Adina Diaconu, proaspăta campioană a lumii. Locul 1 la Gala Sportului timișean 2016: ”Mi-aș dori acest transfer, pentru că noi suntem cele mai bune două la junioare din România”

La nici o săptămână după cucerirea titlului mondial în îndepărtata Africa de Sud, o premieră ca o pereche europeană să-și adjudece finala feminină de dublu junioare, Adina Diaconu a urcat miercuri după-amiază pe podiumul scenei de la CJT cu ocazia ”Galei Sportului”, între două drumuri în această săptămână, după disputele din rundele finale ale turului Superligii de tenis de masă pe echipe de senioare, derulate luni și marți la Buzău, și deplasarea la Kazan în turul 4 din ETTU Cup, sâmbătă seară. Campioană a lumii zilele trecute în tricoul României, tânăra care din decembrie viitor va putea evolua la senioare joacă săptămâna aceasta pe două fronturi pentru tripla campioană la zi a țării ACS Dumbrăvița, rememorând triumful de la Cape Town și privind cu speranță spre viitor…

28

 

”Da, a fost unul dintre cei mai buni ani ai mei, în care am obţinut două medalii de aur la Campionatul European şi o medalie de bronz, iar acum, pe final de an, am un rezultat excepţional, neaşteptat, o medalie de aur în proba de dublu fete, prima medalie din istorie pentru Europa la Campionatele Mondiale, şi o medalie de bronz la simplu”, a spus Adina Diaconu cu ocazia Galei Sportului timișean pe 2016.

”A fost un campionat foarte greu, în care de la început noi am plecat cu ideea să obţinem o medalie pe echipe. Ne-am mobilizat mult mai bine la celelalte probe şi am crezut în şansa noastră până la final. Da, a fost o mândrie şi pentru Europa, dar mai ales şi pentru România, pentru că de mulţi ani un european nu a obţinut o medalie la simplu. Pentru mine a fost o medalie foarte importantă şi visul oricărui sportiv este să obţină medalie în proba de simplu, acolo unde îţi arăţi adevărata valoare. Până acuma am 12 medalii europene și sunt pe locul doi, mai am un an la junioare. Pe primul loc este Vladimir Samsonof din Belarus, cu treisprezece medalii. Eu sper că la anul, când europenele se vor desfăşura în Portugalia, să obţin minim două medalii de aur! Dar mai este până atunci, ori eu trebuie să mă pregătesc, să fiu sănătoasă şi să fie ca o presiune pentru mine, să-mi fac jocul şi cred că totul va veni de la sine…” 

Diaconu a mai spus că ”și în finală şi în semifinală am fost conduse cu trei la zero şi trei la doi. Sportivele din Hong-Kong au avut patru mingi de meci pentru a intra în finală, dar noi am fost foarte unite în acest dublu, ne-am dorit foarte mult, și în finală chiar am spus că nu avem ce pierde, pur şi simplu. Am comunicat foarte mult între noi, ne-am ajutat foarte mult, totul a mers perfect… Am început foarte bine, am condus cu 3-0, apoi nu ştiu, cred că ne-am desconcentrat puţin, sau poate că ne-am relaxat că aveam trei la zero, dar încet, încet ne-am revenit, chiar dacă ele au făcut trei la doi şi am reuşit să stăm în meci”.

Întrebată de un eventual transfer al Andreei Dragoman la gruparea din Dumbrăvița, Adina Diaconu a mai zis: ”Da, mi-aş dori acest transfer, pentru că noi suntem cele mai bune sportive de la junioare din România. Da, suntem cele mai bune sportive şi bineînţeles că mi-aş dori să o avem în echipa noastră, care va fi mult mai puternică şi să obţinem al patrulea titlu consecutiv la echipe!”

Adina Diaconu a mărturisit că planurile ei cu bătaie ceva mai lungă se leagă și de ediția Jocurilor Olimpice de vară din anul 2020, din Japonia: ”Bineînţeles, acesta este obiectivul meu în următorii patru ani, să particip la Olimpiadă, şi din nou să obţinem o medalie, dar principalul meu obiectiv este să mă calific, pentru că în România avem foarte multe senioare bune şi trebuie să fiu la nivel înalt, mereu…”

Cât despre modificarea ordinii ierarhice pe podiumul topului olimpic timișean pe 2016, jucătoarea de tenis de masă urcând meritoriu pe locul 1 la egalitate cu Adelina Pastor și Ivan Guidea dar doar în urma triumfului de la mijlocul săptămânii trecute de la Cape Town, Diaconu a spus: ”Nu ştiu dacă s-a făcut dreptate (n.n.: zâmbind foarte amuzant), dar asta mi-am făcut-o eu în urma rezultatelor obţinute la recentul Campionat Mondial care a avut loc recent. Eu personal mulţumesc Consilului Judeţean Timiş, care ne-a sprijinit şi continuă să ne sprijine în fiecare an. În încheiere le doresc tuturor sportivilor şi românilor Sărbători Fericite şi La Mulţi Ani!”

ACS Dumbrăvița a câștigat luni cu 5-1 cu CSM Arad și cu 5-0 cu CSM Bistrița iar marți a pierdut cu CS Politehnica Iași în etapa a II-a a turului Superligii feminine de senioare pe echipe de la Buzău, în ianuarie urmând să găzduiască runda a III-a, prima din retur, dar mai întâi și mai înainte deplasarea de sâmbătă seară în Rusia…

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: