Italienii Patrick Pigneter şi Florian Clara câștigă la dublu la Vatra Dornei etapa a III-a a Cupei Mondiale de sanie pe pârtie naturală

Pista de sanie „Bucovina” din municipiul Vatra Dornei a găzduit în perioada 17-19 ianuarie 2020 cea mai importantă competiţie din România la sporturile de iarnă desfăşurată în acest an, etapa a treia a Cupei Mondiale de Sanie pe pârtie naturală. Pe lângă calificările în probele de simplu feminin şi masculin, sâmbătă au avut loc şi cele două manşe ale probei de dublu, victoria revenindu-le detaşat italienilor, care au ocupat primele două locuri cu dublurile Patrick Pigneter – Florian Clara şi Patrick Lambacher – Matthias Lambacher (+0,79 sutimi secundă), urmaţi, la 30 de sutimi de secundă, timp cumulat în cele două manşe, de ruşii Aleksandr Egorov și Petr Popov.

Proba de simplu feminin a fost una a surprizelor şi a fost câştigată de Greta Pinggera (Italia), urmată la o distanţă de numai patru sutimi de secundă (timp cumulat în cele două manşe) de compatrioata sa, Evelin Lanthaler. Tina Unterberger a ocupat poziţia a treia, cu toate că, în prima manşă, austriaca a ocupat primul loc, după un parcurs impecabil al pistei în 52 secunde și 31 sutimi.

Cele două reprezentante ale României, singurele rămase în concursul de la Vatra Dornei după abandonul băieţilor, Ioana Magdalena Ismana şi Maria Cristina Ciubotaru, au ocupat poziţiile 14 şi 15 după cele două manşe.

Și în proba de simplu masculin primele două locuri le-au revenit italienilor. Avantajul lui Alex Gruber din prima manşă (0:50.05 – cel mai bun timp în proba masculină) i-a adus victoria, chiar dacă în manşa a doua italianul a ocupat locul trei, cu 0:50.35. Patrick Pigneter, cel mai iubit sportiv de publicul spectator de la Vatra Dornei, încurajat de fiecare dată când coboară pe gheaţa pârtiei Bucovina, a ocupat poziţia a treia după prima manşă, cu un timp de 0:50.39 (minute, secunde, sutimi), dar a reuşit să obţină cel mai bun timp din manşa a doua (0:50.08), asigurându-şi astfel locul II. Iar după cum notează tot publicația Monitorul de Suceava în articolul https://www.monitorulsv.ro/Sport-local/2020-01-20/Italienii-Patrick-Pigneter-si-Florian-Clara-au-iesit-invingatori-sambata-in-proba-de-dublu#ixzz6BZNRqdyU , bătălia pentru locul III a fost între Patrick Pigneter şi Michael Scheikl. După un parcurs constant în cele două manşe, Michael Scheikl a ocupat pozitia a treia, la o diferenţă de doar trei sutimi timp cumulat în cele două manşe, faţă de Pigneter.

 

Acest articol a fost publicat în Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 5

 


Ultimele articole din categoria Sporturi de iarnă: