GALERIE FOTO. Vasile Hapun, din Chişinău, câştigă Cupa României MEWI, în Timişoara, la Helios Sport

Un sport care câştigă încet-încet teren şi-a derulat în week-end turneul Cupei României MEWI, găzduit pe cele două terenuri la standarde internaţionale din cadrul Bazei Sportive Helios din Timişoara, iar cele peste 60 de partide au oferit câteva dispute captivante, cu mare risipă de energie.

Ne referim la squash, a cărui competiţie la nivel naţional, în organizarea Asociaţiei de Squash, a avut la start 31 de sportivi, locul I fiind câştigat de Vasile Hapun, cetăţean român din Republica Moldova, cu domiciliul la Chişinău, urmat de Horia Naumescu si Radu Ionescu, din Bucureşti.

Favorit numărul 2, Hapun a trecut în finală, cu 11-6, 11-9, 11-3, de favoritul numărul 1 al întrecerii, Horia Naumescu. Pentru a ajunge în ultimul act, sportivii au avut de depăşit 4 tururi preliminare.

În finala mică, Radu Ionescu l-a depăşit pe Florin Otto cu 11-7, 7-11, 12-10, Otto fiind inclus în categoria capilor de serie 3-4, ca şi Răzvan Ţurlea.

Pe tabloul principal s-au disputat 30 de partide, iar alte 33 au stabilit ierarhia finală, în partidele de clasament. Astfel, Radu Neacşu s-a clasat pe 5, Craig Walton pe 6, Răzvan Ţurlea pe 7 iar Marcel Răsădean pe 9. Jucătorii au fost din Bucureşti, Oradea, Constanţa, Timişoara dar şi Republica Moldova şi Canada.

Partidele au durat cel mai adesea circa 15-20 de minute, rareori mai puţin dar uneori tinzând spre o oră de efort susţinut. De exemplu, pentru a accede în finală, Horia naumescu, favorit numărul 1, a trecut de Florin Otto, favoritul numărul 3, după un mini maraton, 7-11, 11-8, 2-11, 11-8, 13-11, şi n-a fost unicul caz.

Competiţia a beneficiat de tehnologia de punctaj tournamentsoftware, utilizată şi în badminton, suprafeţele de joc au fost la cele mai înalte standarde (ASB Squash), iar câştigătorul a plecat acasă cu un premiu în bani şi articole sportive de peste 500 euro, organizatorii mulţumind firmei Mewi pentru suportul financiar.

Mai multe detalii pe www.helios-sport.ro.

Acest articol a fost publicat în Squash și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Squash: