România câștigă Europe Cup la Altenberg cu echipajul de bob dublu Andreea Grecu – Katharina Wick

Echipajul de dublu feminin format din Andreea Grecu și Katharina Wick s-a impus în weekend pentru România în Europe Cup la bob, în Germania, la Altenberg, unde a încheiat al treilea după prima manșă de concurs și a câștigat-o decisiv pe cea de-a doua, cu timpul cumulat de un minut, 54 de secunde și 87 de sutimi.

Grecu și Wick au fost urmate în clasamentul general după cele două manșe de echipajul Belgiei, Vanneuwenhuyse – Aerts, la 3 sutimi de secundă, respectiv la 5 sutimi de cel mai bine clasat echipaj german dintre cele 4 aliniate la start între 13 asemenea echipaje, alcătuit din Nolte și Levi.

Pilotul Andreea Grecu va împlini 26 de ani în 10 ianuarie 2020 iar Katharina Wick a împlinit 23 de ani luna trecută.

În proba similară masculină, cu o participare mult mai numeroasă, superioară dublului celei din întrecerea feminină, echipajul României a reușit o clasare pe a treia treaptă a podiumului, Mihai Cristian Țentea și Ciprian Nicolae Daroczi fiind cronometrați la încheierea celor două manșe cu timpul cumulat de un minut, 51 de secunde și 8 sutimi, cu 20 de sutimi în fața elvețienilor Friedli și Jones. ”Tricolorii” au fost devansați la Altenberg de un echipaj al gazdei Germania, Richard Oelsner – Henrik Bosse, învingători în 1:50.39, și letonii Lembardis și Dambis, cu numai 4 sutimi de secundă.

Europe Cup s-a desfășurat pe pista din Altenberg sub egida Federației Internaționale de Bob și Skeleton.

 

 

Acest articol a fost publicat în Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Sporturi de iarnă: