Alexandru Cazacu (CS Caza Powerlifting Timișoara), cvadruplu campion și recordman național de cadeți

Antrenamentele de peste iarnă și-au arătat roadele încă de la prima competiție oficială de anvergură a anului 2015 iar cum așchia nu sare departe de trunchi, Alexandru Cazacu a impresionat la Campionatul Național de powerlifting rezervat copiilor și cadeților, obținând în weekend la Alba Iulia o salbă de medalii, dublate de recorduri naționale.

10997983_732675690163204_6447410752423518794_n

 

Fiu al multiplului campion național Sorin Cazacu, care-i îndrumă pașii în domeniu, Alexandru Cazacu a pornit perfect în 2015, cucerind 4 medalii de aur grație doborârii a 4 recorduri naționale. Tânărul în vârstă de 17 ani a devenit totodată și campion absolut al întregii competiții, ierarhizarea în acest caz fiind stabilită în baza criteriului ce ia în calcul coeficientul în funcție de greutatea corporală a fiecărui sportiv, înmulțit cu totalul kilogramelor ridicate, ceea ce l-a propulsat și ca învingător la puncte în clasamentul Open.

Concurând în cadrul categoriei -93 kilograme, Alexandru Cazacu, născut în 17 iulie 1997 și aflat în ultimul an competițional de cadeți, s-a impus la genuflexiuni cu 270 de kilograme, record național, dar și la împins din culcat, cu 177,5kg – record național, precum și în proba de îndreptări, cu 242,5kg – record național, obținând medalia de aur și cu totalul de 790 kg, la fel, un record național.

Competiția din orașul Marii Uniri a reunit circa 50 de tineri sportivi, copii și cadeți cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani.

Cu experiența participărilor internaționale la întreceri de nivel european, mondial sau regional, ca de exemplu Cupa Dunării, adolescentul Alexandru Cazacu se va alinia săptămâna viitoare și la startul Campionatului European de juniori la powerlifting, ce va fi găzduit de localitatea maghiară Oroshaza. CS Caza Powerlifting, la care Alexandru Cazacu este legitimat, va mai oferi un sportiv în concursul continental juvenil, în persoana lui George Moise (19 ani), la categoria -66 kg, un multiplu medaliat național.

Coordonatorul grupării timișorene, Sorin Cazacu, va debuta în întrecerile noului sezon pe 18 aprilie, cu ocazia celei de-a treia ediții a unui puternic concurs internațional ce nu figurează în calendarul competițional oficial, găzduit la Beiuș de Florin Lupaș cu participarea unor sportivi și din Italia, Ungaria sau Bulgaria, pregătindu-și astfel intrarea în scenă pe 22 aprilie, la Cupa României de haltere, la București, după care, tot luna viitoare va urma Campionatul European de seniori la powerlifting, la Chemnitz, în Germania.

 

Acest articol a fost publicat în Powerlifting, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: