VIDEO&FOTO. Câștigătorii rundei finale de la Verbier și ocupanții podiumurilor în ierarhia generală în Freeride World Tour 2018

Punct final în ediția pe 2018 din Freeride World Tour odată cu reuniunea cădere de cortină din Elveția, Xtreme Verbier, în urma căreia au fost încoronați noii campioni ai lumii în schi freeride și snowboarding. Iată două înregistrări video și fotografii de pe cea mai lungă și înclinată coborâre din întreg circuitul, de la Bec de Rosses, la 3.223 de metri, diferența de altitudine a parcursului fiind de 610 metri iar gradientul, 55.

La schi, în etapa finală Xtreme Verbier, câștigător a fost francezul Mickael Bombies, urmat de debutantul Craig Murray din Noua Zeelandă și italianul Markus Eder, al doilea la general în Freeride World Tour 2018, după campionul Freeride World Tour 2018, suedezul Kristofer Turdell, deja încoronat acum câteva săptămâni în Austria vecină, la Fieberbrunn. O italiancă, Arianna Tricomi, a triumfat la fete atât în Xtreme Verbier cât și în ansamblul Freeride World Tour 2018, urmată în etapa helvetă de Lorraine Huber din Austria și compatrioata sa Eva Walkner.

La snowboard, Xtreme Verbier a fost câștigat de vechiul și noul campion la general Sammy Luebke (SUA), urmat de Elias Elhardt (Germania) și Davey Baird (SUA), pe când competiția la fete a fost câștigată de Marion Haerty din Franța, urmată de Anna Orlova (Rusia) și noua campioană în clasamentul general final al Freeride World Tour 2018, Manuela Mandl din Austria.

Clasamentele generale finale ale ediției 2018, pe categorii

Snowboard feminin

 1. Manuela Mandl (AUT)
 2. Marion Haerty (FRA)
 3. Anna Orlova (RUS)

 Snowboard masculin

 1. Sammy Luebke (USA)
 2. Thomas Feurstein (AUT)
 3. Davey Baird (USA)

 Schi feminin

 1. Arianna Tricomi (ITA)
 2. Eva Walkner (AUT)
 3. Lorraine Huber (AUT)

 Schi masculin

 1. Kristofer Turdell (SWE)
 2. Markus Eder (ITA)
 3. Mickael Bimboes (FRA).

VIDEO 1

VIDEO 2

 

Acest articol a fost publicat în Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Sporturi de iarnă: