Premieră! Doi timișoreni intrați în top 5 al Diviziei A la băieți, cu ocazia Helios National Squash Cup, dominată de campionul Greciei. La fete, podium timișorean

Jucătorii timișoreni de squash s-au aliniat cu succes pe teren propriu, reușind chiar pași înainte cu ocazia celui mai mare concurs național al anului, ce a reunit 45 de participanți la 3 categorii, și anume Helios National Squash Cup, organizat în weekend de Federația Română de squash în găzduirea Helios Sport Club, de pe Bulevardul Iosif Bulbuca. Sportivele de pe malurile Begăi au acaparat podiumul întrecerii feminine iar 2 localnici s-au numărat între primii 4 la băieți, unde a dominat un elen. Iată câteva imagini și alte amănunte…

Naț martie 15 2 Naț martie 15 3 Naț martie 15 4 Naț martie 15 5 Naț martie 15 f Naț martie 15

Terenurile ASB Squash la standarde internaționale, realizate conform regulamentului oficial în vigoare, au devenit în acest deceniu gazde de tradiție și regularitate la baza sportivă ”Helios” pentru un număr în creștere de întreceri de profil. În mod firesc, în condițiile în care squash-ul timișorean deține cea mai mare comunitate activă a acestei discipline din România, cu peste 120 de jucători angrenați în concursul local.

Mai mult, după București, Timișoara reunește și cei mai mulți competitori în clasamentul național al jucătorilor de squash, doi dintre aceștia, și anume Marcel Răsădean și Daniel Sima, regăsindu-se între primii 20 ai ierarhiei, iar alți 3 în primii 50, și anume Andrei Samfescu, Mircea Dragoș și Lucian Prodan. Orașul de pe Bega este totodată un pionier în domeniu în care se organizează Cupa României la squash, ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediție, programată în luna octombrie.

Dar iată câteva detalii adiționale oferite în privința primului concurs de squash din Timișoara organizat în 2015 și totodată cel mai mare de până acum disputat în Romania, conform explicațiilor unuia dintre protagoniști și totodată organizatori, Daniel Sima.
Așadar nu mai puțin decât 45 de jucători din toate colțurile țării s-au întrecut în weekend pe 3 categorii de concurs, și anume în Divizia A, Divizia C, ambele la băieți, respectiv Senioare, partidele disputându-se sâmbătă și duminică iar premiile fiind de 500 de euro, în bani și materiale sportive.

Câștigatorul competiției de Divizia A a băieților a fost elenul Petros Tzamaloukas, numărul 1 al Greciei și fost loc 105 în lume, conform ierarhiei Professional Squash Association.

Lui Petros Tzamaloukas i-au urmat Gelu Constantinescu, din București, timișorenii Andrei Samfescu și Daniel Sima, pe locurile 3 și 4, respectiv bucureșteanul Radu Ionescu, pe cinci. Cu alte cuvinte 2 sportivi timișoreni în primii cinci, o premieră ca jucători de squash de pe malurile Begăi să pătrundă în Top 5 la un turneu national de categoria A.

Nici fetele Timișoarei nu s-au lăsat mai prejos, Andra Petrică, locul 1 în clasamentul național, fiind urmată în ierarhia primelor 5 clasate la întrecerea din weekend de concitadinele sale Doris Waari și Ramona Pârâianu, precum și de Daciana Pavel, din Ploiești, respectiv Anca Ștefancu, o altă amatoare de squash de pe malurile Begăi.

În fine, în Divizia C a băieților, primii 5 clasați au fost, în ordine, Bogdan Benga, din Timișoara, Andrei Ianușco (Bucuresti), Laszlo Feischmidt (Cluj), Casian Colcher (Timișoara) și Mihai Brenda (Timișoara). În cazul acestei categorii, majoritatea jucătorilor au fost din Timișoara dar favoriții au venit din alte orașe, cu mențiunea că Bogdan Benga a câștigat la prima participare la un concurs național.

 

 

Acest articol a fost publicat în Squash și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = zece

 


Ultimele articole din categoria Squash: