Află ACUM tot ce trebuie să știe orice timișorean care vrea să plece la ski în România

Iubitorii de sporturi sunt fericiți atunci când vin lunile de iarnă deoarece atunci începe sezonul schiurilor! Chiar dacă majoritatea românilor aleg să plece la ski în afara țării, să știi că există câteva locuri bune de la schiat și la noi în țară, cele mai cunoscute dintre ele fiind chiar cele din Poiana Brașov, Straja, Vatra Dornei sau Predeal.

Orice locație ai alege să vizitezi în vacanța de iarnă, este important să iei câteva lucruri în considerare înainte de a-ți face bagajul. Cel mai important este să ai un echipament complet și potrivit, să cunoști bine condițiile meteorologice, dar și să îți faci o asigurare auto online și să duci mașina la o verificare amănunțită, la service.

3 lucruri importante de făcut când pleci la ski

  1. Cumpără un echipament adecvat

Dacă schiezi de mult timp cu siguranță știi că nu trebuie să-ți lipsească din echipament câteva elemente importante și absolut necesare. Însă, dacă ești la început, ține cont de faptul că înainte de a schia propriu-zis, trebuie să faci o investiție. Cele mai importante obiecte pe care trebuie să le cumperi, sunt: pantaloni și geacă de ski, bluze și colanți termo, ciorapi, cagulă, cască de protecție, mănuși și niște ochelari de protecție.

  1. Pregătește mașina pentru drum lung

Să îți pregătești mașina pentru un drum lung ar trebui să fie pe lista ta de priorități încă de la început. Pentru că distanțele nu sunt așa de mici, iar condițiile meteorologice cel mai probabil vor fi iernatice, ai nevoie să te asiguri că vei fi în siguranță. În plus, pe lângă revizia făcută la service, este bine să îți verifici și asigurarea RCA. De exemplu, pe site-ul celor de la AsigurariContactless.ro poți beneficia de un calculator RCA astfel încât să îți fie mai ușor de calculat suma pe care o ai de achitat lunar.

  1. Închiriază schiuri, bețe și clapari

Dacă nu ești un schior profesionist sau pur și simplu nu ai unde să le depozitezi în restul anului, ideal este ca de fiecare dată când mergi la ski să îți închiriezi schiurile, bețele și clăparii. Cu siguranță cea mai bună variantă ar fi să le ai pe alte tale, tocmai pentru a te obișnui cu ele și pentru a-ți fi mai ușor atunci când le folosești, însă, chiar și așa, este un bonus faptul ca le poți închiria oricând ai nevoie. Ai grijă doar să mergi la timp pentru a prinde produsele potrivite măsurilor tale.

  1. Interesează-te cu privire la condițiile meteo

Atunci când mergi la ski, condițiile meteo parcă sunt mai importante ca niciodată. Totuși, chiar dacă afară sunt temperaturi cu minus, trebuie să știi că poți schia în continuare dacă ești îmbrăcat adecvat și frigul nu te năpădește. De aceea este important să nu renunți la niciun obiect vestimentar menționat în rândurile de mai sus.

În concluzie, indiferent unde alegi să te duci la ski în țară, este important să te asiguri că ai plecat cu tot ceea ce era mai important de acasă și că vei fi echipat corespunzător atunci când vei fi pe pârtie. De asemenea, încearcă să eviți zonele aglomerate și să faci mișcările corect, astfel încât să nu ai parte de accidentări. Nu în ultimul rând, nu uita să te distrezi, să te bucuri de zăpadă și de atmosfera create în jurul activității.

Sursă foto: Unsplash.com

Acest articol a fost publicat în Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 14

 


Ultimele articole din categoria Sporturi de iarnă: