzduită pe terenul sintetic de handbal din incinta vechiului complex al taberei. Se dorea creşterea interesului turiştilor pentru acea destinaţie, unde nu mai aveau clienţi, iar într-o discuţie purtată cu Florin Nastor, director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, am convenit pentru asigurarea unor facilităţi de cazare gratuit, plata fiind doar pentru mâncare, transport. În cele din urmă au participat doar câteva echipe, două din Banloc, din Pietroasa, Lovrin, Făget. Discutând apoi cu Gavrilă Mureşan, inspector şcolar de specialitate în I.Ş.J. Timiş, despre campionatele de minifotbal pentru copii organizate în localitatea italiană Cattolica, din provincia Rimini, ne-am spus că ar fi de dorit să punem la punct aşa ceva şi în Timişoara, în ideea că popularitatea sportului ar creşte numărul vizitatorilor oraşului nostru în perioada estivală, când mulţi concitadini aleg să se deplaseze în alte destinaţii turistice, unde îşi cheltuiesc banii, în vreme ce încasările prestatorilor localnici de asemenea servicii scad. Interesant a fost cu ocazia întâlnirii agenţiilor turistice din Timişoara şi Arad, la Iulius Mall, când şi-au prezentat oferta estivală, că era vorba doar de destinaţii din alte părţi ale lumii, pentru a-i ademeni pe localnici să se deplaseze peste hotare, dar mai nimic pentru vizitarea Timişoarei”.

Desigur, sportul constituie o altă modalitate pentru ca municipiul de câmpie Timişoara să-şi asigure vizitatori iar iniţiativa firmei Ultramarin, care va organiza şi o conferinţă de presă pe tema lansării întrecerii de minifotbal, este binevenită, ţinând cont şi de istoria fotbalistică a oraşului, remarcabilă peste decenii şi demnă de a fi parte activă, printr-o competiţie, la „Zilele Timişoarei”. Rămâne de văzut care va fi impactul imediat al demersului privat cu parteneriatul Municipalităţii, din start sărind totodată în ochi şi fiind lesne de sesizat că atunci când e vorba de organizarea unei asemenea manifestări, în ciuda numeroaselor spaţii verzi din zona centrală a oraşului, Timişoara nu dispune însă de un complex sportiv etalon, mixt, în aer liber şi pe terenuri acoperite, pretabil găzduirii unor întreceri legate de ziua şi numele urbei. Cândva gazdă şi a partidelor de tenis de câmp din cadrul Cupei Davis, cu România în rol de amfitrion, spaţiile verzi cu terenuri din cadrul Parcului Rozelor, pentru a oferi doar un exemplu, sunt o mină de aur perfect poziţionată dar fără a da de gândit autorităţilor întru generarea de venituri dintr-un cadru sportiv.

În fine, conform promovării pe www.ultramarintm.ro a competiţiei internaţionale de minifotbal dotată cu „Cupa Ultramarin”, cu ocazia „Zilelor Timişoarei”, programul manifestărilor cuprinde sâmbătă 30 iulie, după ora 14,00, primirea participanţilor, înregistrarea în competiţie, îndeplinirea
formalităţilor de cazare şi distribuirea materialelor sportive, iar de la ora 21,00 reuniunea tehnică cu reprezentanţii echipelor şi cu organizatorii.
A doua zi, duminică 31 iulie, de la ora 09,30, inaugurarea Turneului cu salutul autorităţilor, tragerea la sorţi, stabilirea
programului de jocuri, iar după reuniunea inaugurală, o excursie opţională, şi anume turul oraşului.
Luni 1 august va avea loc desfăşurarea programului de jocuri în grupe şi/sau în sistem eliminatoriu, în funcţie de numărul de participanţi, marţea fiind dedicată timpului liber, cu participarea opţională la manifestările distractive, culturale, sportive din programul sarbătorii “Zilele Timişoarei-2011”, respectiv la excursii în zonă. Miercuri 3 august este ziua semifinalelor şi a finalelor competiţiei, urmate de festivitatea de premiere şi masa festivă.

Ca şi regulament de participare, categoriile admise sunt de seniori peste 21 ani, băieţi născuţi înainte de 01.01.1990 – 6 jucători, cu meciuri a câte două reprize de 20 de minute şi schimbări nelimitate, un jucător schimbat poate reveni in joc; de tineret 18-21 – băieţi născuţi după 01.01.1990 -6 jucători, două reprize de 20 de minute, schimbări nelimitate, un jucător schimbat poate reveni in joc; de juniori 15-17 – băieţi născuţi după 01.01.1994 – 6 jucători, două reprize de 20 minute, schimbări nelimitate, un jucător schimbat poate reveni în joc, de copii 12-14 ani – băieţi nascuţi după 01.01.1997 – 6 jucători, două reprize de 15 minute, schimbări nelimitate, un jucător schimbat poate reveni în joc, respectiv pitici 10-11 ani – băieţi născuţi după 01.01.2000  – 6 jucători , două reprize de 15 minute, schimbări nelimitate, un jucător schimbat poate reveni în joc. Organizatorii vor asigura asistenţa medicală pe toată perioada desfăşurării partidelor. Participanţii joacă pe propria răspundere. Meciurile vor fi arbitrate de personal calificat. Funcţie de numărul de participanţi organizatorii îşi rezervă dreptul de a stabili sistemul de joc, în grupe şi/sau eliminatoriu.

Ca alte caracteristici, o variantă de cazare incluzând 3 mese pe zi este în internatul LPS Banatul, iar în general pachetul individual cuprinde cazare 4 nopţi cu mic dejun (sau 3 mese/zi), turul oraşului, facilităţi sportive şi masa festivă, taxa de participare de echipă fiind de 50 euro. Preţul nu include echipamentul de joc (două rânduri de tricouri + o minge/echipă); transferul de la gară/aeroport la hotel; excursiile opţionale; asigurarea medicală.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: