ACS Dumbrăvița, cu suedezele de la Sparvägen BTK în turul 3 din ETTU Cup

Doar două săptămâni au mai rămas până la debutul dumbrăvițencelor în actuala ediție a întrecerii continentale ETTU Cup, mai exact din turul 3 al competiției numărul 2 la nivelul european inter-cluburi, în care erau calificate din oficiu, precum alte 7 formații. Campioana națională a Superligii pe echipe feminine de seniori și-a aflat și adversara de pe teren propriu în partida programată vineri 25 noiembrie de la ora 17, și anume Sparvägen BTK, prima fără înfrângere într-o serie de cinci a fazei secunde.

ACS Dumbrăvița, a treia oară consecutiv campioană națională de tenis de masă pe echipe feminine de senioare în Superliga / foto: DumbrăvițaTV

ACS Dumbrăvița, triplă campioană națională la zi de tenis de masă pe echipe feminine de senioare în Superliga / foto: DumbrăvițaTV

ACS Dumbrăvița – Sparvägen BTK are ca miză intrarea în turul 4 al ETTU Cup, programat în perioada 16-18 decembrie, în care formația câștigătoare a disputei din județul Timiș va întâlni învingătoarea dintre TTC Kazan, un alt cap de serie în calitate de gazdă calificată din oficiu pentru turul 3, și gruparea olandeză Dozy Den Helder, care sfârșea a doua în grupa fazei secunde, după suedezele de la Sparvägen BTK.

Clubul care va trece de ambele tururi programate în acest final de an, va avea parte de sferturile de finală în dublă manșă din 27-29 ianuarie și 10-12 februarie 2017, în compania unei grupări redirecționate din European Champions League, competiție numărul 1, mai exact dintre ocupantele locurilor 3 din cele patru grupe a câte 3 echipe.

Elevele profesoarei Nicoleta Huszar, triple campioane naționale la zi ale României în campionatul de elită al Superligii feminine pe echipe de seniori, nu sunt deloc novice în ale întrecerilor continentale de club, în urmă cu 2 ani, la începutul toamnei, calificându-se tot cu victorii pe linie și din aceeași fază secundă a grupelor în ETTU Cup, precum suedezele de astă dată, în turneul din Haute-Normandie, găzduit de Le Grand-Quevilly, în dauna unor oponente din Italia și Luxemburg dar și a trupei gazdă. În acea ediție din 2014, proaspetele campioane ale țării porneau la drum încă din prima fază a întrecerii continentale, și chiar cu șansa a treia într-un turneu pe care-l organizau la Dumbrăvița, dar din care se calificau în urma unor eventuale viitoare adversare în această toamnă, olandezele de la Dozy Den Helder Noordkop. Ulterior, după triumful din Franța, bănățencele au jucat chiar în faza a III-a, pentru un loc în sferturile de finală, cedând pe 25 octombrie 2014 pe terenul puternicei garnituri maghiare Budaorsi 2I SC. Un club din tenisul de masă feminin din Ungaria are de fapt cele mai multe triumfuri finale și trofee în istoria unei competiții al cărei ultim act se derula în premieră în urmă cu 50 de ani, în 1966, 17 BSE Budapest impunându-se de 7 ori, în edițiile 1982-1985 și 1988-1990. De dată recentă, în 2015, competiția a fost cucerită de gruparea poloneză Zamek Tarnobrzeg, trecând în finală de Metz TT după alte 4 apariții nereușite în precedente opt ultime acte. Iar deținătoare la zi a trofeului este CP Lyssois Lille Metropole, prima pentru tenisul de masă francez în întrecerea fetelor din ETTU Cup, după o finală pe muchie cu Bursa Buyuksehir, în care fiecare garnitură s-a impus în deplasare cu 3-2 la meciuri, diferența de setaveraj fiind decisivă în favoarea vesticelor, 18:16.

De fapt, CP Lyssois Lille Metropole este acum cap de serie al fazei a treia a întrecerii, în care va găzdui trupa iberică Tecnigen Linares, celelalte dueluri ale turului din ultima decadă a acestei luni fiind Budaörsi 2i – TT Vedrinamur (Belgia), TT Moravsky Krumlov (Cehia) – Tigem Sports Club (Turcia), Vojvodina Novi Sad (Serbia) – A.C.D. Se Sao Joao, Eppan Tischtennis Raiffeisen (Italia) – GDCS Juncal (Portugalia) și CTT Balaguer Villart Logistic (Spania) – AO DAO Tavrou (Grecia).

Dumbrăvițencele au totodată în program spre finalul acestei luni și cel de-al doilea turneu al turului sezonului regular al Superligii, la Buzău, pe care-l abordează de pe primul loc grație reușitelor Adinei Diaconu, Andreei Zanfir și Mihaelei Dospina în reuniunea inaugurală de la Constanța, bănățencele sperând totodată să dispună și de scandinavele de la Sparvägen BTK, care urcau în această fază a III-a de pe primul loc și cu maxim de puncte, opt, adjudecate din 4 victorii cu 12-2 la partide câștigate în Grupa C a turului secund, în fața olandezelor de la Dozy Den Helder, a formației iberice Cajasur Priego TM și a lusitanelor GDD Toledos și GDCGP Madalena, cu toate angrenate într-una din cele două serii a câte 5 formații, celelalte două fiind a câte patru.

Doar urmăritoarele de pe podium, Dozy Den Helder și Cajasur, le-au smuls nordicelor câte un joc în eșecurile cu 1-3 la partide, de fiecare dată pierzând din garnitura scandinavelor doar Sannamari Bolenius, în fața celor din Olanda contra asiaticei Men.

Ellen Holmsten a adus în schimb două victorii în dauna batavelor, dintre care una în 5 seturi, de la 1-0 la 1-2 și 3-2, tot ea câștigând alte două meciuri și în celălalt duel mai dificil, cu oponente de la Cajasur, ambele tot cu 3-2 la seturi. Al treilea triumf al suedezelor a fost repurtat de Kristina Zetterstrom, în cazul disputei cu olandezele, tocmai în dauna Anei Gogoriță, cu 3-1 la seturi.

România are o reprezentantă și în turul III al competiției masculine din ETTU Cup, CS Mioveni urmând a juca pe terenul belgienilor de la Logis Auderghem TT.

 

 

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: