Alcatel 2 câștigă Grupa Masters și ediția a V-a a Cupei Helios la tenis pentru corporații. Pe podium, și Alcatel 3 și Continental

Cupa Helios pentru Corporaţii, ajunsă la finele ediţiei cu numărul cinci, şi-a desemnat campioană grupei Masters. Confruntarea dintre echipa deţinătoare a titlului, Alcatel 2, şi adversara sa, echipa Continental, a dat şi de această dată câştig de cauza celei dintâi.

Partida de dublu a adus faţă în faţă perechile Răzvan Dumitrescu & Laurenţiu Teodor pentru Alcatel 2, respectiv Sorin Nica & Paul Brancu pentru Continental. O întrecere frumoasă, cu frecvente ruperi de ritm, dueluri spectaculoase la fileu şi un nivel tehnico- tactic ridicat de joc. Perechea Răzvan & Laurenţiu, mai omogenă, se completează mai bine pe suprafaţa de zgură, afișând constanță în desfăşurarea tehnică a punctelor și gestionând bine loviturile decisive, importante în economia partidei. De cealaltă parte, perechea Sorin & Paul a dat o replică consistentă, cu o uşoară superioritate la fileu, fiind însă depăşită adesea de mingi  plasate în profunzimea terenului. Cu un cuantum mai mare de greşeli neforţate, cedează partida. Astfel, primul punct adus echipei Alcatel 2 a fost dat de scorul 6-3; 6-4.

Paul Brancu  a echilibrat tabela pe echipe în confruntarea sa cu Răzvan Dumitrescu. Cu un bogat portofoliu de lovituri, acesta a reuşit să dezechilibreze adesea adversarul, mai ales în schimburi prelungite. Loviturile decisive în profunzimea terenului cât şi stopuri spectaculoase la fileu au făcut diferenţa. Răzvan a echilibrat jocul în primul set rezistând presiunii impuse, dar în cel de-al doilea a pierdut ritmul şi a greşit prea des, neforţat, atât pe rever cât şi în apropierea fileului. Scorul 6-3; 6-0 a adus punctul echipei Continental.

Punctul decisiv adjudecat echipei campioane a fost câştigat de Laurenţiu Teodor în faţa lui Sorin Nica. Laurenţiu a controlat majoritatea schimburilor de mingi iar jocul său liftat cu accelerări de ritm a creeat o presiune constantă pe adversar de la serviciu şi până la închiderea punctelor. Sorin a dat un răspuns excelent la nivelul impus partidei, cu reuşite la fileu şi cross-uri scurte câştigătoare dar, dezechilibrat adesea, greşeşte neforţat, nereuşind să echilibreze balanţa jocului. Scorul final: 6-2; 6-3.

Tabloul general a consemnat Alcatel 2 – Continental 2-1 iar în urmă acestui scor echipa campioană intră în posesia celei de-a cincea ”Cupa Helios la tenis pentru Corporaţii”.

În aceeaşi zi s-au mai jucat şi restanţele dintre echipa Alcatel 3 şi Alcatel 1. Ambele partide, câştigate categoric de Alcatel 3. În primul meci, Robert Mercioiu a dispus de Alin Milos cu scorul 6-1; 6-3, iar în cel de-al doilea Tiberiu Sviderka a trecut de Andrei Joldiş cu scorul 6-0; 6-0. Întrecerea de dublu dintre Alcatel 3 şi Mahle 1 nu s-a jucat, a doua echipa pierzând prin neprezentare.

Aşadar, în urma închiderii jocurilor, clasamentul Grupei Masters din această ediţie arată astfel: locul 1 – Alcatel 2 (foto 1); locul 2 – Alcatel 3 (foto 2) iar locul 3, Continental (foto 3).

Sporttim felicită încă odată jucătorii, organizatorii şi sponsorii Cupei, pentru consistenţa şi fair-play-ul evenimentului sportiv.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Sport de masă: