Dolomeț & Negoescu și Zicoane & Copos, liceeni la ”Grigore Moisil” și Colegiul Național Bănățean, aur pentru SporTim Dance la Sibiu și Nanjing. FOTO

Tinerii sportivi de la gruparea SporTim Dance au participat cu succes la sfârșitul săptămânii trecute, pe 5 și 6 noiembrie, la două însemnate competiții de dans sportiv, pe plan național dar și internațional. Pe de-o parte, 4 perechi de dansatori din elita clubului timișorean s-au deplasat la Campionatul Național de clasă, la Sibiu, de unde s-au întors cu 3 prezențe în finalele campionatului, Raul Dolomeț și Carla Negoescu obținând chiar locul I în cadrul categoriei de tineret la dansuri standard, iar o alta, Sebastian Zicoane & Anca Copos, în vârsta de doar 15 ani, tocmai la Nanjing, de unde s-a întors cu medalii de aur.

Pe malurile Cibinului, tinerii și foarte tinerii reprezentanți ai clubului de profil SporTim Dance, condus de Andreea și Emanuel Jebeleanu, grupare care face parte din elita dansului sportiv românesc și care etalează așadar notabile prestații și la nivel internațional, s-au remarcat prin mai multe bune clasări, perechea Robert Iris Danciu și Alexandra Dolomeț încheind în finale pe locul 7, Alexandru Voinea și Alexia Schipor pe locul 4 iar Raul Dolomeț și Carla Negoescu chiar pe prima poziție a podiumului.

Adolescenții învingători în Ardeal practică dansul sportiv de câțiva ani buni, Raul Dolomeț chiar de la o vârstă foarte fragedă, iar în urma a numeroase căutări s-a dovedit în cele din urmă că a găsit partenera perfectă în persoana Carlei Negoescu.

Deși într-o stare emoțională cu totul aparte, dat fiind decesul bunicii sale în ziua precedentă întrecerii, Raul Dolomeț a dat dovadă de stăpânire de sine și de tenacitate, impresionând împreună cu partenera Carla Negoescu brigada de arbitri printr-un dans de excepție, ce le-a adus titlul de campioni ai țării.

Pe de altă parte, la mii de kilometri distanță, timișorenii Sebastian Zicoane și Anca Copos, în vârstă de doar 15 ani, au reușit să cucerească o sală arhiplină din inima orașului Nanjing, ca o completare la nenumăratele clasări pe primele trepte ale podiumului la zeci de competiții naționale și internaționale, dar și în calitate de deținători ai titlului de campioni naționali ai României, nu o dată, nici de două ori, ci nu mai puțin de 6 ori, acoladă acumulată chiar dacă adolescenții de pe Bega au numai 15 ani, dar cu „kilometri de dans în picioare”. De fapt, cei doi dansează chiar împreuna de aproape 8 ani, fiind deci o pereche pe cât de tânără, pe atât de omogenă.

Zicoane și Copos sunt componenți ai loturilor naționale încă de când aveau 8 ani, fiind cizelați îndeaproape îndeosebi de Andreea Jebeleanu, „a doua mamă”, cum le place tinerilor să o numească. Cei doi au reușit în iunie 2016 să cucerească titlul mondial.

Cu extrem de multe sacrificii din partea părinților, cu nebunia antrenorilor dar și cu perseverența celor doi sportivi, Zicoane și Copos și-au luat inima în dinți, răspunzând invitației primite din partea Federației Chineze de Dans Sportiv și au zburat către țara asiatică, unde, la Nanjing, s-au luptat în pași de dans cu un număr impresionant de perechi, nu mai puțin de 320 de sportivi. La finele întrecerii, dansatorii de pe Bega au reușit să își mențină poziția, câștigând așadar aurul și completând salba medaliilor de aceeași culoare din acest an. De fapt, perechea de la SporTim Dance a învins în toate competițiile din lume la care a participat.

De notat și că pe lângă remarcabilele rezultate obținute în dansul sportiv, cei 4 tineri câștigători în week-end pe ringul de dans sunt elevi de excepție la două dintre cele mai reputate colegii din Timișoara, fetele, Anca Copos și Carla Negoescu, fiind liceene la Colegiul Grigore Moisil, iar băieții, Sebastian Zicoane și Raul Dolomeț, la Colegiul National Bănățean.

* clic pe imagine pentru mărire

 

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: