ACS Dumbrăviţa câştigă Superliga. Se va reuşi şi înscrierea în Cupa Campionilor Europeni?

Tenisul de masă timişean a mai avut reprezentante feminine în prima ligă a ţării, la ELBA Timişoara evoluând în anii 80 şi actuala antrenoare a noii campioane a României, profesoara Nicoleta Huszar, însă n-a mai atins reuşita consfinţită astăzi la Arad, unde ACS Dumbrăviţa a câştigat Superliga feminină de seniori pe echipe.

Cu doar o înfrângere în cele patru turnee de play-off şi cu un avans sănătos în faţa celorlalte clasate pe podium, CSM Arad şi CSM Bistriţa, pe care le-a devansat practic de la un an la altul, ACS Dumbrăviţa a săltat de la statutul de învinsă în finala mică a întrecerii din 2013 la cel de campioană naţională, graţie a încă 3 triumfuri în ultimul patrulater al fazei finale, disputat de aseară pe malurile Mureşului.

Profesoara Nicoleta Huszar, care a lansat un puternic club "pepinieră" dar şi de seniori la ACS Dumbrăviţa, urcat în Superliga de pe locul 4 în 2013 pe primul loc în 2014

 

 

Unde elevele Nicoletei Huszar (foto) s-au impus cu 5-2 la meciuri în faţa lui CSM Bistriţa, cu 5-1 în dauna Farului Constanţa şi cu 5-3 împotriva gazdei CSM Arad.

Vioara întâi a fost Adina Diaconu, în vârstă de numai 14 ani, o campioană europeană de cadete achiziţionată la startul actualului sezon, secondată de Mihaela Dospina, în vreme ce Carla Manea şi Andreea Balogh au fost aproximativ pe acelaşi taler în privinţa succeselor obţinute.

Ascensiunea grupării dumbrăviţene este remarcabilă, ţinând cont că formaţia de senioare a clubului s-a lansat în Superliga acum doar 3 ani, reuşind în acest răstimp să ajungă în vârful ierarhiei.

De la victoriile interne, o premieră pentru tenisul de masă timişean, prin exponenta ACS Dumbrăviţa, la participările internaţionale, unele dintre componentele clubului bănăţean urmând a se alinia la Balcaniada din Turcia, între 18 şi 20 iunie, iar ulterior la Campionatul European, din perioada 10-20 iulie.

Nici profesoara Huszar nu va avea deloc respiro, continuând în paralel pregătirea viitoarelor generaţii şi aliniind câţiva copii ai clubului la o competiţie de profil, rezervată celor de 8-10 ani, şi anume „Paleta de argint”, programată în 25-28 iunie la Buzău, cu un debut pentru formaţia de fete a grupării, dintre care unele cu vârstă preşcolară, dar şi deplasându-se în vederea unui stagiu special în China, din 31 iulie, cu Daniel Moldovan, o tânără speranţă a celor din Dumbrăviţa.

Vara lui 2014 va fi semnificativă şi în privinţa eventualelor modificări în regulamentul adoptat de federali, şi anume încuviinţarea dublei legitimări în cazul sportivelor românce care activează sub formă de contract şi peste hotare, ceea ce ar putea crea premizele unui campionat intern mai puternic, în condiţiile în care momentan puţine cluburi din Superliga deţin măcar una-două jucătoare senioare.

Ca răsplată pentru triumf, FRTM a acordat învingătoarelor medalii, cupe şi diplome, premierea pecuniară şi nu numai urmând să fie realizată de către club şi administraţii, locală şi judeţeană, plus din partea sponsorului formaţiei, „Papa Sam – cel mai tare la mâncare”.

În curând se va clarifica şi situaţia participării Dumbrăviţei în Cupa Campionilor Europeni, o eventualitate în cazul îndeplinirii unor cerinţe stipulate de către forul internaţional, de natură logistică şi implicit financiară, următoarea lună fiind hotărâtoare în această privinţă. Iar implicit lotul ar urma să şi fie întărit, cel mai probabil cu Andreea Dospina, actualmente cu angajament în tenisul de masă francez.

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: