Adrian Ungur, favorit numărul 1 la BRD Timişoara Challenger, ţinteşte reuşita lui Victor Hănescu la ediţia inaugurală, din 2012, tot ca principal favorit

Respectate anul trecut, la ediţia inaugurală a BRD Timişoara Challenger, în care Victor Hănescu se impunea cu 6-0, 6-3 în finala din 15 iulie cu favoritul numărul 3 Guillaume Rufin, cucerind astfel 80 de puncte ATP şi 4.300 euro, calculele hîrtiei l-ar indica drept învingător la turneul ce începe duminică pe Adrian Ungur, piteşteanul de 28 de ani şi pe locul 96 în ierarhia ATP venind după cel de-al şaptelea triumf în 19 finale de simplu jucate în carieră, la BRD Arad Challenger, dar între ceilalţi 21 de tenismani de pe tabloul principal, provenind din 12 ţări, cu cîte 4 din Franţa respectiv Spania, se regăsesc şi Wayne Odesnik (SUA – numărul 104 mondial) sau Haider-Maurer (Austria – 108)…

Aşa încît cea de-a II-a ediţie a turneului internaţional de tenis de cîmp BRD Timişoara Challenger, din categoria ATP Challenger Tour, dotat cu premii în valoare totală de 30.000 € plus ospitalitate, se anunţă a fi deopotrivă atractiv şi echilibrat, ca o tentantă ofertă mai ales în condiţiile în care competiţia din perioada 30 iunie – 7 iulie va avea accesul liber pentru publicul spectator în incinta bazei sportive Electrica.

Desigur, apropo de „Electrica”, este de dorit ca suprafeţele de zgură să se găsească într-o cît mai bună stare, rămînînd ca Adrian Ungur, campion al BRD Arad Challenger 2013, să confirme statutul de favorit, ceea ce izbutea anul trecut Victor Hănescu.

Recent, la Arad, Adrian Ungur l-a învins în finală pe înaltul localnic de 22 de ani Marius Copil (locul 128 ATP) cu 6-4, 7-6 (6-3), aflat la rîndul său pe tabloul principal al turneului timişorean de săptămîna viitoare, pe care se mai regăseşte dintre autohtoni şi Victor Crivoi, locul 214 mondial.

Alte amănunte pot fi parcurse pe pagina oficială a evenimentului, https://www.facebook.com/BRDTimisoaraChallenger, de pe care mai spicuim că favorit numărul doi este americanul Wayne Odesnik (104 ATP), jucător care deţine în 2013 trei titluri Challenger, la Furth, Sarasota şi Bucaramanaga.

Semifinalist săptămâna trecută la Furth, austriacul Andreas Haider-Maurer (108 ATP) este favoritul numărul trei la BRD Timişoara Challenger, Marius Copil (128 ATP) fiind clasat drept favorit patru şi urmat de Ruben Ramirez Hidalgo (130 ATP), Pablo Carreno Busta (147 ATP), Malek Jaziri (172 ATP) şi Jorge Aguilar (179 ATP).

 

Programul meciurilor: 

– partidele de pe tabloul de calificări au loc în zilele de 30 iunie şi 1 iulie;

– marţi 2 iulie debutează primul tur de pe tabloul principal. Tragerea la sorţi a tabloului principal va avea loc duminică, 30 iunie, ora 13.

Toate meciurile disputate în cadrul BRD Timişoara Challenger vor beneficia de scoruri live disponibile pe website-ul oficial ATP World Tour (www.atpworldtour.com), secţiunea Tournaments – ATP Challenger Tour.

Organizator al competiţiei de pe Bulevardul Vasile Pârvan 5A este Média-tique Sport Division, director al turneului fiind Dumitru Hărădau.

 

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Tenis: