Heracle Timișoara, vicecampioană a țării pe echipe de juniori 1, la Arad, în urma gazdei Astra

CS Heracle Timișoara a încheiat cu medaliile de argint în posesie prima participare la Campionatul Național de lupte greco-romane pe echipe de juniori 1, ”mari”, privind cu încredere în viitor spre alinierea la nivelul categoriei de vârstă tineret, U23. Sâmbătă, la Arad, în turneul final reunind grupările calificate din zonale, mai puțin cea din Suceava, care nu s-a mai prezentat la întrecerea cu trofeul pe masă, juniorii de pe Bega au încheiat doar în umbra vecinilor arădeni dar cu succese detașate în restul concursului.

CS Astra Arad, gruparea gazdă, a cucerit medaliile de aur ale competiției naționale pe echipe de juniori 1, urmată fiind pe podium de timișorenii de la CS Heracle și luptătorii de greco-romane de la LPS Botoșani.

În prealabil, s-au derulat turnee de calificare pentru alegerea finalistelor, pe două zone geografice, cu câte 3 locuri la bătaie din fiecare serie, tot arădenii izbândind și în duelul direct cu timișorenii din urmă cu două luni, la finalul lui august, când își câștiga biletele pentru ultimul act și LPS Oradea.

Sub îndrumarea lui Sebastian Gavrilă, cei de pe Bega s-au aliniat în Sala Decebal din Arad cu Mădălin Bulgăr la categoria 50 de kilograme, Peck Peter la 55kg, Marius Bulgăr la 60kg, Adrian Dîngă la 66kg, Sergiu Delinschi la 74kg, Nicolae Ojoc la 84kg, Cristian Shandor la 96kg și Lenard Berei la 120 de kilograme, fiind vorba despre juniori 1 cu vârste între 17 și 20 de ani.

Timișorenii s-au impus în majoritatea disputelor, cu 7-1 la lupte contra oponenților din Oradea și Botoșani, cu 6-2 în fața celor din Slatina și chiar cu 8-0 în dauna celor din Râmnicu Vâlcea, cedând în schimb derby-ul pentru aur, 2-6 cu CS Astra Arad, condusă de Spiridon Stanciu și având în Vlad Mariea un exponențial vicecampion mondial de juniori și medaliat cu bronz la Campionatul European în cadrul categoriei 74 de kilograme. Apropo de grupele de concurs, cei de la Heracle și-au cules punctele în disputele cu arădenii pentru primul loc prin Berei și Mădălin Bulgăr, așadar la cea mai mare respectiv cea mai mică categorie de greutate, sistemul de desfășurare al confruntărilor fiind pe două reprize a câte 3 minute.

Acest articol a fost publicat în Lupte greco-romane, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte greco-romane: