Favoriții numărul 1, Andra Petrică și Andrei Luchian, câștigă Cupa României la squash în Timișoara, la Helios Sport

Optzeci și opt de partide, dintre care câteva cu durate de peste 60 de minute, au conturat în cele din urmă învingătorii ediției din acest an a Cupei României la squash, turneu open găzduit din nou de baza sportivă Helios din Timișoara, unde s-au impus Andrei Luchian, în competiția masculină, respectiv Andra Petrică, în cea feminină.

Un total de 41 de sportivi, dintre care 30 în întrecerea masculină, s-au aliniat la competiția din acest an a Cupei României Mewi la squash, desfășurată pe terenurile speciale, conform standardelor internaționale, din cadrul clubului sportiv Helios de pe Bulevardul Iosif Bulbuca, favoriții celor două probe confirmându-și statutul prin adjudecarea finalelor, după victorii succesive.

Unele întâlniri au fost pline de suspans și răsturnări de situație iar cele mai îndelungate două jocuri ale Cupei României l-au avut de fiecare dată protagonist pe Teodor Ristea, care a și ieșit învingător în ambele cazuri, sfârșind însă întrecerea pe locul 2, după o finală pierdută.

Astfel, dintre cele 60 de meciuri disputate în prima zi a concursului, patru au fost decise abia după 5 seturi, dintre care unul a durat chiar o oră și 10 minute, Teodor Ristea trecând de Anderko Gyorgy la capătul a 92 de mingi, cu 12-10 în decisiv.

Încă 28 de meciuri, din fazele finale, s-au derulat în ziua a doua a Cupei României, cel mai lung durând o oră și 11 minute, iar Teodor Ristea, favorit 5/8, trecând de Zsolt Dobrai, de pe același palier valoric, 5/8, cu 8-11, 11-8, 9-11, 12-10, 11-8, adică după 99 de mingi.

Andrei Luchian, favoritul numarul 1, avea mai apoi să dispună în finală de Ristea, cu 11-5, 11-4, 11-4, în 31 de minute, după ce risipea numai 7 puncte în semifinala cu Marian Câmpean. Luchian se impunea destul de convingător și în partidele de calificare din prima zi, când pierdea doar 9 respectiv 22 de puncte, tot fără a ceda vreun set.

Zsolt Dobrai, care trecea pe parcurs în 41 de minute și în 4 seturi de Horia Naumescu, favorit numărul 2 al Cupei României în întrecerea masculină, și-a adjudecat locul 3, depășindu-l în finala mică pe Câmpean cu 9-11, 11-2, 11-5, 11-8, în 30 de minute.

Întrecerea fetelor, mai restrânsă, a început sub formă de grupe, din care s-au ales pretendentele la trofeu, Andra Petrică, favorită numărul 1, câștigând finala cu 11-1, 11-7, 11-2, la al 7-lea său meci câștigat în întrecere, în ultimul act contra Dacianei Pavel, favorită 3/4. Andreea Maioreanu, o altă favorită 3/4, s-a impus simetric, cu 11-6, 11-6, 11-6, în finala mică, în fața Simonei Elena Mădăraș, favorită numărul 2.

Gazda Helios Sport Club Timișoara a organizat ediția din 2014 în Cupa României în parteneriat cu Mewi Romania, Tin Factory, Consiliul Județean Timiș și Procar, sub egida Federației Române de Squash. Organizator a fost Daniel Sima, iar din partea Federației Române de Squash, Horia Naumescu, comitetul coordonator al competiției avându-l ca director pe Lucian Prodan, iar ca arbitru principal, Marcel Răsădean.

*

Helios Sport Timișoara este o bază sportivă cu două terenuri de squash, 3 terenuri de tenis acoperite iarna cu balon și un teren de fotbal acoperit iarna cu balon. Helios Sport organizeaza competitii sportive impreuna cu Federatia Romana de Tenis si Federatia Romana de Squash, avand jucatori legitimati la ambele federatii. In incinta clubului gasiti si Helios Sports Bar un concept de bar si restaurant, precum si o terasa de vara.

Helios Sport Timișoara: B-dul Iosif Bulbuca nr. 21, 0256/463818
office@helios-sport.ro

www.helios-sport.ro

http://www.facebook.com/helios.sport

 

 

Acest articol a fost publicat în Squash și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Squash: