Cursul de inițiere și instruire în psihologia sportului susținut de Asociația pentru Psihologia Sportului, în acest weekend în Timișoara

O fațetă în certă suferință a lumii arenelor, inevitabil legată de o deficiență generală la nivelul vieții sociale din România, psihologia sportului are fără doar și poate nevoie de o necesară mare atenție, problema putându-și găsi adresare și printr-o serie de cursuri de inițiere și instruire în domeniu, susținute de Asociația pentru Psihologia Sportului, care, după ce pe 4-5 noiembrie a inaugurat la Cluj demersul din această toamnă, sâmbătă și duminică va lectura la Timișoara, în prima zi începând de la ora 9:30, sub forma a 5 sesiuni de comunicări, iar în cea de-a doua zi de la 9:15, în trei sesiuni.

 

Mai multe despre eveniment, conform portalului Asociației pentru Psihologia Sportului, în a cărei organizare se va desfășura ”Cursul de inițiere și instruire în psihologia sportului” și la Târgu Mureș, pe 18-19 noiembrie, respectiv în București, pe 9 și 10 decembrie.

Astfel, lectorii anunțați pentru cele două zile de comunicări de pe malurile Begăi sunt psihologii Andreas Hniatiuc și Ioan Popoviciu, primul în calitate de președinte al Asociației pentru Psihologia Sportului iar cel de-al doilea ca membru fondator APPS, precum și jurnalistul sportiv Narcis Drejan, cei 3 fiind la pupitru în toate cele patru localități, respectiv Vlad Teodorescu (web developer), Ovidiu Burcă (manager sportiv), Zoltan Bogathy (prof. dr. emerit, psiholog) și profesorul Jackie Ionescu.

Tot conform site-ului promotorilor seriei de cursuri, necesitatea abordării psihologiei performanței în sport apare în ideea în care ”sportul românesc are nevoie de o schimbare, pentru a-și redobândi strălucirea de altădată, iar în tot acest proces firesc al transformării, specialiștii în psihologia performanței sportive trebuie să devina parte activă, să se implice și să contribuie la crearea unui mediu propice performanței. Sportul românesc are nevoie de oameni cu viziune, care să reașeze lucrurile pe un drum corect, în spiritul performanței. Acest curs a fost conceput pentru a oferi suportul necesar celor care sunt preocupați de atingerea excelenței în sport. Cursul face parte dintr-un program de inițiere și instruire pe care APPS îl va implementa la nivel național”.

”Dacă ești psihologantrenor sau manager și ești preocupat de obținerea performanței în sport, te așteptăm la cel mai actual curs de inițiere și instruire în psihologia sportului, unde vei dobândi informațiile necesare optimizării potențialului sportivilor cu care lucrezi”, își încheie organizatorii invitația lansată potențialilor interesați.

Asociația pentru Psihologia Sportului anunță totodată și temele care vor fi puse în lumină, și anume…

 • Nevoia de schimbare în sportul romanesc
 • Mentalitate și performanță în sport
 • Rolul psihologului în sportul de performanță
 • Tehnici și instrumente de evaluare a potențialului sportiv
 • Competența și eficiența în sportul românesc
 • Relaționare și schimbare în cadrul performanței sportive. Comportament verbal vs non-verbal
 • Climatul familial și rolul de suport în formarea sportivului de performanță
 • Importanța pregătirii psihice a juniorului pentru trecerea la seniorat
 • Dezvoltarea abilităților psihologice la sportivi prin programe specializate
 • Sportul de performanță și uzura psihică
 • Reabilitarea emoțională post-traumatică la sportivii de performanță
 • Relația antrenor-sportiv-părinte la copii și juniori
 • Competență și profesionalism în sportul românesc
 • Marketing și psihologie
 • Ambientul de performanță, factor de succes al organizațiilor sportive
 • Revenirea la performanța sportivă după traumatismele genunchiului
 • Intervenția individuală și de grup în optimizarea performanțelor sportive
 • Aspecte practice. Exerciții. Teme de lucru. Activități.

Site-ul asociației anunță totodată la 380 de lei costul pentru înscrierea în prima zi de curs, membrii APPS beneficiind de o reducere de 25% din taxa de înscriere. Plata se va face în contul Asociației pentru Psihologia Sportului, RO70 RNCB 00741 4862 9250 001 deschis la Banca Comercială Română, sucursala Muncii, cu mențiunea „Curs psihologia sportului”.

Informații suplimentare, la telefonul 0735 193 439, adresa contact@psihologiasportului.ro respectiv la legătura http://www.psihologiasportului.ro/curs-psihologie-sport-2017/

 

Acest articol a fost publicat în Sport Universitar și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Sport Universitar: