ACS Dumbrăvița câștigă 5-4 turul finalei Superligii de tenis de masă, acasă cu CS Politehnica Iași

Tripla campioană națională la zi ACS Dumbrăvița a început printr-o victorie apărarea trofeului în finala ediției 2016-2017 a Superligii naționale de tenis de masă pe echipe feminine de seniori, câștigând astăzi cu 5-4 la meciuri o foarte disputată manșă I a ultimului act cu CS Politehnica Iași, derulată pentru ore bune în Sala Polivalentă din localitatea timișeană.

Dat fiind participarea mai multor finaliste, reprezentând ambele tabere, la competiții peste hotare, întâlnirea tur a finalei pe 2017 în Superliga feminină s-a disputat oarecum între… două avioane, de unde și ora de start a partidelor, 11,30, convenabilă protagonistelor.

IMG_0897

La victoria la limită a campioanelor antrenate de profesoara Nicoleta Huszar au contribuit Adina Diaconu și Andreea Dragoman – cu câte două victorii fiecare, respectiv Andreea Zanfir, cu un meci câștigat, din lotul gazdelor mai făcând parte Mihaela Dospina și Mădălina Pauliuc.

Diaconu și Dragoman abia reveniseră de la Openul Tunisiei, în care și-au adjudecat medaliile de aur în proba de dublu și au disputat în plus și finala ”în familie” la simplu, câștigată de Adina Diaconu. Pe de altă parte, jucătoarea numărul 1 a finalistelor ieșence, Irina Ciobanu, a și decolat deja de pe Aeroportul Timișoara pentru a fi prezentă dimineață la startul unei competiții în Franța, motiv pentru care și turul finalei a fost programat de la ora 11,30, implicit cu mai puțini spectatori în audiență dar în schimb difuzat în direct pe internet.

A fost o primă manșă finală de bună calitate, desfășurată într-un interval de aproape 5 ore, cu durata de 4 ore și 40 de minute, timișencele luând o bună opțiune pentru apărarea cu succes a trofeului dar totul urmând a se decide în capitala Moldovei, în revanșa din 22 aprilie, sâmbăta de la ora 10. Ca setaveraj, avantajul este însă binișor de partea bănățencelor.

Duelul direct al jucătoarelor forte din loturile finalistelor s-a încheiat cu victoria pentru ieșence a Irinei Ciobanu, cu 3-2 la seturi după ce Adina Diaconu a condus  cu 2-1, Ciobanu fiind de fapt unica sportivă care și-a adjudecat toate întâlnirile în manșa I, 3 din 3. Turul finalei a fost completat astăzi de o festivitate de premiere dedicată campioanelor naționale din Dumbrăvița, pentru intrarea într-o nouă finală, iar începutul lunii mai va aduce decernarea titlului de Cetățean de Onoare al localității Dumbrăvița pe adresa Adinei Diaconu, printre alte nominalizări.

”Jucătoarele noastre s-au străduit în fiecare meci să lupte punct cu punct, pentru fiecare minge. Le-am explicat că n-ar fi nici un capăt de țară să fie câte un meci pierdut cu 2-3, căci în runda a II-a oricum ne va avantaja. Știam că va fi o primă manșă finală foarte disputată și foarte strânsă, cu atât mai mult cu care ne confruntam cu aceeași formație a Iașiului precum anul trecut, care a căutat între timp să-și întărească echipa. Oaspetele au condus în meciuri dar pe finaluri noi am controlat mai bine și am câștigat puncte iar în ultimul joc Andreea Zanfir a tranșat decisivul, cu Tania Plăian”, a explicat antrenoarea campioanelor, Nicoleta Huszar. CS Politehnica Iași a pierdut în Banat în componența Irina Ciobanu, Andreea Clapa și Tania Plăian.

În jocurile finalei mici pentru locul 3 în Superliga senioarelor pe echipe, Farul Constanța a trecut de CSM Arad.

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: