Nou succes al liceului din Dudeștii Vechi la Spartakiada de la Varna. FOTO!

Baza naţională de sport „Sport Palace” din Varna (Bulgaria) a fost gazda celei de a V-a ediţii a Spartakiadei, competiţie organizată de Asociaţia pentru bulgarii din străinătate. Şi de această dată, reprezentanta celei mai importante comunităţi bulgare din România a fost echipa Liceului Teoretic “Sfinţii Kiril şi Metodii” din Dudeştii Vechi, care n-a ratat oportunitatea de a-și completa vitrina cu trofee, impunându-se în competiția de fotbal.

La Spartakiadă, elevii au evoluat la două discipline, minifotbal, la băieți, respectiv volei, la fete. Au participat următoarele echipe: Bolgrad şi Odessa (Ucraina), Taraklia (Republica Moldova), Dimitrovgrad, Omolica, Bosilegrad, Ivanovo şi Pancevo (Serbia) şi Dudeştii Vechi (România).

Loturile conduse de cei doi profesori, Ioan Kalapiş şi Ioan Tămaş, şi supervizate de doamnele directoare, Stanca Velciov şi Ana Petcov, au fost următoarele: Denis Angheli, Pavel Bandea, Darius Boboiciov, Alin Capră, Toni Ciocani, Daniel Chirilovici, Gheorghi Nacov, Thomas Sabliov, Radu Şuștrean și Emanuel Țermure, la minifotbal, respectiv Bianca Augustinov, Melania Augustinov, Elisa Boboiciov, Larisa Bojan, Timea Capracia, Lidia Ciobancan, Diana Kocsis, Daniela Ştefan şi Emanuela Velciov, la volei.

Campioană în 2012, echipa de fotbal a Liceului din Dudeştii Vechi (a evoluat sub denumirea „Pobeda”, împrumutată de la echipa de fotbal din localitate, din liga a 4-a a judeţului Timiş) a avut o prestaţie remarcabilă, redobândind medaliile de aur.

Ea a fost distribuită în grupa a doua, alături de Ivanovo, Dimitrovgrad şi Odessa. După două succese categorice, 11-1 cu Ivanovo (partidă în care a marcat și Lidia Ciobancan, o elevă polisportivă, transferată ad-hoc de la echipa de volei) și 9-0 cu Odessa, tinerii dudeștenii au pierdut la limită, cu 0-1, în favoarea formației din Dimitrovgrad.

În semifinale, Pobeda a trecut după executarea loviturilor de departajare de Bosilegrad, iar în marea finală și-a luat revanșa în fața celor de la Dimitrovgrad, tot după executarea loviturilor de la punctul cu var, erou fiind portarul Pavel Bandea, care, cu patru lovituri apărate, s-ar putea spune că a egalat recordul lui Helmuth Duckadam de la Sevilla. Cei din Dudeștii Vechi nu s-au mulțumit doar cu locul întâi, ci și-au adjudecat și al doilea trofeu al competiției, Toni Ciocani devenind golgheterul întrecerii, cu 11 reușite.

Echipa de volei a Liceului din Dudeștii Vechi nu a fost la fel de norocoasă, dar s-a clasat în imediata vecinătate a podiumului. În faza grupelor a învins pe Odessa, cu 2-1, dar a pierdut, 0-2, cu Pancevo. Ulterior, în semifinale, a fost victima viitoarei campioane, Dimitrovgrad, scor 0-2, iar în finala mică a fost la un pas de medaliile de bronz, dar a pierdut iarăși, 1-2, cu Pancevo.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: