Dumbrăvița câștigă al 4-lea titlu succesiv în Superliga de tenis de masă pe echipe de senioare: 5-2 în returul de la Poli Iași. Un nou club fondat dar și Diaconu spre Spania

Omul sfințește locul iar comuna timișeană Dumbrăvița rămâne și pentru al treilea sezon la rând în posesia prețiosului titlu suprem în tenisul de masă pe echipe feminine de senioare, campioană națională în Superliga, trofeu pe care și-l adjudeca în premieră în 2014, la Arad, contra gazdei CSM. Pe-atunci se culegeau deja primele roade ale implicării profesoarei Nicoleta Huszar în acest deceniu în sportul la fileu cu minge de celuloid din Dumbrăvița, după revenirea în țară, iar ceea ce a fost și mai dificil, și anume menținerea pe prima treaptă a ierarhiei, s-a reușit și în edițiile următoare, în 2015 în dauna Farului iar în 2016 și astăzi contra celor de la CS Politehnica Iași.

Clubul moldovean a sperat să-și ia revanșa împotriva timișencelor după finala Superligii pierdută anul trecut, iar ieșencele chiar au abordat mai bine în toamnă primul turneu al sezonului regulat, însă n-au putut stopa în cele din urmă prelungirea supremației formației pregătite de Nicoleta Huszar, în fața căreia au fost nevoite să se recunoască învinse chiar și astăzi, în returul de pe teren propriu al actului final din campania 2016-2017.

ACS Dumbrăvița a învins și mai clar în manșa secundă a finalei, disputată în această dimineață la Iași, 5-2 la meciuri după ce se impunea și în tur, în propria sală, cu 5-4, astfel încât și-a trecut în palmares și cel de-al 4-lea titlu național în Superliga feminină pe echipe de senioare, o dominație rar întâlnită în disciplina la fileu dar și în general, în sporturile pe echipe.

Andreea Dragoman, cooptată în cursul acestui sezon pentru a concura sub culorile echipei dumbrăvițene, a câștigat două partide în revanșa din capitala Moldovei, tot de două ori impunându-se și Andreea Zanfir, pe când Adina Diaconu a învins într-un meci, înregistrând în schimb și cele două înfrângeri ale vechii și noii campioane naționale a României.

Andreea Zanfir a câștigat astăzi un foarte important duel împotriva jucătoarei numărul 1 a vicecampioanei din 2016 și 2017, Irina Ciobanu, Zanfir impunându-se și în partida cu Andreea Clapa, depășită și de Andreea Dragoman, care a învins în plus și în fața Taniei Plăian.

Adina Diaconu a suferit în schimb un neașteptat eșec cu Tania Plăian însă a revenit în disputa la vârf cu Irina Ciobanu, adjudecată.

Dragoman, Diaconu și surorile Andreea și Mihaela

Dragoman, Diaconu și surorile Andreea și Mihaela / foto frtm

Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Andreea Zanfir și Mihaela Dospina au câștigat al patrulea titlu la rând pentru ACS Dumbrăvița în tenisul de masă românesc pe echipe feminine de senioare, totul sub orchestrația Nicoletei Huszar, suflet al ascensiunii acestei discipline lângă Timișoara, sceptrul fiind păstrat tocmai în perimetrul pretendentei la răsturnarea ordinii finale din 2016, CS Politehnica Iași, cu Mariana Gaftea antrenor.

”Cred că se poate spune că este vorba de ceva cu totul inedit prin faptul că Dumbrăvița a reușit în 4 ani consecutivi să câștige titlul național iar aceste sportive trebuie felicitate. Fetele merită toată aprecierea pentru reușita de a păstra trofeul atâtea sezoane la rând, ceea ce constituie o raritate și în alte sporturi. Nu este deloc ușor să știi că an de an trebuie să lupți să-ți păstrezi primul loc, iar ele au și reușit menținerea în frunte, un lucru foarte dificil”, a spus profesoara Nicoleta Huszar pentru Sporttim după victoria din returul de la Iași.

Participantă deja în două ediții ale cupelor europene, de fiecare dată cu calificări, gruparea dumbrăvițeană caută acum alinierea la un nou start în competițiile continentale inter-cluburi, sub culorile unei noi entități sportive locale, care tocmai ieri a primit hotărârea judecătorească de ființare, sub numele Dumbrăvița Master Table Tennis. Cât de curând se speră la conturarea bugetului pentru sezonul următor, reper esențial pentru a se putea ști apoi cu cine se va porni la drum, și în ideea în care Adina Diaconu este cu un pas în tenisul de masă de club din Spania, așa cum nici Irina Ciobanu nu pare a mai continua la formația din Iași, tot cu o trecere peste hotare.

Noua grupare timișeană din Dumbrăvița și-a definitivat cu precizie obiectivele spre care tinde să aspire, dar multe depind de susținerea pe care o va recepționa pe plan local, din fonduri bugetare precum și private, sprijin în funcție de care își va contura lotul, inclusiv prin necesara înlocuire a valoroasei Diaconu.

Înscrierile în viitoarea campanie europeană au ca termen limită sfârșitul lunii mai iar toamna va aduce primele confruntări, eventual chiar spre noiembrie dacă dumbrăvițencele își vor păstra bunul statut deținut în ediția 2016/7 de a porni la drum abia din turul III, ceea ce este posibil.

 

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: