14.000 de concurenți pe 42 de kilometri prin Alpi: a 52-a ediție a Engadin Skimarathon, live stream în Sporttim

În decorul feeric al Munților Alpi, în sud-estul Elveției, o nouă ediție a unui tradițional concurs din evantaiul sporturilor de iarnă, Engadin Skimarathon, ajuns la cea de-a 52-a ediție, reunind 14.000 de participanți din peste 30 de țări la startul traseului de 42 de kilometri, de la Maloja prin Sils Maria, Silvaplana, St. Moritz și Pontresina ca bornă la mijlocul parcursului, până la S-chanf. A doua cea mai bogată numeric întrecere de schi fond din arena internațională de profil se va desfășura în cantonul Graubünden, pe vale, de la vest la est, inclusiv peste lacuri înghețate, în dimineața duminicii de 8 martie, competiție ce poate fi vizionată în format live stream în cotidianul Sporttim.

Cei mai rapizi competitori se preconizează a încheia parcursul în limita a o oră și jumătate, cu mențiunea că învingători ai ediției 2019 au fost cvadruplul campion olimpic Dario Cologna și compatrioata sa Nathalie von Siebenthal, tot din Țara Cantoanelor.

Concurenții din țara gazdă sunt majoritari la startul ediției de anul acesta, competiția desfășurându-se tot pe mai multe categorii de concurs, de la elite la amatori, cu participanți din mai multe țări europene ca de exemplu Austria, Cehia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Norvegia, Olanda, Polonia, Regatul Unit, Rusia, Spania, Suedia și Ungaria, dar și de peste mări și țări, precum Australia, Brazilia, Canada, Singapore, SUA, reprezentate fiind în plus în întrecerea masculină Belgia, Bolivia, Danemarca, Luxemburg, Mongolia, Portugalia sau Slovenia.

Acest articol a fost publicat în Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 3

 


Ultimele articole din categoria Sporturi de iarnă: