ACS Dumbrăvița, victorii clare în prima zi la Buzău

ACS Dumbrăvița a învins la scor sau chiar la zero în ziua inaugurală a celui de-al doilea turneu al turului în sezonul regular din Superliga de tenis pe masă pentru echipe de senioare, chiar și în compania unora dintre cele mai bune garnituri din țară, ca un prim semn foarte bun într-o săptămână pe care campioanele naționale din Timiș o vor încheia în Rusia, pentru adjudecarea unui loc în sferturile de finală ale întrecerii ETTU Cup, a doua ca importanță a cupelor europene.

Astăzi a demarat la Buzău, în Sala ”Romeo Iamandi”, a doua reuniune a turului în campionatul elitei tenisului de masă intern, iar tripla campioană națională la zi și-a onorat cartea de vizită, dispunând clar de CSM Arad, cu 5-1, iar apoi și de gruparea din Bistrița, chiar cu 5-0.

Întâlnirea a două dintre cele mai puternice oponente pe plan intern a constituit și o bună repetiție înaintea deplasării de sâmbătă la Kazan, pentru meciul cu gazda TTC din turul al IV-lea în ETTU Cup, formația rusă fiind o fostă participantă în acest deceniu în competiția feminină a Ligii Campionilor.

Profesoara Nicoleta Huszar, antrenoare a multiplei campioane a țării ACS Dumbrăvița, a mers astăzi mai mult pe mâna foarte proaspetei campioane mondiale de dublu juniori Adina Diaconu, celelalte poziții la masa cu fileu fiind împărțite de Andreea Zanfir – cu două apariții respectiv Mihaela Dospina una.

Întrecerile din acest al doilea turneu al noului sezon în Superliga constituie un prilej de mai bună poziționare ierarhică a principalelor aspirante la onoruri în lupta pentru podium, dusă în special de timișence, în căutarea păstrării laurilor de campioane, avându-le drept contracandidate pe cele de la CS Politehnica Iași, bistrițence, arădence și constănțence. De fapt, mâine, în cea de-a doua zi a reuniunii buzoiene, capul de afiș va fi ACS Dumbrăvița – Politehnica, de la ora 9.

Ca o noutate dar și o premieră în cazul Dumbrăviței, se pare că turneul cu numărul 3, din calendarul returului, ce va avea loc în jurul datei de 13 ianuarie 2017, va fi găzduit tocmai de comuna timișeană, care n-a mai ținut până acum o reuniune a Superligii pe echipe de seniori, fiind vorba despre o întrecere cu 4 etape din totalul de 7 al unei jumătăți de sezon, celelalte 3 urmând a fi organizate într-o altă localitate.

După disputa de marți cu ieșencele, privirile campioanelor se vor îndrepta și mai mult spre est, gazdele din Kazan anunțându-se la start în frunte cu Natalia Blazhko, una dintre cele două sportive ale rusoaicelor poziționate între primele 120 de jucătoare din ierarhia internațională.

Rusoaicele nu constituie însă nici pe departe o necunoscută pentru Adina Diaconu, care a înregistrat atât victorii cât și înfrângeri în confruntările din trecut cu viitoarele oponente de sâmbătă seară. Noua campioană mondială de juniori în proba feminină de dublu, împreună cu Andreea Dragoman, ambele sub tricolorul României în Africa de Sud, s-a arătat în formă astăzi la Buzău, după cum a explicat antrenoarea Huszar: ”Atuul în plus al Adinei este tonusul ei bun. Era poate de așteptat să-i scadă puțin jocul pe fondul euforiei câștigării titlului mondial, dar iată că își arată într-adevăr valoarea și dovedește că este într-o continuă ascensiune. Este necesară, pentru că peste un an, din decembrie 2017, va porni chiar pe drumul senioarelor, care se anunță a fi mai greu”.

În celelalte jocuri ale etapei inaugurale în cel de-al doilea turneu al Superligii feminine, luni dimineață, CS Politehnica Iași – CS Politehnica Cluj 5-1, CSM Bistrița – Farul Constanța 1-5 și CS Romgaz Mediaș – LPS Constanța 5-2.

 

 

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: