ACS Dumbrăvița, calificată fără joc în retur în turul 4 din ETTU Cup, din ianuarie, contra lui Girbau-Vic TT

ACS Dumbrăvița era în această după-amiază gazda manșei secunde a disputei tur-retur din faza a treia a competiției continentale inter-cluburi ETTU Cup Women, campioana României pregătindu-se ca atare din toate punctele de vedere pentru primirea rusoaicelor de la TTC Kazan, învingătoare în urmă cu 3 săptămâni cu 3:2 la partide pe teren propriu, pe 24 noiembrie, însă într-adevăr revanșa n-a mai avut loc, vizitatoarele invocând dificultăți de transport pe ruta aeriană de legătură spre Moscova și anunțând joi aruncarea prosopului. Iar federația europeană ETTU a confirmat calificarea bănățencelor la ”masa verde”.

ACS Dumbrăvița, în premieră în turul IV din ETTU Cup

Cvadrupla campioană națională la zi din Superliga feminină pe echipe de seniori avea în această după-amiază ocazia revanșei în fața grupării TTC Kazan, care o elimina în decembrie 2016 din aceeași fază a treia a ediției anterioare în ETTU Cup printr-un 3:0 în Rusia, într-un sistem competițional în manșă unică, iar luna trecută o depășea tot pe propriul teren cu 3:2 în manșa I a confruntării din turul 3 al campaniei în curs, propunând opt încleștări tur-retur, însă formația de peste hotare a abandonat joi călătoria spre Banat și a admis eșecul la ”masa verde” într-un mesaj remis pe adresa clubului organizator din Dumbrăvița.

Profesoara Nicoleta Huszar și elevele sale așteaptă acum deznodământul manșei secunde a disputei TTC Novi Sad – Girbau-Vic TT, programată sâmbătă seară în Serbia, după ce în tur gruparea spaniolă se impunea cu 3:1 prin victoriile lui Ting Ting Wang, pe seturi 11:3, 11:4 și 11:2 cu Sofija Vlajkov și 11:9, 11:6 și 14:12 cu Aneta Maksuti, respectiv Ni Xia Lian, pe seturi 11:5, 11:3, 11:5 cu aceeași Aneta Maksuti, punctul vecinelor de peste graniță în peninsula iberică fiind adjudecat de Viktoria Truzinski, 0:3 (14:16, 7:11, 6:11) contra Claudiei Caymel.

ACS Dumbrăvița s-a calificat așadar fără a disputa manșa secundă din turul al III-lea din ETTU Cup Women, având în program disputa tur-retur din faza a IV-a, programată în 12-14 și 26-28 ianuarie 2018 cu câștigătoarea confruntării sârbo-spaniole. Ulterior, turul sferturilor de finală, din 16-18 și 23-25 februarie 2018, va aduce în calea triumfătoarei din confruntările campioanei României cu învingătoarea disputei TTC Novi Sad – Girbau-Vic TT o grupare redirecționată prin eliminare din competiția continentală numărul 1 a cluburilor, Champions League.

Până atunci, o calificare la ”masa verde” în contul grupării timișene, pentru care junioara sârboaică Izabela Lupulesku câștiga cele două meciuri ale înfrângerii cu 3:2 din tur, la Kazan. Dacă bănățencele au ajuns în Rusia, în schimb oponentele au pierdut ieri primul zbor spre aeroportul de escală, Moscova, prinzând bilete pentru cel de-al doilea dar avionul rămânând pe pistă, fără a mai decola dat fiind condițiile atmosferice, totul conform explicațiilor oferite de formația adversă.

Care a anunțat campioana României de imposibilitatea onorării disputei retur, ACS Dumbrăvița primind ulterior și o confirmare din partea European Table Tennis Union că este declarată câștigătoare la ”masa verde” a manșei secunde și implicit calificată în faza următoare, fără vreo altă întorsătură de situație.

Campioana României s-a ales cu cheltuieli de prisos pentru acoperirea tuturor celor trebuincioase în vederea organizării returului, dar și TTC Kazan va resimți sub forma unei sancțiuni din partea forului continental absența de la Dumbrăvița la ora revanșei.

ACTUALIZARE. TTC Novi Sad – Girbau-Vic TT 0:3 sâmbătă seară în Serbia, Wang Ting Ting câștigând două meciuri cu 0:3 iar Claudia Caymel unul cu 1:3, iar astfel gruparea spaniolă va fi viitoare adversară în ianuarie a bănățencelor.

 

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: