ACS Dumbrăvița rămâne campioană a Superligii deși pierde la Iași returul finalei. Al treilea titlu la rând!

ACS Dumbrăvița a câștigat pentru a treia oară consecutiv Superliga națională de tenis de masă pentru echipe feminine de senioare, adjudecându-și la setaveraj finala în dublă manșă cu CS Politehnica Iași, după o victorie cu 5-3 la meciuri în confruntarea tur din Banat și o înfrângere cu 5-3 în revanșa de astăzi din Copou.

ACS Dumbrăvița, a treia oară consecutiv campioană națională de tenis de masă pe echipe feminine de senioare în Superliga / foto: DumbrăvițaTV

ACS Dumbrăvița, a treia oară consecutiv campioană națională de tenis de masă pe echipe feminine de senioare în Superliga / foto: DumbrăvițaTV

 

 

Clubul câștigător al titlurilor naționale în edițiile 2013/4 și 2014/5 avea de apărat un avantaj de 5-3 la meciuri în manșa a II-a, disputată pe terenul câștigătoarei sezonului regular constând în două turnee cu întâlniri fiecare cu fiecare al celor 8 prim-divizionare, iar departajarea s-a făcut în cele din urmă de puțin în favoarea elevelor Nicoletei Huszar, care, deși au pierdut 5 jocuri, au și câștigat trei, în deschidere, prin Andreea Zanfir, iar apoi prin vioara numărul 1 a formației, Adina Diaconu, cu două meciuri.

Diaconu a pierdut la limită, cu 3-2 la seturi, întâlnirea de vârf cu principala exponentă a gazdelor, Irina Ciobanu, dar fiecare minge și set adjudecat au contat la bilanțul total al celor două manșe. La vechile și noile campioane a mai jucat astăzi Mihaela Dospina, învinsă în două meciuri.

*

Iată rezultatele manșei a II-a a finalei, de la Iași: CS Politehnica – ACS Dumbrăvița 5-3 și la 16-15 la seturi (jucătoarele campioane, primele enumerate, pe coloana stânga):

Andreea Zanfir 3-1 Verginica Miroiu
Mihaela Dospina 0-3 Diana Lupu
Adina Diaconu 2-3 Irina Ciobanu

Andreea Zanfir 2-3 Diana Lupu
Adina Diaconu 3-0 Verginica Miroiu
Mihaela Dospina 1-3 Irina Ciobanu

Adina Diaconu 3-0 Diana Lupu
Andreea Zanfir 1-3 Irina Ciobanu

În tur, înainte de Paști, în Timiș, ACS Dumbrăvița – CS Politehnica era 5-3 și 17-13 la seturi:

Andreea Zanfir 3-0 Verginica Miroiu

Mihaela Dospina 1-3 Irina Ciobanu
Adina Diaconu 3-0 Diana Lupu

Andreea Zanfir 0-3 Irina Ciobanu
Adina Diaconu 3-1 Verginica Miroiu
Mihaela Dospina 1-3 Diana Lupu

Adina Diaconu 3-2 Irina Ciobanu
Andreea Zanfir 3-1 Diana Lupu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: